Τα παιδιά «έκλεψαν» την παράσταση

Μεγαλειώδης η συναυλία της Camerata τζούνιορ με την παιδική χορωδία του ΔΩΛ, υπό τη διεύθυνση σπουδαίων μαέστρων

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 18:02

Μια μεγαλειώδη συναυλία με τα παιδιά να είναι πρωταγωνιστές στη μουσική σκηνή του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας απόλαυσε το μουσικόφιλο κοινό της πόλης χθες το πρωί.


Η παρουσία της Camerata Junior του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής υπό τη διεύθυνση του προικισμένου μαέστρου της Νίκου Χαλιάσα, έκανε μια εξαιρετική εμφάνιση.
Το πολυπληθές ακροατήριο καταχειροκρότησε τους νεαρούς σολίστες στο πιάνο, τον Σταύρο Καριώτη και τον Έκτορα Καράτζιο - Παπαϊωάννου που ερμήνευσαν ένα κοντσέρτο για πιάνο και ορχήστρα του Μότσαρτ. Το παρατεταμένο χειροκρότημα,  τους “ανάγκασε” να εκτελέσουν ένα επιπλέον έργο σόλο έκαστος, αναδεικνύοντας το μέγεθος της δεξιοτεχνίας και του ταλέντου τους.
Στο δεύτερο μέρος η παρουσία του αγαπημένου Νίκου Κυπουργού με την παιδική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας, διδαγμένη από τον εξαίρετο μαέστρο της Δημήτρη Καρβούνη, έριξαν την αυλαία, αφήνοντάς μας υπέροχες αναμνήσεις με συναισθήματα συγκίνησης και θαυμασμού που προκαλούν τα παιδιά όταν συνεργάζονται και μεγαλουργούν.
Ο διευθυντής του φεστιβάλ «Μουσικότροπο» κ. Χρήστος Λενούτσος, σε σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε: «Το Μουσικότροπο κλείνει τον κύκλο της φετινής παρουσίας του μετά από μια σειρά συναυλιών, παραστάσεων, εργαστηρίων, προγραμμάτων για παιδιά και για σχολεία, καθώς και προγράμματα για άτομα με αναπηρία. Η συναυλία αυτή είναι μια διαφορετική συναυλία. Είναι μια συνεργασία που δημιουργεί προοπτικές, όνειρα, εξέλιξη και δημιουργία. Τα παιδιά συνεργάζονται, τα παιδιά μεγαλουργούν. Μια από τις καλύτερες νεανικές ορχήστρες της χώρας μας, η Καμεράτα τζούνιορ του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής βρίσκεται κοντά μας. Συμπράττει με τη δική μας παιδική χορωδία του Δημοτικού μας Ωδείου που με τις διακρίσεις της και την πολύχρονη παρουσία της αποτελεί ένα κόσμημα για την πόλη μας». Καταλήγοντας ευχαρίστησε τον διευθυντή του Συλλόγου των Φίλων της Μουσικής κ. Αλέξανδρο Χαρκιολάκη για τη θετική ανταπόκριση στο κάλεσμα, τον μαέστρο της ορχήστρας κ. Νίκο Χαλιάσα, τον Νίκο Κυπουργό για την παρουσία του και την ευγενική του προσφορά, τον κ. Δημήτρη Καρβούνη αλλά και τη δημοτική αρχή, την αντιδημαρχία Πολιτισμού και τη διοίκηση του ΔΩΛ για τη στήριξη στο φεστιβάλ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass