Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 22 Μαρ 2019 15:30

Οι παρουσίες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σήμερα το απόγευμα στις 7, θα προστεί της υποδοχής της αγίας Κάρας του Αγίου Νικολάου, Ιερέως του Πλανά του ηγιασμένου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Η υποδοχή θα πραγματοποιηθεί στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Ανθίμου Γαζή. Ακολούθως θα χοροστατήσει στον ίδιο Ναό στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου. Αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Αθήνα όπου θα τελεστεί η χειροτονία του νέου εψηφισμένου Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου. Αύριο το απόγευμα και ώρα 6, θα παρακολουθήσει την εορτή που διοργανώνουν τα κατηχητικά σχολεία της Μητροπόλεώς μας στο Δημοτικό Ωδείο Λαρίσης για την εορτή της εθνικής παλιγγενεσίας. Μεθαύριο Κυριακή 24 Μαρτίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης. Τη Δευτέρα 25 Μαρτίου, το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και θα χοροστατήσει ακολούθως στην επίσημη δοξολογία για την απελευθέρωση του Έθνους μας.

Χαιρετισμοί για εργαζόμενους

σε Αγιο Αχίλλιο-Αγιο Νικόλαο

Κάθε Παρασκευή βράδυ θα τελούνται στον Άγιο Αχίλλιο δύο Ακολουθίες Χαιρετισμών: Η πρώτη 7.30 – 9.00 μ.μ. και η δεύτερη 9.20 – 10.40 μ.μ. για τους εργαζόμενους και τους νέους.

-Αγ. Νικόλαος

Κάθε Παρασκευή, κατά την περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής, θα τελείται στις 9:30 το βράδυ, και δεύτερη Ακολουθία των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο, για όλους τους εργαζόμενους και τους νέους, στον Ιερό Ναό Αγιου Νικολάου Λαρίσης. Σήμερα μετά την Ακολουθία των Δεύτερων Χαιρετισμών θα ακολουθήσει ιερά Αγρυπνία.

-Πυργετός

Η Ακολουθία των Χαιρετισμών προς της Υπεραγία Θεοτόκο, στην Ιερά Μονή των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Πυργετού, θα τελείται κάθε Παρασκευή στις 6.00 το απόγευμα.

 

Στον Αγ. Γεώργιο

για Γ΄χαιρετισμούς

οι Αγιωργήτες

Τους Γ΄ χαιρετισμούς, που θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου, στην εκκλησία του χωριού Αγ. Γεωργίου, θα παρακολουθήσουν μέλη και φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου των Λαρισαίων Αγιωργητών Καρδίτσας. Για τον σκοπό αυτό η διοίκηση του συλλόγου διοργανώνει εκδρομή με ώρα αναχώρησης 4 μ.μ. από το ΔΩΛ. Στην διαδρομή θα υπάρχει και στάση για καφέ. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στους Απ. Χριστοδουλιά 2410-615.568, 6944-356.735 και Χρήστο Κασούμη 6934-364.404.

Η Τίμια Κάρα του Αγίου Νικολάου του Πλανά

Ανακοινώθηκε από τη Μητρόπολη το πρόγραμμα των λατρευτικών εκδηλώσεων, επί τη αφίξει της τίμιας κάρας του Αγίου Νικολάου, ιερέως του Πλανά.

Αυτό έχει ως εξής: Σήμερα στις 7.00 μ.μ. υποδοχή της Τίμιας Κάρας του Αγίου Νικολάου του Πλανά, υπό του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. 7.30 μ.μ. Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. 9.00 μ.μ 'Ορθρος, Ακολουθία Β' Χαιρετισμών και Ιερά Αγρυπνία.

Αύριο Σάββατο 23 Μαρτίου: 7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. 5.00 μ.μ. Εσπερινός και παράκληση του Αγίου Νικολάου του Πλανά.

Μεθαύριο Κυριακή 24 Μαρτίου: 7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντoς του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. 6.00 μ.μ. Εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και ομιλία του Αρχιμ. Σεβαστιανού Σωμαράκη, Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Κυνηγού (οδού Βουλιαγμένης).

Δευτέρα 25 Μαρτίου: 7.30 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αναχώρηση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Νικολάου ιερέως του Πλανά.

Αγρυπνία στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς

Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεσθεί μεθαύριο Κυριακή 24 Μαρτίου, στις 8 μ.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

Εθνική γιορτή στη ΓΕΧΑ

Με αφορμή την εθνική μας γιορτή ο νεανικός τομέας της ΓΕΧΑ θα παρουσιάσει τη Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, (Μανδηλαρά 14), θεατρικό-αφιέρωμα στον «πυρπολητή του Αιγαίου» Κωνσταντίνο Κανάρη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass