Θα ξαναχτυπήσει το παλιό ρολόι της Λάρισας

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2019 22:06
Το πέτρινο ρολόι της Λάρισας (4ο στην ιστορία της πόλης), το οποίο κατεδαφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1992, λόγω της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου Το πέτρινο ρολόι της Λάρισας (4ο στην ιστορία της πόλης), το οποίο κατεδαφίστηκε τον Σεπτέμβριο του 1992, λόγω της αποκάλυψης του Αρχαίου Θεάτρου

Είκοσι επτά χρόνια μετά την κατεδάφιση του πύργου με το παλιό ρολόι στον λόφο του Φρουρίου, ο δήμαρχος Λάρισας Απ. Καλογιάννης ανακοίνωσε χθες την πρόθεσή του, το παλιό ρολόι να ξαναχτυπήσει.

Ο μηχανισμός του παλιού ρολογιού εντοπίστηκε σε αποθήκη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας όπου είχε αφεθεί μετά την κατεδάφιση του πύργου, τον Σεπτέμβριο του 1992 στο πλαίσιο των έργων για την αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου Λάρισας.

Ο κ. Καλογιάννης, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας, μετά και τον εντοπισμό του μηχανισμού ανακοίνωσε την απόφαση της δημοτικής αρχής, να μελετήσει το έργο έτσι ώστε την επόμενη περίοδο, στον χώρο του Φρουρίου το παλιό ρολόι – που τις προηγούμενες δεκαετίες αποτελούσε σημείο αναφοράς - να λειτουργήσει με τρόπο που θα υποδείξει ο μελετητής.

Στο χθεσινό συμβούλιο, με την αρνητική ψήφο της παράταξης του ΚΚΕ, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το σχέδιο για την ελεγχόμενη στάθμευση ενώ δεν έλειψε η αντιπαράθεση της δημοτικής αρχής και της αντιπολίτευσης με αφορμή την ψήφιση πλήθους θεμάτων, καθώς η χθεσινή ήταν η τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αφού ενόψει εκλογών το συμβούλιο δεν πρόκειται να συνεδριάσει έως τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

1η ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Στην αρχή της συνεδρίασης, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως «για προεκλογικούς λόγους το Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίνει επιχορηγήσεις» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε αρκετούς συλλόγους.

Με τον κ. Καλογιάννη να διευκρινίζει ότι η απόφαση «δεν έχει προεκλογικό χαρακτήρα» καθώς «τέτοιου είδους επιχορηγήσεις σε συλλόγους εγκρίνονταν και την προηγούμενη περίοδο» ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο, με αφορμή και τις εκλογές του Μαΐου, δεν μπορεί να συνεδριάσει εξετάζοντας οικονομικά θέματα νωρίτερα από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κριτική στη δημοτική αρχή άσκησε και ο πρόεδρος της 1ης Δημοτικής Κοινότητας, Γ. Δαούλας ο οποίος ως γνωστόν αποχώρησε από την παράταξη Καλογιάννη και προσχώρησε στην παράταξη του υποψήφιου δημάρχου Παν. Γούλα. Ο κ. Δαούλας κατήγγειλε λοιπόν την υποβάθμιση της 1ης Δημοτικής Κοινότητας καθώς το Δημοτικό Συμβούλιο κλήθηκε χθες να εγκρίνει τη συνδιοργάνωση 4 εκδηλώσεων στην κοινότητα χωρίς αυτές να έχουν συζητηθεί νωρίτερα στο συμβούλιο της 1ης Κοινότητας.

Η κ. Καραλαριώτου σημείωσε ότι τίθεται «θέμα δημοκρατίας», ενώ ο δήμαρχος κάλεσε τον κ. Δαούλα να προσκομίσει στο συμβούλιο τα πρακτικά της 1ης Δ.Κ. σημειώνοντας ότι υπάρχουν εκδηλώσεις που εγκρίνει και το Δημοτικό Συμβούλιο και όχι μόνο η κοινότητα. Οι εκδηλώσεις εγκρίθηκαν τελικά ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

ΒΟΡ. ΗΠΕΙΡΟΣ

Την αντίθεσή του στη χρηματοδότηση, για διοργάνωση εκδήλωσης, του Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο Πύρρος» εξέφρασε και ο επικεφαλής της παράταξης του ΚΚΕ «Λαϊκή Συσπείρωση» και υποψήφιος δήμαρχος Λάρισας, Πέτρος Κρίκης σημειώνοντας ότι «είναι ένας σύλλογος που στις τάξεις του φιλοξενεί Χρυσαυγίτες, εθνικιστικά και φασιστικά στοιχεία». Για να διευκρινίσει ότι ο πρόεδρος του Συνδέσμου «συμμετέχει σε εκδηλώσεις του Πατριωτικού Συνδέσμου».

ΕΓΝΑΤΙΑ

Η αντιπαράθεση δημοτικής αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης σημειώθηκε στη συζήτηση για την τροποποίηση της σύμβασης του Δήμου με την «Εγνατία Α.Ε.» με αφορμή και το θέμα του δημοτικού φωτισμού. Με την κ. Καραλαριώτου να σημειώνει πως «πέρασαν πέντε χρόνια και δεν έχει μπει ούτε μια λάμπα. Βρήκατε μια σύμβαση, είναι αστείες οι δικαιολογίες για καθυστερήσεις, εμένα μου μυρίζει ανάθεση, ένα μήνα πριν τις εκλογές».

 «Δεν βρήκαμε καμία μελέτη, μόνο το δάνειο των 4 εκατ. ευρώ», απάντησε ο κ. Καλογιάννης για να τονίσει απευθυνόμενος στην κ. Καραλαριώτου ότι «πυροδοτείτε το κλίμα», «μιλάτε για σκιές εκεί που δεν υπάρχουν. Δεν θα σας ακολουθήσω» τόνισε ο δήμαρχος, με την κ. Καραλαριώτου ψηφίζοντας λευκό επί του θέματος να αποχωρεί από τη συνεδρίαση.

ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ

Κατά πλειοψηφία ενέκρινε επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο την εισήγηση για την ελεγχόμενη στάθμευση που προβλέπει 1.172 θέσεις. Όπως σημείωσε ο κ. Καλογιάννης «η ελεγχόμενη στάθμευση είναι συνοδό έργο στο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας και απαντά στις αιτιάσεις ότι διώχνουμε τα αυτοκίνητα από το κέντρο».

«Δεν είναι έτσι» τόνισε ο κ. Καλογιάννης σημειώνοντας ότι η στάθμευση αφορά σε τρία μέρη, την ελεγχόμενη με 1.172 θέσεις, τη στάθμευση μονίμων κατοίκων με 4.000 θέσεις και την ελεύθερη στάθμευση που αφορά σε άλλες 3.000 θέσεις εκτός του στενού κέντρου της πόλης».

«Υπάρχει η πρόσκληση του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και θα καταθέσουμε το τεχνικό δελτίο. Σε όσους υποστηρίζουν πως διώχνουμε το αυτοκίνητο από το κέντρο απαντάμε πως εμείς οργανώνουμε τη στάθμευση και την κυκλοφορία στο κέντρο της πόλης» κατέληξε ο κ. Καλογιάννης. Με τον κ. Κρίκη να καταψηφίζει την εισήγηση σημειώνοντας προς τη δημοτική αρχή πως «φτιάχνετε την πόλη απροσπέλαστη για τα λαϊκά στρώματα».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass