Προσκλητήριο για μέτωπο κατά της συντήρησης

ΑΠΟ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2019 22:04

Προσκλητήριο στους Λαρισαίους να συμμετέχουν στη διαμόρφωση προοδευτικού μετώπου ενάντια στη συντήρηση, αρχής γενομένης από τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου, απηύθυναν χθες το απόγευμα κορυφαία στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας στη διάρκεια εκδήλωσης της Πρωτοβουλίας Πολιτών Λάρισας.

Στην κατάμεστη αίθουσα εκδηλώσεων, στον τρίτο όροφο του Τεχνικού Επιμελητηρίου, τα στελέχη της Προοδευτικής Συμμαχίας έδωσαν το στίγμα της πρωτοβουλίας, που ξεκίνησε στο Γαλάτσι με σκοπό τη διαμόρφωση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας με περισσότερο κοινωνικό κράτος και διεύρυνση των κοινωνικών δικαιωμάτων.

Η πρωτοβουλία ήρθε για να μείνει, δεν είναι ευκαιριακή και δεν έχει ημερομηνία λήξης αλλά αποσκοπεί στην επαναθεμελίωση της προοδευτικής παράταξης στη μεταμνημονιακή Ελλάδα, υποστήριξε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης για να χαρακτηρίσει ειλικρινείς τις προθέσεις του Αλέξη Τσίπρα για συμπόρευση καθώς έφερε και ψήφισε στη Βουλή την απλή αναλογική.

Εμφανίστηκε σφόδρα επικριτικός για την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γενηματά γιατί, όπως είπε, θεωρεί τη Νέα Δημοκρατία στρατηγικό σύμμαχό της και υπεραμύνθηκε όπως και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών ως τη μόνη εθνικά συμφέρουσα λύση του Μακεδονικού προβλήματος.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε την απόφαση του κόμματός του να συμπορευτεί στην προσπάθεια για την αναζήτηση προοδευτικών λύσεων χαρακτηρίζοντας υπαρκτές τις διαφορές δεξιάς-αριστεράς, συντήρησης-προόδου ενώ ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μουζάλας έθεσε για την αριστερά τον στόχο της ανάσχεσης του μεταφασισμού στην Ευρώπη και στην Ελλάδα και τάχθηκε υπέρ των συνεργασιών στον χώρο της αριστεράς με αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Νίκος Μπίστης υποστήριξε ότι με την πρωτοβουλία στο Γαλάτσι άλλαξε η εικόνα ότι η Νέα Δημοκρατία καλπάζει πολιτικά και εκτίμησε ήττα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επικείμενες εθνικές εκλογές γιατί στηρίζεται στη στρατηγική του ώριμου φρούτου και δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική πρωτοβουλία.

Το δικό του στίγμα υπέρ της Προοδευτικής Συμμαχίας κατέθεσε και ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ Στέφανος Τζουμάκας αναλύοντας σειρά θεμάτων της διεθνούς πολιτικής σκηνής, που επηρεάζουν τη χώρα μας. Ο εκπρόσωπος της Κοινωνικής Συμφωνίας Βαγγέλης Αποστόλου υποστήριξε ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για την αναδιάταξη των προοδευτικών πολιτικών δυνάμεων αλλά διευκρίνισε ότι «οι συμμαχίες προϋποθέτουν προγραμματικές συμφωνίες και άνοιγμα των κομμάτων στην κοινωνία».

Η παρουσία του εκπροσώπου των Οικολόγων Πράσινων Φίλιππου Γκανούλη επιβεβαίωσε την απόφαση του κόμματος να συμμετέχει στην προσπάθεια ετοιμασίας της νέας διακυβέρνησης ως ανάχωμα στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό για να διευκρινίσει πως «η όποια συζήτηση για όρους και προϋποθέσεις πρέπει να έχει αποτελέσματα που θα γίνουν αποδεκτά από όλους τους συμμετέχοντες στο εγχείρημα».

Σημειώνεται πως στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο Λαρισαίος υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασ. Κόκκαλης, ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης και ο πρώην υπουργός και πρύτανης, νυν υποψήφιος ευρωβουλευτής, Θεοδόσης Πελεγρίνης.

 

ΔΗΜ. ΚΑΤΣΑΝΑΚΗΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass