«Η ευθύνη βαραίνει τον υπουργό Μεταφορών»

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 15:24

Ανακοίνωση για το γεγονός πως εδώ και αρκετούς μήνες δεν πραγματοποιούνται εξετάσεις υποψήφιων οδηγών με σκοπό την απόκτηση διπλώματος, εξέδωσε χθες το Σωματείο Εκπαιδευτών Οδήγησης νομού Λάρισας.

Σ’ αυτήν εξηγεί πως ενώ σύμφωνα με τα νέα δεδομένα ο υποψήφιος οδηγός είναι υποχρεωμένος να προσκομίζει ένα συγκεκριμένο ασφαλιστήριο συμβόλαιο αυτό δεν υπάρχει στην αγορά, ρίχνοντας την ευθύνη στον αρμόδιο υπουργό. Πιο αναλυτικά αναφέρει: «Οι εξετάσεις οδήγησης ύστερα από πεντάμηνη αποχή των εξεταστών από τις εξετάσεις για οικονομικούς λόγους και ύστερα από την ψήφιση του νέου νόμου για τις εξετάσεις οδήγησης στις 4/3/2019, συνεχίζουν να μην πραγματοποιούνται σε πανελλαδικό επίπεδο λόγω μη εφαρμόσιμων άρθρων που παρουσιάζει ο νέος νόμος 4599/2019 που αφορά τον τρόπο εξέτασης των υποψηφίων οδηγών. Πιο συγκεκριμένα στον εν λόγω νόμο (άρθρο 4, παρ. 10) υπάρχει η υποχρέωση του υποψηφίου οδηγού να προσκομίσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο το οποίο να τον ασφαλίζει την ώρα της εξέτασης καθώς στην πρώτη φάση των εξετάσεων δεν παρίσταται ο εκπαιδευτής εντός του οχήματος.

Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι το συγκεκριμένο ασφαλιστικό προϊόν δεν υφίσταται στην ασφαλιστική αγορά. Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος έχει ενημερώσει επίσημα τον υπουργό Μεταφορών ότι δεν υπάρχει τέτοιο προϊόν και ίσως να μην υπάρξει ποτέ. Επίσης την ίδια ενημέρωση έχει κάνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαιδευτών Οδήγησης (Π.Ο.Ε.Ο).

Απάντηση από τον υπουργό καμία.

Οπότε η όποια ευθύνη υπάρχει για τη μη διεξαγωγή των εξετάσεων οδήγησης βαραίνει αποκλειστικά και μόνο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και τον ίδιο τον υπουργό, καθώς είναι ο μόνος αρμόδιος να δώσει τη λύση άμεσα ώστε να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς και να σταματήσει η ταλαιπωρία που υφίσταται το κοινό και ο κλάδος μας» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass