Στο «Φιλόδημος» η ΔΕΥΑ Τυρνάβου

ΣΧΕΔΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΝΕΡΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 60.000 ΕΥΡΩ *Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ: ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΤΗΤΑ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΥΔΑΤΙΝΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

Δημοσίευση: 09 Απρ 2019 22:02
«Συνεχίζουμε στη ΔΕΥΑΤ ένα μεγάλο έργο προσφέροντας στους συνδημότες ποιότητα νερού και προστατεύουμε το νερό μας», δηλώνει ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της επιχείρησης Π. Σαρχώσης. «Συνεχίζουμε στη ΔΕΥΑΤ ένα μεγάλο έργο προσφέροντας στους συνδημότες ποιότητα νερού και προστατεύουμε το νερό μας», δηλώνει ο δήμαρχος Τυρνάβου και πρόεδρος της επιχείρησης Π. Σαρχώσης.

Την ένταξη στο Πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ», εξασφάλισε η ΔΕΥΑ Τυρνάβου στο πλαίσιο της πρόσκλησης VI «Σύνταξη - Επικαιροποίηση Γενικών Σχεδίων Ύδρευσης (Masterplan) και Σύνταξη - Επικαιροποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού», της πράξης «Σχέδια ασφάλειας νερού του Δήμου Τυρνάβου».

Η πράξη είναι συνολικού προϋπολογισμού 60.000 συν ΦΠΑ με φορέα υλοποίησης την επιχείρηση. Ο σκοπός της ΔΕΥΑΤ είναι η προστασία της επάρκειας των υδατικών πόρων με την αειφορική διαχείρισή τους και η προσφορά ποιοτικού νερού στους καταναλωτές και η περιφρούρηση του νερού.

Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού θα αφορούν στο σύνολο των διοικητικών ορίων του Δήμου Τυρνάβου και είναι πολύ σημαντικά για την επάρκεια, ποιότητα και αειφορία των υδατικών πόρων της περιοχής.

Η παραπάνω πράξη είναι η πρώτη που εντάσσεται στο πρόγραμμα Φιλόδημος ΙΙ. Σύμφωνα με τα Μέτρα για την προστασία των υδάτων που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση, η σύνταξη μελετών Σχεδίων Ασφάλειας Νερού (ΣΑΝ) ως δράση είναι συμβατή με το μέτρο ΜΟ8ΒΟ404 «Υλοποίηση Σχεδίων Ασφάλειας Νερού», όπου στην περιγραφή του μέτρου αναγράφονται τα εξής: Τα Σχέδια Ασφάλειας Νερού (ΣΑΝ) αποτελούν μία ολιστική προσέγγιση που σχετίζεται με την ποιοτική διαχείριση των υδάτων από την πηγή του ύδατος έως και τη διανομή, υιοθετώντας την αρχή των «πολλαπλών φραγμάτων» (multiplebarriers) και εστιάζοντας στην ανάγκη εφαρμογής μέτρων ελέγχου σε κάθε κρίκο της αλυσίδας υδροδότησης.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ, δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης τόνισε ότι: «Σύμφωνα με τις προτάσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναπτύξουμε σχέδια ασφάλειας νερού για τη σωστή λειτουργία και τη συνεχή παρακολούθηση όλων των εμπλεκόμενων διεργασιών στην παροχή πόσιμου νερού στους κατοίκους, του Δήμου Τυρνάβου. Για τον λόγο αυτό υποβάλλαμε έγκαιρα τα σχετικά έγγραφα και η ένταξη της ΔΕΥΑΤ είναι η πρώτη και μοναδική σε όλη την Ελλάδα.

Με την ευαισθησία που έχουμε ως δημοτική αρχή υποβάλλαμε έγκαιρα πρόταση στο συγκεκριμένο πρόγραμμα και εντάχτηκε η χρηματοδότηση 60.000 ευρώ για την εκτέλεση σχεδίων ασφάλειας νερού για το σύνολο του Δήμου Τυρνάβου».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass