«Έφυγε» ο Δημήτρης Βάλλας

* ΠΕΘΑΝΕ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 62 ΕΤΩΝ Ο ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΤΗΣ «Ε» * ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΙΣ 12 μ. Η ΚΗΔΕΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ

Δημοσίευση: 13 Μαρ 2019 1:27

Θλίψη και βαρύ πένθος στον δημοσιογραφικό κόσμο, αλλά και σε όλη την κοινωνία της Λάρισας, προκάλεσε η είδηση του θανάτου του Δημήτρη Βάλλα.

Σήμερα, αποχαιρετάμε με μεγάλη λύπη και τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, έναν δικό μας άνθρωπο, έναν αγαπημένο συνάδελφο, έναν φίλο, ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Ο Δημήτρης ξεχώριζε για πολλά, όμως η ευγενική ψυχή του, το πάθος του για οτιδήποτε καταπιανόταν και η εκπληκτική πένα του ήταν οι «άσσοι στο μανίκι του». Ήταν εκείνος ο άνθρωπος, που όσοι είχαν την τύχη να περάσει από τη ζωή τους, είτε ως δημοσιογράφος, είτε ως φίλος, δεν θα τον ξεχάσουν ποτέ. Και δεν θα ξεχαστεί γιατί ήταν δημοσιογράφος που έγραφε με την καρδιά του. Δημοσιογράφος που ξεχώριζε για την εντιμότητα, το φιλότιμο και το ήθος του.

Ήταν από εκείνους που δεν περνούν απαρατήρητοι. Ευρυμαθής, μεστός στα λόγια και ενεργός στις πράξεις. Με πηγαίο και πνευματώδες χιούμορ αλλά και αυτοσαρκασμό, ήταν ο άνθρωπος της παρέας, ευρισκόμενος πάντα στο επίκεντρο της συζήτησης, κερδίζοντας αμέσως τον συνομιλητή του.

Ήταν όμως και εκείνος ο άνθρωπος που δεν μασούσε τα λόγια του, που μπορούσε να σε κοιτά κατάματα γιατί ήταν αληθινός και ακόμη και όταν χρειαζόταν να συγκρουστεί δεν φοβόταν τις συνέπειες. Και χρειάστηκε πολλές φορές να το κάνει… Έτσι ήταν όμως ο Δημήτρης, ασυμβίβαστος, ανυποχώρητος. Δεν χωράνε σε μερικές αράδες όλα όσα ήταν ο Δημήτρης Βάλλας. Είναι αδύνατο.

Η ζωή του, παρότι τερματίστηκε πολύ νωρίς, υπήρξε έντονη και γεμάτη. Πέρα από τη δημοσιογραφία, ο «Βαλουά», όπως τον αποκαλούσαμε εμείς, ήταν κυνηγός, ψαράς, ραδιοερασιτέχνης ακόμη και πρόεδρος ποδοσφαιρικής ομάδας, αλλά πάνω απ' όλα άνθρωπος της παρέας. Παθιαζόταν με ό,τι καταπιανόταν αλλά και με τα «φιρφίρια» του όπως τα αποκαλούσε ο ίδιος (διάφορα γκατζετάκια τεχνολογίας αλλά και συλλεκτικά αντικείμενα). Παθιαζόταν όμως και με την οικογένειά του, τη Νίκη του, που στάθηκε βράχος σε όλη αυτή την περιπέτεια της υγείας του που τελικά του στοίχισε τη ζωή, με τη Στέλλα την κόρη του και τον γιο του τον Γιώργο.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατακλύστηκαν χθες από συλλυπητήρια μηνύματα φίλων, συναδέλφων και συνεργατών του. Όλοι κάτι είχαν να θυμηθούν για εκείνον. Συνεντεύξεις, μισοτελειωμένες συζητήσεις και ραντεβού που δεν έγιναν ποτέ εξαιτίας της παλιοαρρώστιας. Ο Δημήτρης για ακόμη μια φορά έκανε την «ανατροπή». Το συνήθιζε άλλωστε… Μοιάζει κακόγουστο αστείο το φευγιό του.

Χρειάστηκε να δώσει πολλές μάχες στη ζωή του, στην τελευταία του όμως μάχη ηττήθηκε. Δεν παρέδωσε τα «όπλα» έτσι απλά. Πάλεψε γενναία με τον καρκίνο, για πάνω από δύο χρόνια, δυστυχώς σε μια μάχη άνιση. Ακόμη και στον πόνο του και την αρρώστια του ήταν ένας γενναίος επαναστάτης που προτίμησε να πονάει σιωπηλά. Λίγοι γνώριζαν τι πραγματικά περνούσε. Δεν ήθελε να στεναχωρεί κανέναν και ούτε να τον λυπούνται. Η Νικούλα του, που δεν έφυγε στιγμή από το πλευρό του και τα δυο τους παιδιά, ήταν το βάλσαμο στον πόνο του. Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Δημήτρης, ο «Βαλουά» μας, δεν άντεξε. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία μόλις 62 ετών. Αυτή η «ταξιδιάρα ψυχή» σήμερα θα κάνει το τελευταίο της ταξίδι.

*Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί σήμερα Τετάρτη 13 Μαρτίου, στις 12 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά στη Λάρισα.

Τα γραφεία της «Ε» θα είναι κλειστά από τις 11.30 έως και τη 1.30 μ.μ.

* Ο Δημήτρης Βάλλας γεννήθηκε στη Λάρισα το 1956. Σπούδασε ιταλική φιλολογία, όμως τον κέρδισε η δημοσιογραφία. Συντάκτης της «Ελευθερίας» Λάρισας από το 1986. Μία ολόκληρη ζωή μάχιμος ρεπόρτερ. Με την πένα του έδωσε άλλη διάσταση στο ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε συντάκτης στρατιωτικού και εργατικού ρεπορτάζ. Αγαπούσε το κυνήγι, το ψάρεμα, τη φωτογραφία και ήταν συλλέκτης βιβλίων και σπάνιων αντικειμένων. Από τους πιο γνωστούς Ραδιοερασιτέχνες στο πανελλήνιο στα μεσαία κύματα. Διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας «Φορτούνα» Κουτσοχέρου. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε και συμμετείχε σε πολλά συνέδρια της ΠΟΕΣΥ και δημοσιογραφικούς αγώνες.

Μέλος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας και επί σειρά ετών συνδικαλιστής.

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

* Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΘΣΤΕ-Ε και του ΕΤΑΣ με ανακοίνωσή του εκφράζει τη θλίψη για τον θάνατο του δημοσιογράφου και μέλους της Δημήτρη Βάλλα και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στη σύζυγό του Νίκη, στα δύο του παιδιά και σε όλους τους συγγενείς και φίλους.

* Τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΠΗΝ και του ΤΕΑΣ, εκφράζουν τη βαθύτατη θλίψη τους για τον αδόκητο θάνατο του εξαίρετου συναδέλφου Δημήτρη Βάλλα, πρώην αντιπροέδρου και ταμία της ΕΣΗΕΘΣτ-Ε-Ε και εκπροσώπου της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας – Εύβοιας στην ΠΟΕΣΥ.

«Ο αείμνηστος συνάδελφος υπήρξε πολύτιμο στέλεχος του Περιφερειακού Τύπου και υπεραμύνθηκε των δικαίων αιτημάτων του κλάδου.

 Οι συνάδελφοί του της Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων, εύχονται να είναι ελαφρύ το χώμα της Θεσσαλικής γης που θα τον σκεπάσει και απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

* Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σχετικά με το θάνατο του δημοσιογράφου Δημήτρη Βάλλα δήλωσε τα εξής: «Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα ότι έχασε τη μάχη για τη ζωή ο Δημήτρης Βάλλας. Ο δημοσιογραφικός κόσμος της Θεσσαλίας, αλλά και όσοι τον γνώριζαν προσωπικά είναι σοκαρισμένοι από τον θάνατό του. Ο Δημήτρης σε όλη του την πορεία ξεχώρισε για το ήθος, τον επαγγελματισμό και την ευπρέπειά του. Μα πάνω απ’ όλα για την αληθινή αγάπη του για τη δημοσιογραφία. Στην οικογένειά του και τους οικείους του εκφράζω τα πιο ειλικρινή συλλυπητήριά μου»

* Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας αποχαιρετά με συγκίνηση τον Δημήτρη Βάλλα, μάχιμο δημοσιογράφο και συνδικαλιστή της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, που έφυγε πρόωρα μετά από σκληρή μάχη με την ανίατη ασθένεια. Σε ανακοίνωση αναφέρει «Με τον Δημήτρη Βάλλα συνεργαστήκαμε επί χρόνια, μιας και κάλυπτε το τοπικό εργατικό ρεπορτάζ της «Ε» χωρίς προκαταλήψεις και περιορισμούς, κόντρα σε πιέσεις και εμπόδια που συναντούσε και ως δημοσιογράφος και ως συνδικαλιστής του κλάδου του, τα οποία αντιπάλευε, όπως πάλεψε και την πολύχρονη ασθένειά του, με αξιοπρέπεια και πνεύμα αισιοδοξίας. Το Εργατικό Κέντρο Νομού Λάρισας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Καλό ταξίδι αγαπητέ συνάδελφε Δημήτρη».

* Φτωχότερη είναι από σήμερα η τοπική δημοσιογραφία μετά τον θάνατο του Δημήτρη Βάλλα. Ο εκλιπών υπήρξε επί σειρά ετών ανιδιοτελής εργάτης της καθημερινής ενημέρωσης των Λαρισαίων, ενώ ιστορία έχουν γράψει τα ελεύθερα ρεπορτάζ που έγραψε για την εφημερίδα «Ελευθερία».

Πλούσιο και αγωνιστικό υπήρξε και το συνδικαλιστικό του έργο, με την ιδιότητα του μέλους της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Βάλλα.

Σε κοινή τους δήλωση οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά και Νίκος Παπαδόπουλος αναφέρουν τα εξής:

 «Εκφράζουμε τη θλίψη μας για την απώλεια του δημοσιογράφου Δημήτρη Βάλλα. Υπηρέτησε το λειτούργημα που επέλεξε με σθένος, επαγγελματισμό και μαχητικότητα. Ένας απλός και ειλικρινής άνθρωπος, ο Δημήτρης «έφυγε» νωρίς. Στους οικείους του εκφράζουμε τα βαθύτατα συλλυπητήρια».

* Σε συλλυπητήριο μήνυμά της για τον θάνατο του δημοσιογράφου Δημήτρη Βάλλα, η υποψήφια δήμαρχος, κ. Ρένα Καραλαριώτου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λάρισα Μπροστά», αναφέρει τα εξής: «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε ότι έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Δημήτρης Βάλλας. Ήταν ένας αξιόλογος επαγγελματίας, «μαχητής» της δημοσιογραφίας, με ιδιαίτερη αγάπη για το ελεύθερο ρεπορτάζ. Εκφράζουμε τα πιο ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

* Η Εκτελεστική Γραμματεία του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Λάρισας εκφράζει με ανακοίνωσή της, τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια του δημοσιογράφου και συνδικαλιστή Δημήτρη Βάλλα. «Ο Δημήτρης Βάλλας κάλυπτε το τοπικό δημοσιοϋπαλληλικό ρεπορτάζ μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ». Υπηρέτησε με συνέπεια τη δημοσιογραφία, ανέδειξε τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα και ήταν παρών σε κάθε δράση μας. Η Ε.Γ. του Ν.Τ.ΑΔΕΔΥ Λάρισας εκφράζει στην οικογένειά του τα θερμά συλλυπητήρια».

* Ο βουλευτής ΝΔ Λάρισας Γιώργος Κατσιαντώνης εκφράζει τα συλλυπητήρια του για το θάνατο του Δ. Βάλλα και αναφέρει «"Έφυγε" νωρίς ο γνωστός σε όλο το Θεσσαλικό κόσμο, δημοσιογράφος Δημήτρης Βάλλας. Μάχιμος όπως πάντα, έτσι και στο τελευταίο "ρεπορτάζ" της ζωής του. Για όσους τον γνώριζαν, αλλά και για όσους δεν είχαν την τύχη να τον συναντήσουν, το συναίσθημα κοινό... Θλίψη. Η απουσία του ήδη φανερή, η πένα του όμως άσβηστη στο μυαλό μας. Συλλυπητήρια σε όλους τους δικούς του ανθρώπους, και στη μεγάλη δημοσιογραφική του οικογένεια».

* Συλλυπητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΟΔΕ Λάρισας, αναφέροντας: «Ο Δημήτρης Βάλλας, υπήρξε άνθρωπος απλός, ευγενής και άριστος επαγγελματίας. Υπηρέτησε τη δημοσιογραφία με συνέπεια, ήθος και ευπρέπεια, παρέχοντας έγκυρη και τεκμηριωμένη ενημέρωση. Από σήμερα η δημοσιογραφική οικογένεια ολόκληρης της Θεσσαλίας, είναι φτωχότερη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass