Ποια τα σχέδιά σας στο Κυψελοχώρι;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΧΡ. ΚΕΛΛΑ ΣΕ Δ. ΒΙΤΣΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 16:00

Στο θέμα της νέας δομής φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων στο Κυψελοχώρι, επανέρχεται ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας, με ερώτηση προς τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δ. Βίτσα, κατόπιν και σχετικής επιστολής του δημάρχου Τεμπών κ. Κ. Κολλάτου.

Ο Λαρισαίος πολιτικός υπενθυμίζει πως ο κ. Βίτσας δεν έδωσε απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, που διατύπωσαν, τόσο ο ίδιος μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, όσο και ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γ. Μανώλης και η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας, σε σχέση με την ασφάλεια των πολιτών και των φιλοξενουμένων. Αντίθετα, συσκότισε την πραγματικότητα με αντιφατική και αλλοπρόσαλλη προσέγγιση, χαρακτηρίζοντας, αφενός, υπερβολικές, λόγω έλλειψης ενημέρωσης και αφετέρου ξενοφοβικές τις αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας. Συγχρόνως, θέτει στον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής ερωτήματα σε σχέση με την περιβαλλοντική αδειοδότηση και την τήρηση κανόνων ασφάλειας και υγιεινής στη νέα δομή φιλοξενίας.

Ο κ. Κέλλας καλεί τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής να απαντήσει στα εξής:

1. Έχει προηγηθεί περιβαλλοντολογική αδειοδότηση σύμφωνα με το άρθρο 16, παράγ. 3 του Ν.4375/2016, για την κατασκευή των εγκαταστάσεων της Δομής;

2. Υπάρχουν μελέτες που διασφαλίζουν την τήρηση των κανόνων ασφάλειας, πυροπροστασίας, υγιεινής, κλπ, αναφορικά με την κατασκευή της Δομής Υποδοχής και Φιλοξενίας Προσφύγων- Μεταναστών στο Κυψελοχώρι;

3. Είναι στις προθέσεις σας να ενημερώσετε τους φορείς και κατοίκους του Δήμου Τεμπών, ως προς τα σχέδια και τη νομιμότητα των εγκαταστάσεων των προσφύγων στην περιοχή Κυψελοχωρίου, καθώς ο ίδιος αναγνωρίσατε πως “υπάρχουν εύλογοι προβληματισμοί, που οφείλονται στην ελλιπή ενημέρωση”;».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass