«Ταξίδι» στη Λάρισα και τα στέκια της

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ «ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ» ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2019 22:02

Σ’ ένα ταξίδι στην πόλη, στα στέκια της, στις ανθρώπινες σχέσεις των πολιτών της, στους στόχους που θέτουν στην καθημερινότητά τους… σ’ ένα πολυποίκιλο ταξίδι ζωής, θα οδηγήσει τους Λαρισαίους που θα βρεθούν αύριο Σάββατο, στις 6.30 μ.μ. στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας, το «Εργαστήρι Ζωής» του Κέντρου Πρόληψης ΟΚΑΝΑ.

Το ταξίδι δημιούργησαν και θα παρουσιάσουν μέλη των ομάδων εφήβων και ενηλίκων του «Εργαστηρίου Ζωής», στο πλαίσιο του θεσμού «Αποτύπωμα του Ανθρώπου», που οργανώνει για 8η χρονιά το Κέντρο Πρόληψης, και στόχος είναι να δώσει για ακόμη μια φορά το θετικό αποτύπωμα του ανθρώπου και το έναυσμα να διατηρηθεί.

Αναλυτικότερα αναφέρθηκαν σε αυτό χθες, στελέχη του Κέντρου Πρόληψης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν στη στέγη του Κέντρου, όπου η πρόεδρος κ. Λίτσα Λιακούλη ανάφερε μεταξύ άλλων: «Όλοι μαζί θα δημιουργήσουμε το δικό μας αποτύπωμα, της Αλληλεγγύης, της Αγάπης, της συλλογικότητας, του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια και ζωή, αυτή τη φορά μέσα από τις κοινές μνήμες μας, μ’ ένα ταξίδι στον τόπο μας.

Τι θα κάνουμε; Θα πιούμε τον καφέ μας όλοι μαζί, με την οικογένειά μας ή την παρέα μας, σε μια μεγάλη συντροφιά που θα κλείσει μέσα της όλη τη ζεστασιά αυτής της πόλης.

Θα γνωριστούμε ή θα ξανασυναντηθούμε, θα συζητήσουμε μεταξύ μας για όλα όσα μας απασχολούν, για τη σύγχρονη ζωή, για την πρόληψη και τις εξαρτήσεις, τις οποίες πολεμάμε με δράση, δημιουργία και συλλογικότητα.

Κυρίως όμως θα «ταξιδέψουμε» σε αγαπημένα στέκια της Λάρισας, σε σημεία αναφοράς και κοινής μνήμης, εκεί που οι άνθρωποι συνήθιζαν και συνηθίζουν να συναντιούνται, να συνδέονται, να επικοινωνούν. Αλκαζάρ, Σταθμός, πλατεία Κεντρική και Ταχυδρομείου, Φρούριο, Μπεζεστένι, Αρχαίο Θέατρο, Παλιά Αγορά… Όλα γίνονται ένα και η εικόνα μαγική».

Αντίστοιχα για την εκδήλωση μίλησαν τα μέλη του Δ.Σ. του Κέντρου Πρόληψης κ. Βασίλης Πινακάς και Χρήστος Καλομπάτσιος, καθώς και η καλλιτεχνική υπεύθυνη του Εργαστηρίου Ζωής» κ. Δέσποινα Μπουνίτση.

Να σημειωθεί ότι με πρωτοβουλία των ομάδων των Εθελοντών του Εργαστηρίου στην εκδήλωση θα συγκεντρωθούν βιβλία για να διατεθούν στο Εναλλακτικό Σχολείο Ενηλίκων του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος», στηρίζοντας τη δανειστική βιβλιοθήκη του.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass