Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2019 15:09

Πανηγυρικός

εσπερινός

στον Αγ. Νικόλαο

Σήμερα Κυριακή Β’ Νηστειών, στις 6.30 το απόγευμα, θα τελεσθεί ο πανηγυρικός εσπερινός του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης, χοροστατούντος του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.

Ομιλητής θα είναι ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης, π. Σεβαστιανός Σωμαράκης, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου του Κυνηγού οδού Βουλιαγμένης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Η αρετή της υπακοής ως άσκηση ελευθερίας»

Τιμούν

την επέτειο

στη ΓΕΧΑ

Με αφορμή την εθνική μας γιορτή ο νεανικός τομέας της ΓΕΧΑ θα παρουσιάσει αύριο Δευτέρα 25 Μαρτίου στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, (Μανδηλαρά 14), θεατρικό-αφιέρωμα στον «πυρπολητή του Αιγαίου» Κωνσταντίνο Κανάρη.

Αναχωρεί αύριο η Κάρα

του Αγ. Νικολάου του Πλανά

ΑΘΡΟΑ Η ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΙΣΤΩΝ

Αθρόα είναι η προσέλευση των πιστών στον ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης, για να προσκυνήσουν την Τίμια Κάρα του Αγίου Νικολάου, ιερέως του Πλανά, που φιλοξενείται από την Παρασκευή στην πόλη μας. Σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου το πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η θεία λειτουργία, ιερουργούντoς του σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου. Αύριο Δευτέρα 25 Μαρτίου: 7.30 π.μ Όρθρος και Θεία Λειτουργία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και αναχώρηση της Τίμιας Κάρας του Αγίου Νικολάου ιερέως του Πλανά.

Το πρόγραμμα

του Μητροπολίτη

κ. Ιεωρώνυμου

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος σήμερα το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης ενώ αύριο το πρωί, θα λειτουργήσει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης και θα χοροστατήσει ακολούθως στην επίσημη Δοξολογία για την απελευθέρωση του Έθνους μας.

Στον Αγ. Γεώργιο

για Γ΄ χαιρετισμούς

οι Αγιωργήτες

Τους Γ΄ χαιρετισμούς, που θα γίνουν την ερχόμενη Παρασκευή 29 Μαρτίου, στην εκκλησία του χωριού Αγ. Γεωργίου, θα παρακολουθήσουν μέλη και φίλοι του πολιτιστικού συλλόγου των Λαρισαίων Αγιωργητών Καρδίτσας. Για τον σκοπό αυτό η διοίκηση του συλλόγου διοργανώνει εκδρομή με ώρα αναχώρησης 4 μ.μ. από το ΔΩΛ. Στην διαδρομή θα υπάρχει και στάση για καφέ. Για περισσότερες πληροφορίες και για δηλώσεις συμμετοχής στους Απ. Χριστοδουλιά 2410-615.568, 6944-356.735 και Χρήστο Κασούμη 6934-364.404.

Αγρυπνία

στην Ι.Μ.

Παντελεήμονος

Ιερά αγρυπνία για την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου θα τελεσθεί σήμερα στις 8 μ.μ. στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Αγιάς.

Πανηγυρίζει ο Ι.Ν.

Ευαγγελίστριας

στο Γερακάρι

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας στο Γερακάρι Αγιάς. Το πρόγραμμα των θρησκευτικών εκδηλώσεων περιλαμβάνει για σήμερα το απόγευμα στις 5:30, μέγα πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη, ιεροκήρυκα π. Επιφάνιο Οικονόμου, λιτάνευση της ιεράς εικόνας, δεξίωση στο Πνευματικό Κέντρο του ναού και παρουσίαση παραδοσιακών χορών από χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς και του Συλλόγου Γυναικών Γερακαρίου. Αύριο το πρωί θα τελεσθούν ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας, ενώ θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του χωριού.

Πανήγυρη στην

Ι.Μ. Ευαγγελισμού

στον Πυργετό

Αύριο εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, πανηγυρίζει η Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Πυργετού. Σήμερα, παραμονή της εορτής, στις 5 το απόγευμα θα ψαλεί ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος και αύριο το πρωί, ανήμερα της εορτής, από τις 7:30 π.μ. μέχρι τις 10:00 π.μ. θα ψαλεί ο όρθρος και θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass