Πασχάλιοι ύμνοι με την «Ελευθερία της Κυριακής»

ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 21 Απρ 2019 15:00

Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός «Ελευθερία» συνοδεύει σήμερα την «Ελευθερία της Κυριακής» με ένα CD με εκκλησιαστικούς ύμνους αποδοσμένους από τη Βυζαντινή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας «Χορός Αγγελικός».

Υμνους κατανυκτικούς για να συνοδεύσουν το χριστεπώνυμο πλήρωμα στην πορεία του Κυρίου από τα Πάθη και τη Σταύρωση, στη Λύτρωση και την Ανάσταση. Για τους πασχαλινούς ύμνους σε χαιρετισμό του ο μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος μεταξύ άλλων τονίζει ότι «Η μουσική αυτή επιλογή κατανύσσει τον ακροατή, ανοίγει τον νου και ευφραίνει την καρδία, η οποία σκιρτά για το ανώτερο, το υπερφυσικό, τη συνάντηση του ανθρωπίνου προσώπου με τον Δημιουργό. Σ’ αυτό συμπεριλαμβάνονται εξαίρετοι ύμνοι της Βυζαντινής μας υμνογραφίας, οι οποίοι έχουν αγαπηθεί από τον λαό μας και αποτελούν τεράστιο κεφάλαιο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς», ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης με τη σειρά του ανάμεσα σε άλλα σημειώνει ότι «Τη σαγήνη που εκπέμπουν οι Αναστάσιμοι Ύμνοι προβάλλει η δουλειά που κρατάτε στα χέρια σας σ’ ένα CD και θα απολαύσετε ακούγοντάς τους. Είναι ένα επίτευγμα, υψηλής αισθητικής, της Βυζαντινής Χορωδίας «Χορός Αγγελικός» του Δημοτικού μας Ωδείου». Αναλυτικά σε χαιρετισμούς τους οι δύο ταγοί σημειώνουν:

ΜΗΝΥΜΑ κ. ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ

"Μέ ἰδιαίτερη χαρά χαιρετίζουμε, τονίζει ο κ. Ιερώνυμος, τόν ψηφιακό δίσκο τῆς Χορωδίας τοῦ Δημοτικοῦ Ὠδείου Λάρισας «Χορός Ἀγγελικός», μέ χοράρχη τόν Πρωτοψάλτη καί Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής τοῦ Δημοτικοῦ Ὠδείου Λάρισας κ. Γεώργιο Καραγιαννάκη. Ὁ παρών δίσκος μᾶς εἰσαγάγει στήν παρούσα χαρμόσυνη ἀναστάσιμη περίοδο, μετά τήν κατανυκτική ἀτμόσφαιρα τῆς Ἁγίας καί Μεγάλης Τεσσαρακοστῆς, καί μᾶς ἀναγάγει, σέ μία ὑψηλότερη πνευματική κατάσταση, στή λαμπροφόρο Ἀνάσταση. Ἡ μουσική αὐτή ἐπιλογή κατανύσσει τόν ἀκροατή, ἀνοίγει τόν νοῦ καί εὐφραίνει τήν καρδία, ἡ ὁποία σκιρτᾶ γιά τό ἀνώτερο, τό ὑπερφυσικό, τή συνάντηση τοῦ ἀνθρωπίνου προσώπου μέ τόν Δημιουργό. Σ’ αὐτό συμπεριλαμβάνονται ἐξαίρετοι ὕμνοι τῆς Βυζαντινῆς μας ὑμνογραφίας, οἱ ὁποῖοι ἔχουν ἀγαπηθεῖ ἀπό τόν λαό μας καί ἀπότελούν τεράστιο κεφάλαιο τῆς πολιτιστικῆς μας κληρονομιᾶς. Συγχαίρουμε ἀπό καρδίας αὐτούς πού συνέβαλαν στήν συγκεκριμένη προσπάθεια καί εὐχόμαστε ὁ Ἀναστάς Κύριος νά χαρίζει σέ ὅλους δύναμη καί παρόμοια ἔργα γιά τό καλό τῶν πιστῶν καί τῆς Ἁγίας Ὀρθοδόξου Ἐκκλησίας μας".

ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

"Το περιεχόμενο της χριστιανικής πίστης, επισημαίνει στο μήνυμά του ο κ. Καλογιάννης, είναι αναπόσπαστα συνδεδεμένο με τον υμνογραφικό πλούτο της Εκκλησίας μας. Η εκκλησιαστική ποίηση και υμνογραφία αποτελούν έναν τεράστιο πνευματικό και αισθητικό θησαυρό. Επιπροσθέτως οι ύμνοι της Εκκλησίας μας επιβίωσαν, παρά τη μόνιμη γλωσσική τους επένδυση, εξαιτίας του μηνύματος που κομίζουν στις ψυχές των ανθρώπων. Είναι το μήνυμα της Ανάστασης. Αυτό περιγράφουν, φωτίζουν, αναλύουν οι ύμνοι και τα τροπάρια. Πάντα κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας έχουμε τη δυνατότητα να ακούμε να ψάλλονται μερικοί από τους ωραιότερους ύμνους της Εκκλησίας μας που βρίσκουν την κορύφωσή τους την Κυριακή της Ανάστασης. Τη σαγήνη που εκπέμπουν αυτοί οι Αναστάσιμοι Ύμνοι προβάλλει η δουλειά που κρατάτε στα χέρια σας σ’ ένα CD και θα απολαύσετε ακούγοντάς τους. Είναι ένα επίτευγμα, υψηλής αισθητικής, της Βυζαντινής Χορωδίας «Χορός Αγγελικός» του Δημοτικού μας Ωδείου, η οποία απαρτίζεται από μαθητές που φοιτούν σ’ αυτό, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη και Καθηγητή Βυζαντινής Μουσικής Γιώργου Καραγιαννάκη. Στα 55 λεπτά της διάρκειάς του θα έχετε την ευκαιρία να χαρείτε στο πνεύμα το αναστάσιμο το αποτέλεσμα της εξαιρετικής δουλειάς που συντελείται στο Δημοτικό Ωδείο σε όλα τα είδη της μουσικής, γεγονός που το κατατάσσει στα καλύτερα της χώρας μας. Και γι’ αυτό τον λόγο δεν μπορώ, ως δήμαρχος Λαρισαίων, παρά να αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση και περηφάνια. Κλείνοντας επιθυμώ από καρδιάς να ευχηθώ σε όλους τους συμπολίτες "Καλή Ανάσταση"».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass