Εκκλησιαστικά νέα

Δημοσίευση: 11 Απρ 2019 15:00

Ο Ακάθιστος Υμνος στη Ζωοδόχο Πηγή

Αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου και από ώρα 19:30 έως 00:30 θα τελεσθεί ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Ακαθίστου Ύμνου της Παναγίας στον ναό της Ζωοδόχου Πηγής. Η Ιερά Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Ακολουθία του Όρθρου, εντός του οποίου θα αναγνωσθούν ενώπιον της Θαυματουργού Εφεστίου Εικόνος οι Τέσσερις Στάσεις των Χαιρετισμών και εν συνεχεία την πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Παρακαλούνται οι ευσεβείς Χριστιανοί να συμμετάσχουν στην Αγρυπνία τιμώντας και μεγαλύνοντας το Πάνσεπτο Πρόσωπο της Κυρίας Θεοτόκου και κατόπιν της καταλλήλου προετοιμασίας να μεταλάβουν των Αχράντων Μυστηρίων.

 

Οι παρουσίες του Μητροπολίτη Ιερώνυμου

Σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου, το πρωί, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πυργετού. Στις 6.30 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Ριζομύλου.

Αύριο Παρασκευή 12 Απριλίου, στις 12:30 το μεσημέρι, θα χοροστατήσει στην ακολουθία των Χαιρετισμών της Υπεραγίας Θεοτόκου στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της δ. Μαίρης Ράπτου. Στις 19:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου, στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Λαρίσης. Στις 20:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Ακαθίστου Ύμνου στον Ιερό Ναό Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Λαρίσης.

Την Κυριακή 14 Απριλίου θα λειτουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κυψέλης-Κιλελέρ. Στις 11:30 το πρωί, θα παρευρεθεί στη Χριστιανική Εστία Λαρίσης, στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου «Λυχνάρι στο σκοτάδι», του Λαρισαίου κληρικού π. Θεμιστοκλή Μουρτζανού. Στις 18:30 το απόγευμα, θα χοροστατήσει στον Κατανυκτικό Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

Τη Δευτέρα 15 Απριλίου, στις 18:00 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου, στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου Στομίου.

Την Πέμπτη 18 Απριλίου το πρωί, θα τελέσει την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Λαρίσης.

 

Ομιλία στον Σύλλογο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος»

Ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Νεκτάριο Τσεκούρα, καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Οσίου Σεραφείμ του Δομβοΐτη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Ο Όσιος και Θεοφόρος πατήρ ημών Σεραφείμ ο εν Δομπώ» θα πραγματοποιηθεί σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 6 το απόγευμα, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παιδικού Σταθμού «Τα Χελιδονάκια», Δαόχου 36 - Νεάπολη, (πίσω από το Αστυνομικό μέγαρο), από το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος».  

 

Ομιλία στη ΓΕΧΑ

Σήμερα Πέμπτη 11 Απριλίου και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α., (οδός Μανδηλαρά 14), θα γίνει ομιλία από τον πανοσιολογιότατο αρχιμανδρίτη π. Διονύσιο Χουρμουζιάδη, ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών, με θέμα: «Η πρώτη μας αγάπη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass