Η Λάρισα ενισχύει το θετικό αποτύπωμα του ανθρώπου

- ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΟΚΑΝΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ - «ΕΡΓΑΛΕΙΑ»: Η ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΙΔΕΙΑ, Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2019 22:51

«Όλοι μαζί αντιστεκόμαστε στον ατομικισμό, στην αποξένωση και δημιουργούμε το δικό μας θετικό αποτύπωμα του ανθρώπου, στη ζωή.

Αυτό της αλληλεγγύης, της αγάπης, της συλλογικότητας, του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια…». Στα λόγια αυτά της προέδρου του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΟΚΑΝΑ Λάρισας, κ. Λίτσας Λιακούλη, βρίσκεται όλο το νόημα της προσπάθειας του «Εργαστηρίου Ζωής», που παρουσίασε χθες την εξαιρετική δουλειά του, στη Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας. Ήταν η όγδοη χρονιά, που σταθερά και σε πείσμα των δυσκολιών, η δράση «Αποτύπωμα του ανθρώπου» του Κέντρου, με «εργαλείο» το «Εργαστήρι Ζωής», διατυμπάνισε και πάλι το μήνυμα που αγωνίζεται να περάσει στην κοινωνία, μέσα από τις δραστηριότητές του, και αυτό δεν είναι άλλο, από μια συλλογική αντίσταση στις εξαρτήσεις, μια αντίσταση «στην άποψη που θέλει τον πολίτη να αποδέχεται, να ανέχεται ή να συμβιβάζεται με την καταστροφική δράση σε όλα τα επίπεδα, στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια, στον πολιτισμό, στο περιβάλλον. Στηρίζουμε ο ένας τον άλλο, αποτρέποντας έτσι την εύκολη διαφυγή στις ουσίες και εξαρτητικές συμπεριφορές», όπως τονίζει χαρακτηριστικά η κ. Λιακούλη. Αυτή τη φορά, το μήνυμα αναδείχθηκε μέσα από μια θεματική ενότητα με τίτλο «ταξίδι στον τόπο μου», όπου οι Λαρισαίοι έγιναν μια μεγάλη συντροφιά μέσα από κοινές μνήμες, που παρουσιάστηκαν από ομάδες ενηλίκων και εφήβων του «Εργαστηρίου Ζωής» και ταξίδεψαν το κοινό σε στέκια της Λάρισας και στις συναντήσεις των ανθρώπων σε αυτά, μέσα από ένα ανάλογο δρώμενο, που είχαν οργανώσει. Αγαπημένα στέκια της Λάρισας, τους χθες και του σήμερα, εμφανίστηκαν ως σημεία αναφοράς και κοινής μνήμης: Αλκαζάρ, Σταθμός, πλατεία Κεντρική και Ταχυδρομείου, Φρούριο, Μπεζεστένι, Αρχαίο Θέατρο, Παλιά Αγορά… και ξύπνησαν αναμνήσεις. Τα κείμενα που παρουσιάστηκαν δημιουργήθηκαν από τις ομάδες των Εργαστηρίων Ιστορίας Πολιτισμού, Θεάτρου και Δημιουργικής Γραφής ενηλίκων και εφήβων, με την επιμέλεια των εκπαιδευτών τους, ενώ τη μουσική που συνόδευε, επιμελήθηκε το εργαστήρι εφήβων «mix tape», και τις εικόνες οι ομάδες των εργαστηρίων. Την αφήγηση έκανε η Λένα Χαϊδούτη σε ένα αρμονικό διάλογο με τη μουσική και τις εικόνες της Λάρισας. Χαιρετισμούς απηύθυναν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, εμφανίστηκε επίσης η εφηβική ομάδα χορού, καθώς και η τριακονταμελής νεοσύστατη χορωδία ενηλίκων του «Εργαστηρίου Ζωής», υπό τη διεύθυνση της κ. Ευτυχίας Κασιάρη, ενώ συγκεντρώθηκαν βιβλία –με πρωτοβουλία των ομάδων των Εθελοντών του Εργαστηρίου- για την ενίσχυση της δανειστικής βιβλιοθήκης του Εναλλακτικού Σχολείου του ΚΕΘΕΑ «Έξοδος» Λάρισας. Την καλλιτεχνική επιμέλεια της εκδήλωσης, είχε η καλλιτεχνική υπεύθυνη του «Εργαστηρίου Ζωής» κ. Δέσποινα Μπουνίτση.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass