Σκόνη και λασποβροχή…

ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΧΑΡΑ «ΠΝΙΓΟΝΤΑΣ» ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2019 15:32

ΑΘΗΝΑ

Σημαντική μεταφορά αφρικανικής σκόνης αναμένεται κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας στη χώρα μας. Το κύμα σκόνης θα επηρεάσει αρχικά τη Δυτική Ελλάδα σήμερα ενώ τα επίπεδα σκόνης κοντά στην επιφάνεια του εδάφους θα είναι πολύ υψηλά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας έως και τη Μ. Παρασκευή, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Η εκδήλωση του επεισοδίου οφείλεται σε ένα εκτεταμένο πεδίο χαμηλών πιέσεων στη Δυτική Μεσόγειο, το οποίο, σε συνδυασμό με τις υψηλές πιέσεις στην περιοχή μας, δημιουργούν ένα ισχυρό νότιο ρεύμα στην Κεντρική Μεσόγειο που μεταφέρει σκόνη από την Αφρική αρκετά βορειότερα από ό,τι συνήθως. Αυτή η ροή των αερίων μαζών θα ευθύνεται και για την αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, παρότι η ηλιοφάνεια θα είναι περιορισμένη λόγω της σκόνης και των υψηλών νεφώσεων.

Σήμερα αναμένονται νεφώσεις με βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και τα ορεινά, όπου και υπάρχει πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες ή όμβρους. Λόγω των αυξημένων συγκεντρώσεων σκόνης στα δυτικά, οι βροχοπτώσεις θα παρουσιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις χαρακτηριστικά λασποβροχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass