Βανδαλισμοί στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας

ΓΙΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΚΑΝΕΙ ΛΟΓΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 15:27

Για έξαρση του φαινομένου βανδαλισμών στο 23ο Δημοτικό Σχολείο Λάρισας, της συνοικίας Αγίου Γεωργίου κάνει λόγο ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων.

Όπως λέει ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Κώστας Παπανδρέου, σχεδόν σε καθημερινή βάση άγνωστοι δράστες τις βραδινές ώρες προκαλούν φθορές στον προαύλειο χώρο του σχολείου σπάζοντας κάγκελα, κάδους σκουπιδιών και καταστρέφοντας γλάστρες, φώτα κ.λπ. «Η κατάσταση που δημιουργείται με τις παραπάνω ενέργειες κάνει πολλές φορές δύσκολη τη λειτουργία του σχολείου. Η είσοδος του σχολείου παραμένει ανοιχτή, για να έχουν πρόσβαση τα παιδιά της συνοικίας και να παίζουν. Είναι αλήθεια ότι αρκετοί μαθητές μπαινοβγαίνουν στον προαύλειο χώρο, χωρίς να δημιουργούν την παραμικρή ζημιά. Οι παραπάνω ζημιές γίνονται αργά το βράδυ από κάποιους που δεν έχουν συνειδητοποιήσει πως η δημόσια περιουσία ανήκει σε όλους και οφείλουμε να τη σεβόμαστε. Με αφορμή τις καταστροφές, το 23ο Δημοτικό Σχολείο και το 52ο Νηπιαγωγείο απευθύνουν έκκληση στους κατοίκους της περιοχής, ώστε όλοι μας να γίνουμε φύλακες των δημόσιων χώρων και κυρίως του σχολείου, όπου είναι ο χώρος των παιδιών. Ο σεβασμός στη δημόσια περιουσία δηλώνει και σεβασμό στον ίδιο μας τον εαυτό» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου. Επίσης ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Σύλλογος Διδασκόντων ευχαριστούν θερμά τον εκπαιδευτικό και κάτοικο της συνοικίας κ. Περικλή Γερόπουλο για το ενδιαφέρον που δείχνει για το σχολείο με την εθελοντική αποκατάσταση των ζημιών. «Παρόλο που δεν υπηρετεί ως εκπαιδευτικός στο συγκεκριμένο Δημοτικό Σχολείο προσφέρει χρόνια τώρα τη βοήθειά του με το να επισκευάζει ζημιές που δημιουργούνται από τις δολιοφθορές και να ενισχύει τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του σχολείου, με τις κατασκευές που προσφέρει. Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής για τον ίδιο και το αποδεικνύει με τις πράξεις του. Ο ίδιος αναφέρει ότι το κάνει γιατί τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των μαθητών και η χαρά που αντλούν τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι. Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Λάρισας τον ευχαριστεί για ακόμη μια φορά για τον πολύτιμο χρόνο που αφιερώνει, την εθελοντική του προσφορά και το διαρκές ενδιαφέρον για την επίλυση των προβλημάτων που δημιουργούνται και δεν είναι πάντα εύκολο να αντιμετωπιστούν τόσο άμεσα από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Τα σχολεία περιμένουν περισσότερο ενδιαφέρον από όλους μας, ώστε να γίνονται καλύτερα προς όφελος των μαθητών» καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass