«Oχι» στην οπισθοδρόμηση νεοφιλελεύθερων και ακροδεξιών

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2019 22:04

«Στις επόμενες Ευρωεκλογές, που είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της Ε.Ε., πρέπει να φτιάξουμε μια πλειοψηφία ικανή να αποτρέψει την οπισθοδρόμηση, στην οποία οδηγούν την Ευρώπη οι νεοφιλελεύθεροι και η ανερχόμενη Ακροδεξιά» τόνισε χθες από τη Λάρισα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Ο κ. Παπαδημούλης και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης και Όλγα Νάσση περιόδευσαν στη Θεσσαλία παρουσιάζοντας τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει των Ευρωεκλογών. Στο πλαίσιο αυτό βρέθηκαν στη Λάρισα πραγματοποιώντας επαφές, ενώ χθες βράδυ μίλησαν σε εκδήλωση της ΝΕ Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ που έγινε στο Επιμελητήριο με θέμα: «Νέα εποχή, νέοι αγώνες με την Αριστερά μπροστά. Προοδευτική Συμμαχία στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Νωρίτερα και σε συνέντευξη Τύπου οι τρεις υποψήφιοι ευρωβουλευτές τόνισαν τη σημασία των Ευρωεκλογών ενώ σχολίασαν τις πολιτικές εξελίξεις. Αρχικά η πρόεδρος των ελληνικών κοινοτήτων και αδελφοτήτων της Ιταλίας, Όλγα Νάσση, σημειώνοντας την ικανοποίησή της για τη συμμετοχή της ομογένειας στη μάχη «για μια Ευρώπη των ανθρώπων» τόνισε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη των αγροτικών συνεταιρισμών όπως και η προβολή προϊόντων του αγροδιατροφικού τομέα.

Ο πανεπιστημιακός και συγγραφέας, Θεοδ. Πελεγρίνης τονίζοντας τη σημασία των Ευρωεκλογών παρατήρησε πως «η Ευρώπη σήμερα δέχεται την απειλή της ακροδεξιάς, που είναι παρούσα, και της λιτότητας που πλήττει τα λαϊκά στρώματα. Εχει σημασία να στείλουμε στην Ε.Ε. πρόσωπα που έχουν αντίθετη στάση απέναντι στην Ακροδεξιά και στη λιτότητα».

Ο ΔΕΞΙΟΣ ΒΕΜΠΕΡ

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «οι νεοφιλελεύθεροι και η Ακροδεξιά ετοιμάζονται να παντρευτούν και να δημιουργήσουν μια νέα συμμαχία στην Ευρώπη, μια συμμαχία που συμβολίζει η υποψηφιότητα Βέμπερ. Ο Βέμπερ είναι πιο δεξιός από τον Γιούνγκερ, ακόμη και από τον Σόιμπλε.

Είναι αυτός που απείλησε για Grexit. Είναι οπαδός των περικοπών για τις αγροτικές επιδοτήσεις, για τα κοινοτικά κονδύλια συνοχής, αλλά και για κάθε πολιτική που προωθεί τη σύγκλιση ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς. Θα σας έλεγα με μια λέξη ότι είναι ανθέλληνας. Είμαι αισιόδοξος ότι με μια ισχυρή προοδευτική συμμαχία που την οικοδομούμε εδώ και τριάμισι χρόνια στο Ευρωκοινοβούλιο θα καταφέρουμε να έχουμε μια πλειοψηφία που θα ακυρώσει το σενάριο Βέμπερ για πρόεδρο της Κομισιόν».

Σημειώνοντας ότι η Ελλάδα «επέστρεψε στην οικονομική ανάπτυξη» τόνισε πως «σε αυτές τις Ευρωεκλογές οι Έλληνες πολίτες θα πούνε ένα μεγάλο "όχι" στην οπισθοδρόμηση, στον νεοφιλελευθερισμό και την Ακροδεξιά στην Ευρώπη και στην Ελλάδα», για να υπογραμμίσει πως η ΝΔ εκφράζει τη «σύμφυση του νεοφιλελευθερισμού και της Ακροδεξιάς».

ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ερωτηθείς για την «προοδευτική συμμαχία», ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι η πρωτοβουλία αυτή «βρίσκεται ακόμη στην αρχή και πως αναμένεται να προστεθούν και άλλες δυνάμεις» προσθέτοντας ότι η πρωτοβουλία αποτελεί «μια στρατηγική επιλογή στην Ευρώπη και για την Αριστερά και για τους Πράσινους, αλλά και για τους Σοσιαλιστές» διευκρινίζοντας πως «όσοι ηγέτες των Σοσιαλιστών έχουν έρθει στην Ελλάδα ταυτίστηκαν με τον ΣΥΡΙΖΑ υπέρ της ανάγκης της προοδευτικής συμμαχίας και έδωσαν μαθήματα ευγενικά στη Φώφη Γεννηματά ότι χρειάζεται συμμαχία εναντίον της Δεξιάς, του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς και όχι μέτωπο ενάντια στον ΣΥΡΙΖΑ».

NOVARTIS

Για την υπόθεση της Novartis, ο κ. Παπαδημούλης τόνισε πως «είναι απαράδεκτες οι επιθέσεις, οι ύβρεις και οι προπηλακισμοί εναντίον των δικαστικών λειτουργών, πρέπει να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της».

Για να υπογραμμίσει ότι «θεωρώ ντροπή ο Ανδρέας Λοβέρδος να αποκαλεί συμμορίτισσα μια Ελληνίδα ανακρίτρια. Δεν είναι δουλειά των κομμάτων να δικάζουν. Η Novartis είναι σκάνδαλο, καθώς το λέει το FBI, αλλά και το έχει ομολογήσει η ίδια η Novartis. Κατά τα άλλα, θυμάμαι ότι αυτοί που μίλησαν πρώτοι για σκευωρία, ο Λοβέρδος και ο Βενιζέλος, ήταν οι πρώτοι που είχαν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο πόρισμα που έλεγε πριν από κάποια χρόνια εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ "αθώος ο Τσοχατζόπουλος"».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών ο κ. Παπαδημούλης τόνισε «ξεχάστε το σενάριο των διπλών εκλογών» σημειώνοντας πως «η ΝΔ κερδίζει τις δημοσκοπήσεις και εμείς τις εκλογές».  

ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Στο πλαίσιο της περιοδείας του ο κ. Παπαδημούλης επισκέφθηκε χθες το μεσημέρι το Δημαρχείο Τυρνάβου, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Παναγιώτη Σαρχώση, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν οι παρεμβάσεις τόσο του προέδρου του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Τυρνάβου κ. Αργύρη  Μπαϊρακτάρη καθώς και άλλων αγροτών και κτηνοτρόφων, οι οποίοι έθεσαν ζητήματα του κλάδου τους.

Ο κ. Παπαδημούλης και το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκαν επίσης το Οινοποιείο και τον ΑΣΕΠΟΠ Τυρνάβου.

* Ο κ. Πελεγρίνης είχε επαφές με φορείς της εκπαιδευτικής και πανεπιστημιακής κοινότητας ενώ επισκέφθηκε το 33ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και τη Δημόσια Βιβλιοθήκη Λάρισας. Η περιοδεία στη Λάρισα ολοκληρώνεται σήμερα με επίσκεψη στην Ελασσόνα και συνάντηση με τον δήμαρχο Νίκο Ευαγγέλου.

 

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass