Βροχή, χαλάζι και χιόνια!

ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΧΘΕΣ, ΜΕ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ * ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ * ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2019 19:00

«Μάρτης, γδάρτης και κακός παλουκοκαύτης» λέει η λαϊκή παροιμία, που και φέτος επιβεβαιώνεται πλήρως.

Δραματική η αλλαγή στο σκηνικό του καιρού χθες μετά από ένα καλοκαιρινό τριήμερο. Από τον καυτό ήλιο και τη θερμοκρασία των 25 βαθμών Κελσίου, ο υδράργυρος κατρακύλησε με τη θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 13 βαθμούς, ενώ από το μεσημέρι και μετά σημειώθηκαν ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις τόσο μέσα στην πόλη της Λάρισας όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας (Ομορφοχώρι, Αγιά και Φάρσαλα). Η μέρα χθες όμως είχε απ΄ όλα καθώς σημειώθηκαν και χιονοπτώσεις στη Σπηλιά Κισσάβου και στο Πήλιο, ενώ τις βραδινές ώρες ισχυροί άνεμοι έπληξαν τα παράλια της Λάρισας και τις Σποράδες.

ΧΑΛΑΖΙ - ΧΙΟΝΙ

Όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής μας στα Φάρσαλα, Γιώργος Γκαντέλος, από νωρίς χθες το πρωί "άνοιξαν οι ουρανοί" στην επαρχία Φαρσάλων, με δυνατές βροχές και μπόρες. Μάλιστα το μεσημέρι έριξε για λίγα λεπτά τοπικά σε πολλά σημεία της επαρχίας χαλάζι, ενώ το βράδυ χιόνισε στην Σκοπιά.

Θορυβήθηκαν οι αγρότες που έχουν αυτή την εποχή καλλιέργειες στα χωράφια τους, όπως η ελαιοκράμβη (φωτ.), ευτυχώς όμως, χωρίς κάποια σοβαρή επίπτωση στις καλλιέργειές τους καθώς ήταν για λίγα λεπτά.

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Με την πρώτη βροχή και χωρίς ακραία καιρικά  φαινόμενα σημειώθηκαν διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και πάλι χθες το απόγευμα σε περιοχές του Δήμου Τυρνάβου αλλά και του πρώην Δήμου Ποταμιάς, σήμερα Δήμου Ελασσόνας.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής της «Ε» Κώστας Τσόλας, διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος σημειώθηκαν στο Δαμάσι, το Αργυροπούλι καθώς και στο Βλαχογιάννι και άλλα χωριά της Ποταμιάς από τις 6 έως τις 7.35 περίπου το απόγευμα. Οι κάτοικοι των περιοχών αυτών διαμαρτύρονται και ζητούν από τη ΔΕΗ να βρεθεί επιτέλους μόνιμη λύση με τις κατάλληλες τεχνικές παρεμβάσεις  ώστε να σταματήσουν με την πρώτη βροχόπτωση οι διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος, καθώς επίσης και στιγμιαίες διακοπές του ηλεκτρικού που είναι συχνές στην περιοχή του Δήμου Τυρνάβου ανεξάρτητα  από καιρικές συνθήκες και θέτουν σε κίνδυνο  τη λειτουργία  ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ

Οι μετεωρολόγοι είχαν προειδοποιήσει για την επερχόμενη κακοκαιρία, που όπως όλα δείχνουν από σήμερα παρουσιάζει ύφεση. Σύμφωνα με τον ερασιτέχνη μετεωρολόγο κ. Πάνο Αρχοντή για σήμερα προβλέπεται βελτιωμένος καιρός στο μεγαλύτερο κομμάτι της Θεσσαλίας, με ηλιοφάνεια και νεφώσεις κατά περιόδους. Οι βορειοανατολικοί άνεμοι στα παράλια της Λάρισας και στις Σποράδες βαθμιαία μέχρι το μεσημέρι θα εξασθενήσουν .

Στη Λάρισα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου, στην Αγιά από 4 έως 11 βαθμούς Κελσίου, στην Ελασσόνα από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου και στα Φάρσαλα από 5 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Άστατος θα είναι όμως ο καιρός και αύριο Πέμπτη, καθώς η μέρα θα ξεκινήσει με ηλιοφάνεια και από το μεσημέρι και μετά θα σημειωθούν σποραδικές βροχές σε όλη τη Θεσσαλία. Η θερμοκρασία σχεδόν σε όλες τις Θεσσαλικές πόλεις θα κυμανθεί από 3 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Ν.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass