«Πολιτικές στήριξης για τα άτομα με αναπηρία»

ΔΗΛΩΝΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ Ν. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΙΣ ΡΑΜΠΕΣ ΑΜΕΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2019 15:44

Ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παπαδόπουλος σε δήλωσή του σχετικά με την πρόσκληση του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία αφορά στη χρηματοδότηση όλων των σχολείων της χώρας για την κατασκευή ή προκατασκευή και τοποθέτηση ραμπών και χώρων υγιεινής με σκοπό την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση των ΑμεΑ, αναφέρει τα εξής:

«Το Υπουργείο Εσωτερικών δημοσίευσε προ ολίγων ημερών, πρόσκληση ύψους 35 εκατ. ευρώ για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης στο επιτυχημένο πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙI», στον άξονα προτεραιότητας: «Κοινωνικές και πολιτιστικές υποδομές και δραστηριότητες των δήμων» με τίτλο «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑμεΑ σε σχολικές μονάδες».

Η πρόσκληση αυτή αποσκοπεί στη βελτίωση των υποδομών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και στην αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, με το συγκεκριμένο πρόγραμμα να υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2020, με δυνατότητα παράτασης σε περιπτώσεις δικαιολογημένων αιτημάτων των δήμων.

Σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Εσωτερικών, στη Διεύθυνση Π.Ε. Λάρισας καταγράφηκαν συνολικά 197 σχολεία τα οποία δεν διαθέτουν ράμπες ΑμεΑ και τα οποία πρέπει να ανταποκριθούν στην πρόσκληση το συντομότερο δυνατόν.

Συγκεκριμένα στον Δήμο Αγιάς καταγράφηκαν 13 σχολεία, στον Δήμο Ελασσόνας 29, στον Δήμο Κιλελέρ 25, στον Δήμο Λάρισας 76, στον Δήμο Τεμπών 13, στον Δήμο Τυρνάβου 24 και στον Δήμο Φαρσάλων 17 σχολεία. Επομένως τα συγκεκριμένα σχολεία, τα οποία έχουν γίνει αποδέκτες της πρόσκλησης, οφείλουν να ανταποκριθούν στο αίτημα ένταξης με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποβολή αιτήματος χρηματοδότησης και Τεχνικό Δελτίο Έργου».

Κλείνοντας, ο βουλευτής αναφέρει ότι «η Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της συνολικότερης πολιτικής για το παιδί, με γνώμονα τις αρχές της κοινωνικής ισότητας και της αλληλεγγύης, δημιουργεί σταδιακά ένα πλέγμα πολιτικών στήριξης για τα άτομα με αναπηρία, ώστε να έχουν ίσες ευκαιρίες στη ζωή τους».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass