Ξεκινά σήμερα στη Λάρισα εκστρατεία ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό

ΜΕ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Δημοσίευση: 02 Απρ 2019 15:00

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας προγραμματίζει μια σειρά από εκδηλώσεις για ολόκληρη την εβδομάδα, προκειμένου να διαδοθεί το μήνυμα της ημέρας αυτής. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:

- Σήμερα και κατά τις ώρες από 10 το πρωί έως 8 το βράδυ θα υπάρχει περίπτερο του Συλλόγου στην πλατεία Ταχυδρομείου προς ενημέρωση του κοινού. Στο περίπτερο θα βρίσκονται εθελοντές του Συλλόγου πρόθυμοι να ενημερώσουν, να ευαισθητοποιήσουν και να λύσουν τυχόν απορίες του κοινού.

- Από σήμερα το βράδυ και μέχρι το βράδυ της Πέμπτης 4 Απριλίου το κτίριο της Ιατρικής Σχολής Λάρισας, κτίριο Κατσίγρα θα φωτιστεί με μπλε χρώμα, στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας «Light it up blue», όπου μεγάλα και ιστορικά κτίρια ανά τον κόσμο φωτίζονται με μπλε χρώμα τις ημέρες αυτές.

- Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας προγραμματίστηκαν εκδηλώσεις ενημέρωσης και δράσεις σε σχολεία της περιφέρειας, με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών. Έτσι θα παρουσιαστεί το πρόγραμμα «Κατανοώντας τους φίλους», με σκοπό την κατανόηση της διαφορετικότητας και την καλλιέργεια της ενσυναίσθησης – την ικανότητα να αντιλαμβανόμαστε πώς νιώθουν οι άλλοι καθώς και προγράμματα της μεθόδου Sherborne. Ενδεικτικά, σχολεία όπου θα πραγματοποιηθεί η δράση: 3ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά, 1ο Γυμνάσιο Λάρισας.

-  Μεθαύριο Πέμπτη 4 Απριλίου στις 8 το βράδυ, θα προβληθεί η ταινία «Το Μαύρο Μπαλόνι – The Black Balloon» στο «Χατζηγιάννειο» Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και την Κινηματογραφική Λέσχη Λάρισας. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη, ενώ θα ακολουθήσει συζήτηση μετά το τέλος της προβολής της ταινίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass