Ισχυρή ΝΔ στο Ευρωκοινοβούλιο για να πρωταγωνιστήσουμε ως χώρα

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 22:00

Ψηλά τον πήχη για τη ΝΔ στις ευρωεκλογές καθώς δήλωσε πως «θέλουμε να είμαστε ισχυροί μέσα στην Ευρώπη και πως αν η ΝΔ προσεγγίσει τον διπλασιασμό των εδρών του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, θα μπορέσει να διεκδικήσει πρωταγωνιστικό ρόλο σε σημαντικές επιτροπές» έθεσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής Μανώλης Κεφαλογιάννης, από τα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Λάρισας, όπου παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, αναλύοντας τους προσωπικούς αλλά και κομματικούς στόχους για τις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο άσκησε δριμεία εναντίον της κυβέρνησης και εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «ο κ. Τσίπρας κάνει διαχείριση της ήττας. Πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στην ήττα και τη συντριβή. Η ΝΔ θέλει ένα καθαρό μήνυμα από αυτές τις εκλογές ώστε να οδηγήσουμε τη χώρα στο ξέφωτο».

Όσον αφορά στη ΝΔ, ο Κρητικός πολιτικός ανέφερε πως «βλέπουμε τις ευρωεκλογές ως το πρόκριμα των εθνικών εκλογών, ένα πρόκριμα σαφούς νίκης της ΝΔ, που να πιστοποιεί ότι όποτε κι αν γίνουν εκλογές, η ΝΔ θα έχει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, έναν ηγέτη που τον περιμένουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση να πάρει τη θέση του πρωθυπουργού».

Σύμφωνα με τον κ. Κεφαλογιάννη «η Λάρισα είναι το σπίτι μας, αλλά η Ευρώπη είναι το κοινό μας σπίτι και πρέπει να το προστατεύσουμε. Δεν είμαστε στην Ευρώπη απλώς για να παρουσιαστούμε, στην Ευρώπη είμαστε για να πρωταγωνιστήσουμε».

Ερωτηθείς από την «Ε» ποιος είναι ο επιθυμητός εκλογικός στόχος της ΝΔ στις ευρωεκλογές, ο επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ απάντησε πως «διεθνή έγκυρα ΜΜΕ προσδιορίζουν σε 10 τους ευρωβουλευτές της ΝΔ» και πρόσθεσε πως «ό,τι δείτε ως αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές να το πολλαπλασιάσετε επί δύο για να βγάλετε το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών».

Αναφορικά με τον ρόλο του κ. Βέμπερ και τις επιθέσεις που δέχεται από τον πρωθυπουργό κ. Τσίπρα ως «ανθέλληνα», ο κ. Κεφαλογιάννης υποστήριξε ότι «ο Μάνφρεντ Βέμπερ είναι φιλέλληνας και ο ιδανικότερος για τη θέση του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Υπενθύμισε δε την επίσκεψη Βέμπερ στην Κύπρο και τις δηλώσεις του πως «οι προκλήσεις Ερντογάν δεν συνιστούν απειλή μόνο προς τον λαό της Κύπρου, αλλά απειλή προς όλη την Ευρώπη», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως η Ευρώπη θα βοηθήσει την Ελλάδα σε εθνικά θέματα».

Τον ευρωβουλευτή της ΝΔ προλόγισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Χρήστος Καπετάνος, ο οποίος τόνισε πως «ο κ. Κεφαλογιάννης έχει αφήσει το στίγμα του στην πολιτική ζωή της χώρας», τονίζοντας παράλληλα πως «το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είναι το καλύτερο ψηφοδέλτιο που είχε ποτέ η παράταξη, ψηφοδέλτιο με τεράστια ποιοτική διαφορά από αυτό του ΣΥΡΙΖΑ».

Γ.Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass