Είμαστε οι ευρωσκεπτικιστές της Ελλάδος

Τόνισε ο Γ. Καρατζαφέρης σε συγκέντρωση του ΛΑΟΣ στο Επιμελητήριο *Θα είναι υποψήφιος για την Ευρωβουλή

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 22:40

Την υποψηφιότητά του για την Ευρωβουλή ανακοίνωσε χθες από τη Λάρισα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, μιλώντας το πρωί σε ανοιχτή συγκέντρωση του κόμματος, στο Επιμελητήριο.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ανακοίνωσε ότι τάσσεται με το κίνημα των Ευρωσκεπτικιστών, ενώ για τις εθνικές εκλογές ανέφερε ότι ο ΛΑΟΣ θα χαράξει στρατηγική μετά τις ευρωεκλογές.

Ο κ. Καρατζαφέρης αναφέρθηκε εκτενώς στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Εστρεψε τα βέλη του εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας ότι αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων και, ενώ υποσχόταν ότι θα φέρει την ελπίδα, είναι εκείνος που τραυμάτισε καίρια την κοινωνία. «Ο Τσίπρας είναι ένας ακόμη ψεύτης. Πανηγυρίζει ότι δήθεν βγήκαμε από το μνημόνιο. Αν είναι έτσι γιατί ακόμη φοβόμαστε; Πάλι δεν κάνουν κουμάντο άλλοι; Τι άλλαξε; Ο Τσίπρας μας δείχνει προκλητικά τι είναι και με τους υποψηφίους του. Αβαντάρει την παρέα του, τους αναρχικούς, αντιεξουσιαστές που με τις μολότοφ καίνε περιουσίες και αστυνομικούς». Για τα ελληνοτουρκικά θέματα σχολίασε «Ο Τσίπρας συμφώνησε με τον Ερντογάν τη μοιρασιά του Αιγαίου. Είναι το περίφημο win-win. Στα καίρια εθνικά θέματα παίζει τον ρόλο του νεκροθάφτη. Ο εκτελεστής είναι άλλος. Άλλος εξετέλεσε τα εθνικά θέματα και ο κ. Τσίπρας απλά άνοιξε τον λάκκο και τα έχωσε μέσα.

Υπάρχει ανεπάρκεια. Οι ηγεσίες είναι κατώτερες των προσδοκιών αλλά και των αναγκών της χώρας. Δεν υπάρχει καμία απολύτως διαφορά σε κανένα κόμμα. Το τρίπτυχο Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια έχει κονιορτοποιηθεί. Είμαστε δύο κόσμοι πλέον. Οι πλαδαροί, οι οσφυοκάμπτες που είναι το σύνολο του συνταγματικού τόξου(ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ, ΑΝΕΛ, ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ) που είναι υποταγμένοι όλοι στους Γερμανούς. Εμείς είμαστε με τους ευρωσκεπτικιστές, που αγωνίζονται για μια Ευρώπη χωρίς δυνάστες και εκβιαστές, για προστασία των συνόρων, αυτονομία στα εθνικά θέματα και τα δημοσιονομικά. Ο Ευρωσκεπτικισμός στην Ελλάδα είμαστε εμείς, και όλα δείχνουν ότι ο Ευρωσκεπτικισμός θα είναι η δεύτερη ισχυρότερη δύναμη στο Ευρωκοινοβούλιο. Η υποψηφιότητά μου είναι πρόκληση για τους Έλληνες που θέλουν να αλλάξει κάτι. Το κόμμα μας μπορεί και αναμετριέται, σηκώνει ανάστημα. Πηγαίνουμε για να μπορέσουμε να απαλλάξουμε την Ελλάδα από αυτή τη δουλεία που συνεχίζεται από τρεις κυβερνήσεις. Πάμε για μια άλλη πολιτική για να επιστρέψει η περηφάνια του Έλληνα».

Για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων σημείωσε ότι θα δώσει μάχη καθώς, όπως είπε χαρακτηριστικά: «Ό,τι κυρώνεται, ακυρώνεται». Στο σημείο αυτό πρόσθεσε: «Το όνομα Βόρεια Μακεδονία το έδωσε η κ. Μπακογιάννη, ο αδερφός της μη μπορώντας να ελέγξει την κατάσταση όλο αυτό τον καιρό μιλούσε για εθνότητα και γλώσσα και άφηνε πίσω την ονομασία. Όταν ο Τσίπρας τον κάλεσε, το έβαλε στα πόδια. Ποιος άλλος δεν θα άρπαζε την ευκαιρία; Έχοντας απέναντι τον χειρότερο πρωθυπουργό της χώρας η ΝΔ έχει το προβάδισμα. Ξεπουλήθηκε το θέμα της Μακεδονίας. Ό,τι και να σας λένε, δεν πήραμε τίποτα. Μας πήρανε την ονομασία, την εθνότητα και τη γλώσσα. Θα δώσω μάχη να ακυρωθεί. Δεν έχω σκοπό να παραδοθώ».

Τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ πλαισίωναν χθες ο περιφερειάρχης του κόμματος Θεσσαλίας κ. Ι. Καραδήμας, ο γενικός διευθυντής του ΛΑΟΣ κ. Γ. Κρικόπουλος και ο πολιτευτής κ. Δ. Μητσιούλης.

 

Της Νατάσας Πολυγένη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass