"Σήκωσαν" καγκελόπορτες 2 μέτρων από το 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο Λάρισας!

ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ ΠΡΙΝ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ, ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΡΓΟΥ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2019 22:06
Οι καγκελόπορτες λείπουν από την περίφραξη του σχολείου. Οι καγκελόπορτες λείπουν από την περίφραξη του σχολείου.

Ακραίο δείγμα βανδαλισμού, χθες το πρωί, στο σχολικό συγκρότημα των 4ου Γυμνασίου και Λυκείου Λάρισας (Ηπείρου και Ανθίμου Γαζή).

Άγνωστοι δράστες ξήλωσαν και εξαφάνισαν (!) τις εξωτερικές καγκελόπορτες, ύψους δύο μέτρων, του αύλειου χώρου των σχολείων, οι οποίες μάλιστα είχαν τοποθετηθεί πριν δύο μέρες, στο πλαίσιο εργασιών διαμόρφωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων (τεσσάρων γηπέδων βόλεϊ και μπάσκετ) και του αύλειου χώρου, του πιλοτικού προγράμματος «ΕΜΑΥΤΙΩΝ», των Υπουργείων Παιδείας και Πολιτισμού –Αθλητισμού.

Ο εργολάβος μόλις είχε ολοκληρώσει το έργο, τοποθετώντας στην είσοδο του σχολείου δύο εξώπορτες πρόσβασης, η μία εκ των οποίων οδηγούσε στο κλειστό γυμναστήριο που χρησιμοποιείται από αθλητικούς συλλόγους τις απογευματινές ώρες και η άλλη στον αύλειο χώρο των σχολείων, προκειμένου να αποφευχθεί η είσοδος επισκεπτών στην αυλή, τις ώρες που δεν λειτουργεί το σχολείο.

Το γεγονός έγινε αντιληπτό χθες νωρίς το πρωί, από τις καθαρίστριες του σχολείου, που μετέβησαν στον χώρο για να πραγματοποιήσουν εργασίες καθαρισμού των αιθουσών, ενόψει της έναρξης λειτουργίας του την ερχόμενη Δευτέρα, μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι διευθυντές των δύο σχολείων, ενώ η διευθύντρια του 4ου Γυμνασίου Λάρισας κ. Αγγελική Χατζηαβραάμ, κατήγγειλε το συμβάν στην Ασφάλεια Λάρισας καθώς και στον πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Δήμου Λαρισαίων.

«Οι εξώπορτες ήταν καινούργιες και μόλις είχαν τοποθετηθεί. Είναι τραγικό το γεγονός…», δήλωσε στην «Ε» η κ. Χατζηαβραάμ, η οποία σημειώνει ότι τα δύο κεντρικά σχολεία γίνονται συχνά στόχος βανδάλων.

Τονίζει ότι οι άγνωστοι δράστες έσπασαν τις κλειδαριές, ξήλωσαν τους μεντεσέδες από τις καγκελόπορτες και τις αφαίρεσαν χωρίς να έχουν εντοπιστεί. «Ήταν δύο μέτρα πόρτες! Δεν μεταφέρονται με τα χέρια. Χρειάστηκε σίγουρα αυτοκίνητο για να τις απομακρύνουν», δήλωσε αγανακτισμένη η διευθύντρια, μην μπορώντας να συλλάβει το μέγεθος του μένους των βανδάλων προς το σχολείο.

Να σημειωθεί ότι το σχολικό συγκρότημα του 4ου Γυμνασίου-Λυκείου Λάρισας, επιλέχθηκε μεταξύ άλλων 41 σχολείων σε όλη την Ελλάδα για την υλοποίηση του πιλοτικού έργου «ΕΜΑΥΤΙΩΝ» -διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων και σχολικών αύλειων χώρων.

Οι στόχοι του έργου ήταν η βελτίωση των συνθηκών για τους μαθητές, οι ασφαλείς υποδομές για τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής και η ανάδειξη των υποδομών αυτών, δηλαδή της σχολικής αυλής ως χώρου συγχρωτισμού των παιδιών.

 

 

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass