Οι Ιταλοί του Αβιάνο εκεί όπου άρχισαν όλα...

ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΕΚΕΙ ΟΠΟΥ 7 ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΟΥΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ

Δημοσίευση: 25 Απρ 2019 15:41

Το σημείο, όπου πριν 40 χρόνια με τραγικό τρόπο ξεκίνησαν όλα, επισκέφτηκαν προχθές τα μέλη της χορευτικής ομάδας από το Αβιάνο της Ιταλίας, που αυτές τις μέρες βρέθηκαν στην πόλη μας. Επισκέφθηκαν το σημείο εκεί όπου στις 24 Μαΐου του 1979 εφτά συμπατριώτες τους έχασαν τη ζωή τους κι άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο που μετέβαιναν για να πάνε σε χορευτικό φεστιβάλ στην Κρήτη, επιχείρησε διπλή προσπέραση, βγήκε πολύ αριστερά, συνέχισε την πορεία του στις δύο ρόδες φεύγοντας από την άσφαλτο και ακολουθώντας τρελή πορεία στα χωράφια, αναποδογύρισε.

Στο μνημείο που έχει στηθεί εκεί, παράδρομος της ΠΑΘΕ Αθηνών-Θεσσαλονίκης πια, βρέθηκε ένας επιζήσαντας, αλλά και ο γιος ενός Ιταλού χορευτή που από τη σφοδρή σύγκρουση καθηλώθηκε έκτοτε σε αναπηρικό καρότσι, με την ατμόσφαιρα να είναι ιδιαιτέρως φορτισμένη, που φορτίστηκε ακόμη περισσότερο όταν οι Ιταλοί τραγούδησαν ένα παραδοσιακό τραγούδι του Αβιάνο, ενώ οι παρευρεθέντες κατέθεσαν στο μνημείο λουλούδια.
Το χορευτικό συγκρότημα από το Αβιάνο συνόδευε ο Σύνδεσμος Σαμαριναίων Λάρισας και Περιχώρων «Η Αγία Παρασκευή» που εξήρε την κινητοποίηση της Αστυνομίας και της εταιρείας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» για την πολύτιμη βοήθεια που προσέφεραν για να πραγματοποιηθεί η εκδήλωση αυτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass