ΣΤΟΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

Τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου

Δημοσίευση: 21 Ιουλ 2015 10:58

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ(Γραφείο «Ε»)

ΤΟΥ Γιάννη Μουκίδη

«Την εν σαρκί ζωήν σου κατεπλάγησαν, αγγέλων τάγματα. Πώς μετά σώματος προς αοράτους συμπλοκάς, εχώρισας αοίδιμε; Και κατετραυμάτισας των δαιμόνων τας φάλαγγας; Όθεν Αθανάσιε, ο Χριστός σε τιμήσατο πλουσίαις δωρεαίς. Διό Πάτερ πρέσβευε, σωθήναι τας ψυχάς ημών».

Μέσα σε ατμόσφαιρα κατάνυξης και με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια τιμήθηκε και εφέτος η μνήμη του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτου, στο ομώνυμο εξωκλήσι που βρίσκεται στον Ευαγγελισμό Ελασσόνας.

Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε η Ακολουθία του Εσπερινού, όπου χοροστάτησε ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων και συλλειτούργησαν ο αρχιμανδρίτης π. Ισαάκ, ο ιερέας του χωριού π. Δημήτριος Σερετίδης και ο διάκονος π. Γεώργιος Σαπουνάς, με ιεροψάλτες τους Κων. Μίγκο, Ελευθ. Γκρίγκα και Παύλο Καζάκη.

Στο Θείο Κήρυγμα, ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στον βίο και στα θαύματα του Αγίου Αθανασίου του Αγειορίτου, τονίζοντας ότι ο Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης είναι πατέρας όλων των Αγιορειτών πατέρων, αφού έκτισε περί το τέλος της πρώτης χιλιετίας το πρώτο μοναστήρι στο Άγιο Όρος, την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας.

Ανήμερα της εορτής του τιμώμενου Αγίου, τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, όπου συλλειτούργησαν οι ιερείς π. Δημήτριος Σερετίδης και π. Χρήστος, με ιεροψάλτες τους Κων. Λάζαρη, Ελευθ. Γκρίγκα και Παύλο Καζάκη.

Στις διήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις του Ευαγγελισμού για τον Άγιο Αθανάσιο τον Αθωνίτη έδωσαν το «παρών»: ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Νικ. Ευαγγέλου, ο αντιδήμαρχος κ. Ιωάν. Σαπουνάς, ο δημοτ. σύμβουλος κ. Κων. Καραγιάννης, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ευαγγελισμού κ. Ευγενία Κορομηλά – Τάξου, ο σύμβουλος του δημοτικού διαμερίσματος Τσαριτσάνης κ. Χρ. Αντωνούλης και δεκάδες προσκυνητές από την ευρύτερη περιοχή της Επαρχίας Ελασσόνας.

Τέλος, με σχετική ανακοίνωση, ο ιερέας του Ευαγγελισμού π. Δημήτριος Σερετίδης και η ερανική επιτροπή της εκκλησίας ευχαριστούν θερμά όλους όσοι παρευρέθηκαν στον εφετινό εορτασμό και παρακολούθησαν τις ιερές Ακολουθίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass