Σημαντική η ποιότητα ζωής στους ηλικιωμένους

ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ Η ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 14 Απρ 2019 16:04

Επιστημονική ημερίδα με τίτλο: «Υγεία και Ποιότητα Ζωής στην Τρίτη Ηλικία», διοργάνωσε χθες ο Σύλλογος Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Λάρισας, στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου.

Στόχοι της ημερίδας ήταν η ανάδειξη των προβλημάτων που μαστίζουν την Τρίτη Ηλικία, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του πληθυσμού, καθώς και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ηλικιωμένων στη χώρα μας.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας (αφορούσε στην πρόληψη, τη διάγνωση και την αντιμετώπιση) μίλησε για τις ιδιαιτερότητες στη χειρουργική των υπερηλίκων – και τον καρκίνο του παχέος εντέρου ο γενικός χειρουργός, Διευθυντής ΚΥ Λάρισας κ. Ευάγγελος Γραντζής. Για προληπτικό έλεγχο υπέρτασης, χοληστερίνη, καρδιακή ανεπάρκεια και στεφανιαία νόσο μίλησε ο καρδιολόγος κ. Ανδρέας Ξηρομερίσιος.

Στους μύθους και τις αλήθειες για τον καρκίνο του προστάτη αναφέρθηκε ο καθηγητής Ουρολογίας κ. Βασίλειος Τζώρτζης. «Εγκεφαλικό επεισόδιο, τρέχω να σωθώ» ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Απόστολος Κομνός, αναισθησιολόγος - εντατικολόγος συντονιστής διευθυντής ΜΕΘ Γ.Ν. Λάρισας.

Κατά τη διάρκεια της 2ης Συνεδρίας αναπτύχθηκαν θέματα για την υγεία, την ψυχική υγεία και τη διατροφή.

Η περιφερειακή αρτηριακή νόσος των καρωτίδων και των άκρων ήταν το θέμα που ανέπτυξε ο κ. Αθανάσιος Γιαννούκας, καθηγητής - διευθυντής Αγγειοχειρουργικής, πρόεδρος Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εν συνεχεία η ψυχίατρος κ. Αναστασία Βουλγαράκη μίλησε για τις ψυχικές διαταραχές στην Τρίτη Ηλικία. Τέλος η κ. Ηλιάνα Μαμέκα ως διαιτολόγος - διατροφολόγος έδωσε οδηγίες ορθής διατροφής ηλικιωμένων. Την εκδήλωση μεταξύ άλλων παρακολούθησαν ο βουλευτής της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας και ο περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass