«Συνδικάτα εργατών και όχι των εργοδοτών»

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΓΣΕΕ

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2019 15:22

«Η πλειοψηφία της διοίκησης της ΓΣΕΕ αποτελείται από τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές» καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, με αφορμή το 37ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στην Καλαμάτα.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Λάρισας, που εκπροσωπείται από τέσσερις αντιπροσώπους στο Συνέδριο, αναφέρει επίσης: «Θα περίμενε κανείς ένα συνέδριο της ΓΣΕΕ, να αποτελείται από εκπροσώπους εργαζομένων και να ασχοληθεί με τα προβλήματα της εργατικής τάξης, με το πώς θα οργανώσει την πάλη της απέναντι στην εργοδοσία, τις κυβερνήσεις της και την Ε.Ε., για τη διεκδίκηση της ικανοποίησης των σύγχρονων αναγκών της.

Από αυτό οι εργαζόμενοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτε θετικό για τη ζωή τους και τα δικαιώματά τους. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ ήταν και είναι μακριά από τις ανάγκες, τους προβληματισμούς, τους αγώνες της εργατικής τάξης.

Εκατοντάδες είναι οι αντιπρόσωποι που έρχονται με ευθύνη των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ομάδας Βασιλόπουλου-ΣΥΡΙΖΑ και είτε είναι οι ίδιοι εργοδότες είτε εκλεγμένοι νόθα μέσα από σωματεία φαντάσματα από όλη τη χώρα.

Επιδιώκουν με αυτόν τον τρόπο να ελέγχουν έναν συσχετισμό στη ΓΣΕΕ και σε μια σειρά Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες για να δυναμώνουν οι μηχανισμοί αυτοί που στέκονται εμπόδιο να οργανωθούν αγώνες για την ικανοποίηση των εργατικών αναγκών, που στηρίζουν τις αντιλαϊκές επιλογές της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.

Στελέχη της εργοδοσίας, ακόμα και οι ίδιοι οι εργοδότες, ψηφίζουν και εκλέγονται ως αντιπρόσωποι, στα όργανα διοίκησης πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συνδικαλιστικών οργανώσεων, φτάνοντας μέχρι και στη ΓΣΕΕ. Η λίστα των εργοδοτών μέσα στα εργατικά σωματεία περιλαμβάνει Προέδρους και Διευθύνοντες Συμβούλους Εταιρειών, Αντιπροέδρους Δ.Σ. Τραπεζών, Ιδιοκτήτες Πούλμαν και Ασφαλιστικών Εταιρειών, δεκάδες στελέχη Ναυτιλιακών Εταιρειών, Προέδρους Επιμελητηρίων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass