Πρόγραμμα γλωσσικής ενδυνάμωσης σε προσφυγόπουλα

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2019 16:43

Η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του Δικτύου Πόλεων για την ένταξη, συνεργάστηκε με τη UNICEF για την οργάνωση ειδικής εκπαιδευτικής δράσης για τα προσφυγόπουλα του προγράμματος ESTIA, με βασικούς στόχους τη γλωσσική ενδυνάμωση και την ανάπτυξη των ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων τους.


Ειδικότερα, στο παιδικό τμήμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Λάρισας, η συγγραφέας και παιδαγωγική υπεύθυνη του δικτύου ΚΔΑΠ, Λίνα Μουσιώνη αφηγήθηκε σε 25 προσφυγόπουλα του ESTIA,που συνοδεύονταν από τους γονείς τους, το παραμύθι «Η πριγκίπισσα Κουμ Κουάτ και τα κλεμμένα χαμόγελα» εμψυχώνοντας τη συμμετοχή τους με διαδραστικά κινητικά παιχνίδια. Χαμόγελα καρδιάς, χαμόγελα ελπίδας πλημμύρισαν τη Βιβλιοθήκη, καθώς τα παιδιά αποτύπωσαν εικαστικά το συναίσθημα της χαράς με λέξεις κλειδιά, τόσο στα ελληνικά όσο και στις μητρικές τους γλώσσες.
Στη δεύτερη φάση του προγράμματος η σύμβουλος μη τυπικής Εκπαίδευσης της UNICEF, Γιώτα Γάτση, αξιοποιώντας τα γλωσσικά και πολιτισμικά ρεπερτόρια των παιδιών, έστρωσε το «πολυγλωσσικό χαλί των συναισθημάτων» πάνω στο οποίο αποτυπώθηκε η γλωσσική και πολιτισμική πολυμορφία τους. Χρώματα, σχήματα και συναισθήματα αναδύθηκαν μέσα στη φιλόξενη και ασφαλή αγκαλιά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης δημιουργώντας ένα πλαίσιο δημιουργικότητας, εκπαίδευσης και πολιτισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass