Το 4ο Δημοτικό Τυρνάβου σάρωσε τα βραβεία

ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΘΕΑΤΡΟΥ

Δημοσίευση: 30 Μαρ 2019 16:09

Στο πλαίσιο της δράσης «Μαθαίνοντας Επιστήμη μέσα από το Θέατρο» στην κατηγορία των βιντεοσκοπημένων παραστάσεων, το 4ο Δημοτικό Σχολείο Τυρνάβου απέσπασε 7 συνολικά βραβεία για την παράστασή του «Ο Ήλιος πάει … διακοπές;».
Το θέμα της παράστασης έχει ως αφετηρία τη λειτουργία του ηλιακού μας συστήματος και αποτελεί διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία επιστημονικού θέματος μέσα από τις αρχές της Διερευνητικής Μάθησης.
Έχοντας τα παραπάνω ως αφετηρία, η Παιδαγωγική Ομάδα του Σχολείου με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Κυρατζή Αντώνη, Μπουνίτση Δέσποινα, Γώγου Βίβιαν, Διψάνα Αλεξάνδρα, Μπλάκου Θεοδώρα, Κουτάλου Χριστίνα και Ναούμ Ντέμη, δραματοποίησε με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο (αλλά και με χιούμορ) επιστημονικές έννοιες όπως η κίνηση των πλανητών, οι δορυφόροι τους και η ταχύτητα του φωτός και δημιούργησε τη συγκεκριμένη παράσταση.


Αφορμή για το σενάριο της παράστασης (Κυρατζής Αντώνης, Μπουνίτση Δέσποινα) αποτέλεσε το τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα «Ο Ήλιος θέλει διακοπές», όπου ο Ηλιος αποφασίζει ότι χρειάζεται διακοπές γιατί βαρέθηκε να ακούει καθημερινά τα παιδιά να γκρινιάζουν στις μαμάδες τους ότι τα ξυπνάει.
Τους μαθητές καθοδήγησε θεατρικά η θεατρολόγος του σχολείου, Μπουνίτση Δέσποινα, η οποία είχε και τη σκηνοθετική επιμέλεια της παράστασης, ενώ μαζί με τη μουσικό του σχολείου, Γώγου Βίβιαν έγραψαν τους στίχους και χορογράφησαν το τραγούδι της παράστασης. Οι μαθητές Λυκείου, Χαλούλης Ηλίας και Τσιγάνης Κωνσταντίνος έπαιξαν ζωντανά μουσική στην παράσταση και ο Άγγελος Καστώρης ανταποκρίθηκε για άλλη μια φορά στην πρόσκληση του σχολείου να βιντεοσκοπήσει την παράσταση και να κάνει το μοντάζ σύμφωνα με τους κανόνες του διαγωνισμού.
Τα βραβεία που απέσπασε η παράσταση είναι:
Καλύτερη συνολική παρουσίαση, καλύτερο σενάριο, καλύτερη σκηνοθεσία, καλύτερη μουσική επένδυση, καλύτερα σκηνικά και κοστούμια, καλύτερη χορογραφία, διάδοση και προώθηση της παράστασης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass