«Να αλλάξει η εγκύκλιος των εκλογών»

ΖΗΤΑ Ο ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΗΣ «ΑΝΤΑΡΣΥΑ» ΑΝΤ. ΑΔΑΜΟΥ

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2019 16:15

Το «αντιδημοκρατικό πλαίσιο εμποδίων για τη συμμετοχή στις τοπικές περιφερειακές εκλογές» καταγγέλλει, σε ανακοίνωσή του, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος ευρωβουλευτής της Αντ.Αρ.Συ.Α. Αντώνης Αδάμου, ο οποίος ζητά «την άμεση έκτακτη σύγκλιση του Περιφερειακού Συμβούλιου της Θεσσαλίας, για να πάρει απόφαση και να απαιτήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών να αλλάξει η εγκύκλιος και να επανέλθει στον τρόπο με τον οποίο έγιναν όλες οι προηγούμενες εκλογές». Καλεί δε τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και τον περιφερειάρχη και πρόεδρο της ΕΝ.ΠΕ. κ. Αγοραστό «να πάρει σαφή θέση για την παραπάνω αντιδημοκρατική μεθόδευση».

Σύμφωνα με τον κ. Αδάμου «το Υπουργείο Εσωτερικών έχει αλλάξει τον τρόπο διανομής των ψηφοδελτίων των περιφερειακών συνδυασμών που ίσχυσε σε όλες τις προηγούμενες εκλογές. Έτσι, ενώ ως τώρα τα ψηφοδέλτια παραδίδονταν από τους συνδυασμούς στην Περιφέρεια και από εκεί με ευθύνη των υπηρεσιών της μοιράζονταν στους Δήμους και στα εκλογικά κέντρα, τώρα ορίζει ότι: «Οι συνδυασμοί οφείλουν να παραδώσουν τα ψηφοδέλτια, με απόδειξη, στον οικείο δήμαρχο, οκτώ (8) τουλάχιστον μέρες πριν από την ψηφοφορία». Πρακτικά σημαίνει να παραδοθούν ψηφοδέλτια σε όλους τους Δήμους της Θεσσαλίας (25 δήμοι), μεταξύ αυτών και τα νησιά! Δηλαδή πρόκειται για νέο δυσβάσταχτο κόστος, κάτι που μέχρι τώρα ήταν υποχρέωση των υπηρεσιών. Πέρα από τα οικονομικά εμπόδια για τα παράβολα και την εκτύπωση των ψηφοδελτίων (με τεράστιο κόστος αφού το χαρτί για τα ψηφοδέλτια δεν έχει ατέλεια, σε αντίθεση με τις βουλευτικές και τις ευρωεκλογές όπου ισχύει η ατέλεια !), τώρα τίθεται και ένα νέο εμπόδιο».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass