«Μετωπική» Αγοραστού - Σπίρτζη για τον δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων

«ΜΑΛΛΟΝ ΕΠΑΘΕ ΠΑΡΟΔΙΚΗ ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΜΝΗΣΙΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΤΟΝΙΖΕΙ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Δημοσίευση: 20 Απρ 2019 22:32

«Παροδική σφαιρική αμνησία έπαθε μάλλον ο υπουργός κ. Σπίρτζης» τονίζει ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός απαντώντας στα περί αρμοδιότητας των μελετών για τη βελτίωση της εθνικής οδού Λάρισας – Φαρσάλων.

Όπως είναι γνωστό, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κατά καιρούς έχει σημειώσει ότι το έργο αναβάθμισης του συγκεκριμένου οδικού άξονα δεν μπορεί να υλοποιηθεί, όχι με ευθύνη της Περιφέρειας αλλά με ευθύνη του Υπουργείου Μεταφορών το οποίο δεν ολοκληρώνει τις σχετικές μελέτες. Χθες ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος επανήλθε στο θέμα ανακοινώνοντας τα όσα είπε ο κ. Σπίρτζης, κατά την προχθεσινή συνεδρίαση Επιτροπής της Βουλής όταν έθεσε το θέμα της αντιπαράθεσης για την αρμοδιότητα του δρόμου. Συγκεκριμένα, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου, σε ερώτησή του «προς τον Υπουργό, αναφέρθηκε στη σύγκρουση αρμοδιοτήτων μεταξύ Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών και Περιφέρειας Θεσσαλίας» τονίζοντας την αναγκαιότητα του έργου. Για να καταλήξει λέγοντας ότι «είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη η αναβάθμιση και η συντήρηση του συγκεκριμένου οδικού άξονα και για τον λόγο αυτό το Υπουργείο οφείλει να λύσει τα ζητήματα αρμοδιότητας, τα οποία επικαλείται η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκειμένου να ολοκληρωθεί το έργο. Ο Υπουργός σε απάντησή του ανέφερε ρητά ότι «τα Φάρσαλα είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας, θα συνδράμουμε στην ωριμότητά τους αν ζητηθεί», καθιστώντας σαφές ότι υπεύθυνος για την υλοποίηση του έργου είναι η ίδια η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών μπορεί να συνδράμει με οποιονδήποτε τρόπο, αν και εφόσον του ζητηθεί, κάτι το οποίο δεν έχει γίνει ακόμα» καταλήγει η ανακοίνωση του κ. Παπαδόπουλου.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ

Απαντώντας στην ανακοίνωση Παπαδόπουλου, ο κ. Αγοραστός τονίζει πως «παροδική σφαιρική αμνησία έπαθε μάλλον ο υπουργός κ. Σπίρτζης», δίνοντας στη δημοσιότητα «τις απαντήσεις που έχουμε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών του υπουργού κ. Σπίρτζη, υπ. αριθμ. 4/8/2016 ΔΟΥ4171, 4/9/2017 ΔΟΥ4571 και 7/1/2019 ΔΟΥ6591 π.ε. και το ενημερωτικό σημείωμα 21/9/2017». Προσθέτοντας ότι «είναι αδιανόητο ο κ. Σπίρτζης να μη γνωρίζει ότι το Υπουργείο του εκπονεί τη μελέτη της Ε.Ο. Λάρισα- Φάρσαλα από τις 27/8/2009. Είναι αδιανόητο κάθε χρόνο να δίνουν ένα χρόνο παράταση για την ολοκλήρωση της μελέτης. Όπως αναφέρει το ίδιο το Υπουργείο το 2016, η μελέτη θα ολοκληρωνόταν το 2017, το 2017 το μετέθεσε για το 2018 και το 2018 για ένα χρόνο αργότερα, το 2019! Και δεν εξηγείται να μη θυμάται ο κ. Σπίρτζης τι είπε στο Αναπτυξιακό Συνέδριο στη Λάρισα, το 2017, ενώπιον του πρωθυπουργού. Δεν είναι λογικό να μη γνωρίζει ότι ο οδικός άξονας Λάρισα – Φάρσαλα ορίστηκε ως εθνικού επιπέδου έργο με σχετική απόφαση του Υπουργείου του. Ας ολοκληρώσει επιτέλους το Υπουργείο τη μελέτη ώστε αυτή να πληροί τις ικανές και αναγκαίες προϋποθέσεις για τη δημοπράτηση του έργου και τότε η Περιφέρεια Θεσσαλίας μπορεί να βοηθήσει το Υπουργείο, χρηματοδοτώντας και κατασκευάζοντας το έργο, παρότι είναι εθνικού επιπέδου έργο, με σχετική απόφαση του Υπουργείου του κ. Σπίρτζη. Και βέβαια, ο επί 5 χρόνια βουλευτής Λάρισας κ. Ν. Παπαδόπουλος, δεν γνωρίζει ότι η αρμοδιότητα εκπόνησης της μελέτης ανήκει στο Υπουργείο; Αν δεν γνωρίζει, καλά θα έκανε να ρωτήσει σύμφωνα με την κανονική κοινοβουλευτική διαδικασία όπως έκαναν άλλοι 3 συνάδελφοι του βουλευτές και όχι να ρωτήσει παρεμπιπτόντως σε άλλο θέμα, υποβαθμίζοντάς το. Η απόδειξη αλήθειας απέναντι στο ψέμα είναι οι διαχρονικές απαντήσεις του Υπουργείου στις συνεχείς πιέσεις της Περιφέρειας, τα υπηρεσιακά σημειώματα και οι απαντήσεις σε ερωτήσεις βουλευτών» καταλήγει ο κ. Αγοραστός δίνοντας επίσης στη δημοσιότητα και τις ερωτήσεις των βουλευτών.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass