ΑΡΧΕΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

«Ξεπαγώνει» το Αρχαίο Θέατρο με προσλήψεις

Δημοσίευση: 22 Ιουλ 2015 22:38

 

 

Οι ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων, που νέκρωσαν κάθε άλλη δραστηριότητα, επηρέασαν και το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Σε μια φάση, που ήταν πανέτοιμο να «δουλέψει» με πυρετώδεις ρυθμούς, για τη συνέχιση των εργασιών αποκατάστασής του. Όμως, αυτές τις ημέρες «ξεπαγώνουν» οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 40 περίπου εργαζομένων, αν και δεν επηρεάστηκαν από τις υψηλές θερμοκρασίες των ημερών. Αν δεν υπάρξουν άλλοι, εξωγενείς, παράγοντες, στις αρχές Αυγούστου, θα ξεκινήσει σημαντική δουλειά….

Στο μεταξύ, εκτός των εργασιών, που θα γίνονται στο κυρίως θέατρο, σε τελικό στάδιο είναι και οι προεργασίες για την τοποθέτηση των μεγάλων φωτογραφιών, από αλουμίνιο, στα φατνώματα που υπάρχουν στη δεξιά πλευρά του θεάτρου, προς τα καταστήματα της οδού Βενιζέλου και από χρόνια, αποτελούν την άσχημη πινελιά του αρχαίου μνημείου. Πρόσκειται για έξι μεγάλες φωτογραφίες, που θα παραπέμπουν στις φάσεις κατά τις εργασίες αποκάλυψης του μνημείου και με κεντρική ιδέα, να φαίνεται στον επισκέπτη ότι πάνω από το μνημείο υπήρχε δρόμος με πολυκατοικίες! Δηλαδή, πώς ξεκίνησε η αποκάλυψη και πού βρίσκεται σήμερα.

ΟΙ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ

Όμως, αυτό που θα τραβά σίγουρα το μάτι των επισκεπτών, θα είναι φωτογραφίες από δύο σημαντικές επιγραφές: Η μία, αναγράφει το όνομα του αρχιτέκτονα του Αρχαίου Θεάτρου, όταν κτίστηκε το πρώτο μισό του 3ου αιώνα π. Χ. Πρόκειται για το όνομα «Φθιώτις». Η άλλη, αναγράφει το όνομα «Πολυδεύκης» και είναι ο αρχιτέκτονας της άλλης φάσης του μνημείου, όταν αυτό μετετράπη σε αρένα, από τους Ρωμαίους, τον 1ο αιώνα π. Χ., σύμφωνα με τους αρχαιολόγους.

ΤΑΜΠΕΛΕΣ

Αυτό που λείπει, από χρόνια και είναι διαπιστωμένο από πολλούς και κυρίως τους ανθρώπους του τουρισμού, είναι η ύπαρξη ταμπελών, που θα δείχνουν πού βρίσκεται το Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας. Σε μια πόλη, με πυκνό κέντρο, η προσέγγιση του επισκέπτη, που δεν γνωρίζει, είναι δύσκολη. Η έλλειψη αυτή ικανοποιείται προσεχώς και το έργο των ταμπελών, βρίσκεται σε προχωρημένη φάση. Πρόκειται, για είκοσι περίπου κομμάτια, που θα μπουν σε σημεία της πόλης και γύρω από το Αρχαίο Θέατρο, ώστε να ενημερώνουν και να καθοδηγούν τους επισκέπτες. Η κατασκευή τους θα είναι όπως προβλέπεται για τις ταμπέλες που αφορούν αρχαιολογικούς χώρους. Βεβαίως, υπάρχει ανησυχία, για το τι θα γίνει με το ΕΣΠΑ κι αν θα παραταθεί, αλλά αυτό είναι ένα άλλο ζήτημα, που μπορεί να ελπίζει κανείς σε θετική εξέλιξη….

Ε. Ρ. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass