«Είμαστε η δημοτική αρχή των έργων και στον Αμπελώνα»

ΤΟΝΙΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ Π. ΣΑΡΧΩΣΗΣ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΤΗΣ ΚΩΜΟΠΟΛΗΣ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2019 22:14

Παρουσία πλήθους κόσμου πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στον Αμπελώνα τα εγκαίνια του προεκλογικού κέντρου της παράταξης του νυν και εκ νέου υποψήφιου δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση.

Αρχικά ο δήμαρχος Τυρνάβου έκανε μια γενική πολιτική τοποθέτηση σημειώνοντας ότι όσες και όσοι συμμετέχουν στον συνδυασμό της συνΠολιτείας, μπορεί να έχουν διαφορετικές διαδρομές στα κοινά, μπορεί να έχουν διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, τους ενώνει όμως η πεποίθηση πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος Τυρνάβου μπορεί και πρέπει να είναι κύτταρο αποδοτικών και αποτελεσματικών συνεργασιών, να είναι φορέας υποστήριξης των δημόσιων αγαθών, να είναι ο θεσμός που θα αναγεννήσει την τοπική κοινωνία, με όραμα και στρατηγική, με σχέδιο και στόχους, με διαφάνεια, αξιοκρατία και δημοκρατία. Να γίνει η Τοπική Αυτοδιοίκηση ο θεσμός ανάδειξης μιας αλληλέγγυας κοινωνίας.

Μίλησε για δημοτικές αρχές του παρελθόντος, που βολεύτηκαν στον περιθωριακό ρόλο της αυτοδιοίκησης, που άσκησαν και αρκέστηκαν σε μια «ουδέτερη» και αναιμική πολιτική και σημείωσε: «Εμείς εργαστήκαμε και εργαζόμαστε, να αντιστρέψουμε αυτή την πραγματικότητα και αποδείξαμε ότι μπορούμε να ασκούμε πολιτική και να μας σέβονται η κυβέρνηση και η περιφέρεια, οι πολίτες και οι παραγωγοί μας, να θεωρούν τον Δήμο αξιόπιστο συνομιλητή και θεσμικό παράγοντα, αποδείξαμε ότι είμαστε πολιτικά αποτελεσματικοί και εξωστρεφείς, με αγώνες και αγωνίες, με σχεδιασμό και πολιτικό λόγο, με επιμονή. Αποδείξαμε ότι μπορούμε να ορίσουμε το παρόν και το μέλλον».

Ο κ. Σαρχώσης στη συνέχεια έκανε μια εκτενή αναφορά στα σημαντικά έργα που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στον Δήμο Τυρνάβου και ειδικότερα στον Αμπελώνα. Μίλησε για την κατάργηση του τέλους 80% στο νερό ύδρευσης με μια υγιή ΔΕΥΑΤ, που δεν χρωστά σε κανένα, που έχει αποκαταστήσει τις σχέσεις με τους καταναλωτές και ετοιμάζεται να κάνει στην επόμενη πενταετία το μεγαλύτερο επενδυτικό άλμα στην ιστορία της ύψους 26.500.000 ευρώ.

«Είμαστε η δημοτική αρχή που μπροστά στην ένταση των κοινωνικών αλλαγών, συγκροτήσαμε και προτείνουμε ένα σχέδιο για την οργάνωση της ζωής μας, για τη βιώσιμη ανάπτυξη της κοινωνίας μας.

Γι΄ αυτό πρέπει να συνεχίσουμε, γιατί έχουμε το ήθος και την αξιοπιστία, γιατί οι πολίτες μας περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και σεβασμό, γιατί είμαστε αποτελεσματικοί και επιλύουμε προβλήματα, γιατί μοχθούμε κάθε μέρα, κάθε ώρα, με επιμονή και αγωνία, μέσα σε αντίξοες οικονομικά και θεσμικά συνθήκες να διασφαλίσουμε καλύτερους όρους για την καθημερινή μας ζωή», είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο κ. Σαρχώσης κάνοντας συγκεκριμένες αναφορές στον Αμπελώνα, αναφέρθηκε στην καθαριότητα και τη φροντίδα των κοινόχρηστων χώρων, την ανάπλαση του αρδευτικού αύλακα που διέρχεται από την πόλη, τη δημιουργία δικτύου ποδηλατόδρομων, την ανάπλαση σε αθλητικό κέντρο του σταδίου της πόλης, τη μετατροπή του κτιρίου του παλιού Δημαρχείου σε πολιτιστικό κέντρο και την αναβάθμιση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων. Συνέχισε με αναφορές στα έργα αγροτικής οδοποιίας και ιδιαίτερα τον δρόμο προς το πεδίο βολής, στο πολεοδομικό σχέδιο του Αμπελώνα, στις χρήσης γης του κέντρου του Αμπελώνα, και τα ιδιοκτησιακά προβλήματα στο πάρκο του Αγίου Γεωργίου, που όπως είπε είναι προβλήματα που υποθηκεύουν την ίδια την ανάπτυξη της πόλης, που βάζουν τροχοπέδη στον σχεδιασμό του πάρκου, στην επίλυση του προβλήματος εισόδου του Αμπελώνα από τη Λάρισα.

Για τα έργα της ΔΕΥΑΤ εξήγησε στο πώς σώθηκε στο παραπέντε η αποχέτευση Αμπελώνα, και στην κατασκευή του Βιολογικού, σημειώνοντας: «Από τα 31 χλμ. αντικατάστασης αμιαντοσωλήνων τα μισά θα γίνουν εδώ στον Αμπελώνα, ενώ με γεννήτριες που θα εγκατασταθούν στα αντλιοστάσια του Αμπελώνα θα λύσουμε το πρόβλημα με τις διακοπές ρεύματος και κατά συνέπεια νερού. Έργα που έχουν προϋπολογισμό μόνο για τον Αμπελώνα περίπου 1.500.000 ευρώ».

 Και ο δήμαρχος Τυρνάβου κατέληξε λέγοντας: «Εκφράζουμε μια Δημοτική Αρχή αγωνιστική και διεκδικητική, που εμπνέει και ενώνει τους πολίτες της εργασίας και της δημιουργίας, πολίτες με όραμα, που κοιτάνε το μέλλον με αισιοδοξία.

Σας καλώ σε μια ανοιχτή και διάφανη συνεργασία, για έναν Δήμο εκφραστή του συλλογικού οράματος για τον τόπο.

Ζητώ από σας μια σαφή εντολή να συνεχίσουμε γιατί μπορούμε να πάμε πιο μπροστά τον Δήμο στη νέα εποχή, γιατί το αξίζουμε».

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείου «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass