Ενιαίο κανονισμό υδροληψίας στις ΔΕΥΑ για την ασφάλεια καταναλωτών και δικτύων

Προτείνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ) *Ολοκληρώθηκε χθες στη Λάρισα το Συνέδριο για την ορθή χρήση και διαχείριση του νερού

Δημοσίευση: 08 Απρ 2019 22:00

«Ενιαίο κανονισμό υδροληψίας, για όλες τις ΔΕΥΑ της χώρας, στη δημιουργία εγκαταστάσεων σύνδεσης ύδρευσης στους καταναλωτές» προτείνει η Ομοσπονδία Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας (ΟΒΥΕ), σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Δημήτρη Βαργιάμη, ο οποίος δήλωσε στην «ΕτΔ», πως «αυτό ήδη εφαρμόζεται σε κράτη της Ευρώπης, με σημαντικά οφέλη στους καταναλωτές, στην εξοικονόμηση νερού και στην ασφάλεια των δικτύων».

Το θέμα αυτό συζητήθηκε στο πλαίσιο του Συνεδρίου που πραγματοποίησε χθες στη Λάρισα η ΟΒΥΕ, σε αίθουσα του ξενοδοχείου «Διόνυσος», με θέμα την ορθή χρήση και διαχείριση του νερού, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας, όπου παρουσιάστηκαν ενδιαφέροντα στοιχεία και προτάσεις.

«Απαιτείται συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαχείριση του νερού, για να επιτευχθούν οι στόχοι της εξοικονόμησής του και της καλύτερης ποιότητάς του» δήλωσε ο κ. Βαργιάμης σχετικά με την πρόταση να θεσπιστεί ενιαίος κανονισμός υδροληψίας, ενώ τόνισε ότι: «η Ομοσπονδία βρίσκεται σε έναν διαρκή αγώνα με στόχο την προστασία του καταναλωτή, τη δίκαιη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή, στο πλαίσιο του οποίου έχει συντάξει και καταθέσει προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία».

Μεταξύ αυτών των προτάσεων είναι και η «έξυπνη διαχείριση νερού», για την καταπολέμηση του φαινομένου της σπατάλης του και συγκεκριμένα, όπως δήλωσε ο ίδιος στην «ΕτΔ»: «το νερό του βιολογικού καθαρισμού να μεταφέρεται για χρήση του στην άρδευση ή προς ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα και να μην χάνεται…».

Με το Συνέδριο έκλεισε χθες ένα διήμερο δράσεων που οργάνωσε η Ομοσπονδία στη Λάρισα, και περιλάμβανε σύσκεψη του Διοικητικού Συμβουλίου της και συνέλευση των μελών της.

Στο πλαίσιο της συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα και αιτήματα του κλάδου καθώς και το πρόγραμμα δράσης της ΟΒΥΕ για το 2019.

Μεταξύ των αιτημάτων ήταν: «η νομοθέτηση κανονισμού εγκαταστάσεων ύδρευσης και αποχέτευσης, ώστε να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες καθώς και η τροποποίηση του κανονισμού που αφορά στις εγκαταστάσεις φυσικού αερίου και υγραερίου, καθώς εκτιμάται ελλειμματικός και χρήζει τροποποίησης».

Επίσης συζητήθηκαν προβλήματα όπως «η έλλειψη πρόσβασης σε χρηματοδοτικά προγράμματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η έλλειψη ελεγκτικού μηχανισμού στις παρεχόμενες υπηρεσίες των επαγγελματιών και στην παράτυπη οικονομία…» κ.ά.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass