«Ακραίες και εθνικιστικές οι αντιδράσεις για τον Ν. Παππά»

ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΡΙΣΑΣ: ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:48

 Για ακραίους εθνικιστικούς κύκλους κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας με αφορμή ανακοινώσεις ομάδων σχετικά με την προαναγγελθείσα και τελικά ματαιωθείσα έλευση του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, ως εκπροσώπου της Κυβέρνησης στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

«Την ευκαιρία να βρουν για μία ακόμα φορά πεδίο προβολής των ακραίων, εθνικιστικών και πατριδοκάπηλων ιδεών τους που απροκάλυπτα φλερτάρουν με τη φασιστική βία, βρήκαν τις προηγούμενες μέρες οι διάφορες ομάδες πολιτών που σχηματίστηκαν στην πόλη με αφορμή την ιστορικής σημασίας Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει ήδη κυρώσει το ελληνικό Κοινοβούλιο.

Η ανακοίνωση της άφιξης του Νίκου Παππά στη Λάρισα στάθηκε η αφορμή για να εκφράσουν και πάλι το εθνικιστικό τους μίσος, είτε αποκαλώντας τον Νίκο Παππά «προδότη της Μακεδονίας» («Πατριωτική Νεολαία Λάρισας»), είτε χαρακτηρίζοντάς τον… ανεπιθύμητο στην πόλη («Πρωτοβουλία Πολιτών Λάρισας για την Μακεδονία»). Δηλώνουμε για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπερήφανοι για τη στάση τους στο θέμα της Μακεδονίας και την επίλυση ενός κομβικού προβλήματος μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες με τη Βόρεια Μακεδονία, καθώς και ότι δεν τρομοκρατούμαστε από τις ύβρεις και τις ακραίες πρακτικές των πατριδοκάπηλων.

Επισημαίνουμε παράλληλα την επαμφοτερίζουσα στάση της Νέας Δημοκρατίας και άλλων κομμάτων της αντιπολίτευσης, που μπορεί δημόσια να τάσσονται «κατά της βίας από όπου κι αν προέρχεται», αλλά καθόλου δεν εμποδίζουν τη διοργάνωση αντικυβερνητικών συγκεντρώσεων, στις οποίες ακούγονται συνθήματα που αμφισβητούν ανοιχτά τη Δημοκρατία και σιγοντάρουν ακραίες και τρομοκρατικές συμπεριφορές και δράσεις.

Η στάση της ΝΔ ερμηνεύεται από τις ακραίες αυτές ομάδες που δρουν όπως το παρακράτος στις δεκαετίες του ’50 και του ’60, ως ανοχή σε ανάλογα φαινόμενα, με όλους τους κινδύνους που κάτι τέτοιο συνεπάγεται για τον τόπο και τη λειτουργία του πολιτεύματος. Καλούμε όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου να απαντήσουν αν συμφωνούν ή όχι με τις επικίνδυνες πρακτικές των ακραίων κύκλων της Λάρισας. Περιμένουμε επίσης τη θέση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, ο οποίος είναι και ο διοργανωτής των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass