Λούνα - παρκ ανακύκλωσης

ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δημοσίευση: 17 Απρ 2019 16:08

Επειδή όλα ξεκινούν από την παιδεία και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης από μικρή ηλικία, αποτελεί βασική προτεραιότητα για το μέλλον του πλανήτη, η Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο να συνεισφέρει σε αυτή την αποστολή, οργανώνει δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης μαθητών σχολείων της Λάρισας, για την ανακύκλωση συσκευασιών.


Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας, θα εγκατασταθεί ένα Λούνα -παρκ ανακύκλωσης στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας, μεθαύριο Παρασκευή 19 Απριλίου, όπου προβλέπεται να το επισκεφθούν και να ενημερωθούν μέσω των παιχνιδιών του, για τη σημασία της ανακύκλωσης, περί τα 400 παιδιά- μαθητές πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σχολείων της πόλης μας. Με συνδιοργανωτές την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης και τον ΣΚΑΙ, η δράση, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος κ. Αλέξανδρο Μπατζανούλη, περιλαμβάνει βιωματικά εργαστήρια, χρήση εκπαιδευτικών τεχνικών όπως παιχνίδια, ασκήσεις και δημιουργική απασχόληση στο Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης, με σκοπό την εξοικείωση των παιδιών με την ανακύκλωση στο μπλε κάδο.
«Αποτελεί μια προσπάθεια του δήμου, να καλλιεργήσουμε περιβαλλοντική συνείδηση στους μικρούς πολίτες της Λάρισας, αλλά είναι παράλληλα και μια ευκαιρία να τους καλλιεργήσουμε το ενδιαφέρον για την πόλη γενικότερα και την ανάγκη να τη διατηρήσουν καθαρή», δηλώνει στην «Ε», ο κ. Μπατζανούλης.
Στο πλαίσιο της δράσης, που θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί ως τη 1 το μεσημέρι, προβλέπεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων τα εξής δημοτικά σχολεία: 3ο, 4ο, 12ο 30ό, 44ο κ.ά. καθώς και νηπιαγωγεία. Με τη λήξη της θα κληρωθούν δύο ποδήλατα και όσα παιδιά επιθυμούν μπορούν να δηλώσουν τα ονόματά τους και να μπουν στην κλήρωση.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass