«Μετωπική» στον δρόμο Λάρισας - Φαρσάλων

ΠΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 22:00

Σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης έχει μετατραπεί η αναβάθμιση του εθνικού οδικού άξονα Φαρσάλων-Λάρισας και η υλοποίησή της.

Η «μετωπική σύγκρουση» ξεκίνησε την προηγούμενη Παρασκευή, μεταξύ του υπουργού Υποδομών κ. Σπίρτζη και του περιφερειάρχη κ. Αγοραστού για την ευθύνη υλοποίησης και αρμοδιότητας του έργου, όταν ο πρώτος σε δήλωσή του ανέφερε ότι υπεύθυνη για την υλοποίηση είναι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, προκαλώντας την άμεση απάντηση του κ. Αγοραστού ότι τη μελέτη του έργου έχει αναλάβει από το 2009 και εκπονεί το Υπουργείο. Αξίζει να αναφερθεί ότι κατά την τελευταία Γιορτή Χαλβά στα Φάρσαλα, τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, βρέθηκε στο βήμα, να απευθύνει χαιρετισμό, σημείωσε, ενώπιον πλήθους κόσμου και επισήμων πως «είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε σε χρηματοδοτικό εργαλείο τον δρόμο, όταν το Υπουργείο Υποδομών τελειώσει με τις μελέτες».

Η φωτιά της αντιπαράθεσης συνεχίστηκε και σε δημοτικό επίπεδο με επίκεντρο τον δρόμο. Στον πόλεμο ανακοινώσεων ενεπλάκησαν και οι υποψήφιοι δήμαρχοι Φαρσάλων κ. Μάκης Εσκίογλου, Κών/νος Τύμπας και Βαγγέλης Δημητρακόπουλος, διασταυρώνοντας τα ξίφη τους και παράλληλα αναλύοντας το θέμα από την μεριά τους.

Τον χορό των ανακοινώσεων άνοιξε ο κ. Μάκης Εσκίογλου αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι: "Οι εποχές των λωτοφάγων τελείωσαν, εδώ και τώρα ο νέος δρόμος Φαρσάλων – Λάρισας", σημειώνοντας ταυτόχρονα οτι "ως επόμενη δημοτική αρχή των Φαρσάλων θα διεκδικήσουμε με κάθε θεμιτό μέσο την άμεση κατασκευή του νέου δρόμου".

Ο κ. Τύμπας απάντησε σημειώνοντας: "Με μεγάλη μας χαρά, αν και με καθυστέρηση κάποιων ετών, υποδεχθήκαμε την ανακοίνωση του κ. Μάκη Εσκίογλου για τον δρόμο Φάρσαλα-Λάρισα. Οι διαπιστώσεις των προβλημάτων είναι πάντα χρήσιμες έστω και αν αυτές για ένα πρόβλημα 20ετίας γίνονται στις 20/4/2019. 36 ημέρες πριν τις εκλογές θυμάσαι τα πάντα άλλωστε", ενώ έκλεισε την ανακοίνωση λέγοντας "Καλοδεχούμενο το όψιμό σας ενδιαφέρον και η αντιγραφή αλλά μάλλον εσείς θεωρείτε λωτοφάγους τους δημότες...».

Επίσης ο κ. Βαγγέλης Δημητρακόπουλος σχολίασε την ανακοίνωση του κ. Εσκίογλου «περί λωτοφάγων» ως ατόπημα, το οποίο δεν θα πρέπει να αποτελεί αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης και προεκλογικής ατζέντας, το ζήτημα της επαναχάραξης και ανακατασκευής του δρόμου Φαρσάλων – Λάρισας, διότι πρόκειται για ένα από τα τοπικά προβλήματα που ανέκαθεν έβρισκε ενωμένους όλους τους δημότες και όλους τους εκλεγμένους αντιπροσώπους τους και ήταν το πάγιο αίτημα των δημοτικών αρχών επί δύο τουλάχιστον δεκαετίες.

Εν τέλει, ο δρόμος αποτελεί για την επαρχία Φαρσάλων ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της περιοχής το οποίο δεν λέει να ολοκληρωθεί.

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιώργου Γκαντέλου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass