«Ψήφος ανάχωμα στην ακροδεξιά, όχι στις ύβρεις και το κουτσομπολιό της ΝΔ»

Ο ΥΠΟΨ. ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ, ΔΗΜ. ΠΛΟΥΜΠΙΔΗΣ ΧΘΕΣ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ ΚΑΙ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 16:11

Τον κίνδυνο «σημαντικής ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη» επέσεισε ο Δημήτρης Πλουμπίδης καλώντας χθες από τη Λάρισα στη δημιουργία «αναχώματος απέναντι σε αυτές τις δυνάμεις που στο όνομα του έθνους και του αντισυστημισμού, φέρνουν τις πιο νεοφιλελεύθερες λύσεις όπου πάρουν την εξουσία».

Ανάχωμα ζήτησε και «απέναντι στις δυνάμεις που εκφράζουν στην Ε. Ε. σήμερα ό, τι πιο νεοφιλελεύθερο υπάρχει».

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, στα γραφεία της Νομαρχιακής του κόμματος, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε στη σημασία των ευρωεκλογών αλλά και στις πολιτικές εξελίξεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η κυβέρνηση έχει κάνει μεγάλη προσπάθεια και κατάφερε να ισορροπήσει την οικονομία και την κοινωνία. Ένα από τα επιτεύγματα της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι διαπραγματεύτηκε σκληρά, έφερε απτά οικονομικά αποτελέσματα και κυρίως έγινε αξιόπιστος συνομιλητής. Και όταν μία κυβέρνηση γίνεται αξιόπιστη, αυτό έχει αποτελέσματα σε πάρα πολλά επίπεδα».

- Έχουμε μια αξιωματική αντιπολίτευση, τη ΝΔ, με εντελώς φλου πρόγραμμα, η οποία κάνει προεκλογική εκστρατεία με ύβρεις και με κουτσομπολιό. Αφήστε σε μας τα επιχειρήματα, αφήνουμε σ΄ εκείνους τις ύβρεις».

- Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών θα είναι καλό για τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ. Ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του εμφανίζονται πλέον ξεμουδιασμένοι μετά τον Αύγουστο του ΄18 . Δεν υπάρχει ενδεχόμενο να επισπεύσει η κυβέρνηση τη διενέργεια των εθνικών εκλογών».

- Στη δημόσια Υγεία, παρά τα στενά οικονομικά περιθώρια, έχουν εξισορροπηθεί οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων, δεν είναι πλέον ελλειμματικοί. Είναι εξαιρετικά σημαντική η δυνατότητα της πρόσβασης στην κοινωνική ασφάλιση για όλους. Είναι όλες οι υπηρεσίες τόσο υψηλού επιπέδου όσο θα θέλαμε; Όχι. Αλλά έχουν πρόσβαση όλοι. Αυτή τη στιγμή στην Ιταλία υπάρχουν 13 εκατομμύρια ανασφάλιστοι για την Υγεία. Αυτό, όταν υπάρχει, είναι μια κοινωνική βόμβα».

Ο Δημ. Πλουμπίδης, ομότιμος καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας, περιοδεύοντας ενόψει των ευρωεκλογών στη Λάρισα, επισκέφθηκε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα την Ψυχιατρική Κλινική, όπου συναντήθηκε με τον διευθυντή της καθηγητή Κων. Μπονώτη, τους γιατρούς και το προσωπικό, ενώ αργότερα ξεναγήθηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη. Το απόγευμα βρέθηκε στη Μηλέα Ελασσόνας, το χωριό όπου πρωτοδιορίστηκε δάσκαλος και δίδαξε από το 1926 έως το 1929, ο πατέρας του, Νίκος Πλουμπίδης. Το βράδυ, επρόκειτο να μιλήσει σε πολιτική εκδήλωση- συζήτηση της οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ Ελασσόνας.

.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass