Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 09 Απρ 2019 16:18

Παράκληση στον ναό

της Του Θεού Σοφίας

Παράκληση στον Άγιο Γεράσιμο τον Ιορδανίτη θα τελεσθεί σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου στις 6 το απόγευμα (τελευταία φορά για φέτος) στον ιερό ναό της του Θεού Σοφίας στη Χαραυγή.

Ομιλία στον Ναό

της Του Θεού Σοφίας

Σήμερα Τρίτη 9 Απριλίου και ώρα 6:30 μ.μ. θα γίνει ομιλία, μέσα στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας Λάρισας, από τον Αρχιμανδρίτη Γέροντα Αντίπα Αγιορείτη, με θέμα: «Η μακροθυμία μέσα στην οικογένεια». Θα ακολουθήσει διάλογος (περιοχή Χαραυγής, Αστικό Λεωφορείο No 11).

Αγρυπνία στον ναό

του Αγ. Βησσαρίωνος

Ελευθερών

Ιερά Αγρυπνία για τον Μεγάλο Κανόνα θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος Ελευθερών Λάρισας αύριο Τετάρτη από τις 8.30 μ.μ. μέχρι τις 12.30 π.μ.

Ο Ακάθιστος Ύμνος

για τους εργαζομένους

Την Παρασκευή 12 Απριλίου το βράδυ θα γίνουν στον Άγιο Αχίλλιο και στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης 2 Ακολουθίες του Ακαθίστου Ύμνου: Η πρώτη 7.00 μ.μ. και η δεύτερη 9.30 μ.μ. για τους εργαζόμενους και τους φοιτητές.

 

Ομιλία στον Σύλλογο

«Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τσεκούρα, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Όσιος και Θεοφόρος πατήρ ημών Σεραφείμ ο εν Δομπώ» θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια», Δαόχου 36 - Νεάπολη, (πίσω από το Αστυνομικό μέγαρο), από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος».

Οι παρουσίες

του σεβασμιότατου

Ιερώνυμου

Αύριο Τετάρτη 10 Απριλίου, το πρωί, ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρμενίου. Μεθαύριο Πέμπτη 11 Απριλίου, το πρωί, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πυργετού. Στις 6.30 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζομύλου.

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Μεθαύριο Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Χουρμουζιάδη, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, με θέμα: Η πρώτη μας αγάπη

Σύλλογοι

στους Χαιρετισμούς

Τα μέλη του Συλλόγου των Συνταξιούχων του ΟΤΕ Λαρίσης, την Παρασκευή 12 Απριλίου, θα παρακολουθήσουν τους Ε΄. Χαιρετισμούς στην Ιερά Μονή της Παναγίας Ξενιάς Αλμυρού. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 2410-251788 - 6977 239975 και 6982-471485.

* Ο Σύνδεσμος Ρουμελιωτών νομού Λάρισας διοργανώνει προσκυνηματική εκδρομή την Παρασκευή 12 Απριλίου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς για την παρακολούθηση του Ακάθιστου Ύμνου. Πληροφορίες στην κ. Γεωργία Παπαγεωργίου 6978-218004 και στην κ. Αικατερίνη Ρίζου 6972-099694.

*Ο Μορφωτικός Σύλλογος Ελάφου θα πραγματοποιήσει προσκυνηματική επίσκεψη στην ιερά μονή Παναγίας Γλυκοφιλούσας στη Ραψάνη την Παρασκευή 12 Απριλίου. Η αναχώρηση από την Ελαφο θα γίνει στις 2.30 μ.μ. και από την πλατεία Αγ. Βησσαρίωνος στις 3.30 μ.μ. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη γραμματεία του Συλλόγου.

*Ο Σύνδεσμος Καρδιοπαθών «Ο Άγιος Αχίλλιος» θα πραγματοποιήσει απογευματινό την Παρασκευή 12 Απριλίου στην Παναγία Γλυκοφιλούσα Ραψάνης, για να παρακολουθήσει την Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου και να πάρουν τις ευχές της γερόντισσας Μαρίας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2410-615.248, 2410-615.261 και 2410-616.609.

*Το τουριστικό τμήμα της «Υπαιθρίου Ζωής» Λαρίσης στις 26-29 Απριλίου Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα, θα γιορτάσει το Πάσχα στην καρδιά του Αιγαίου, στην αρχόντισσα των Κυκλάδων τη Σύρο. Πληροφορίες κάθε απόγευμα 7-9 μ.μ., Τετάρτη πρωί 11-1 μ.μ. και στο τηλέφωνο 2410-250.818.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass