ΤΟΝΙΣΕ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΚΡΑΧΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

«Είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Τυρνάβου»

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2019 22:05

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Σε μια εντυπωσιακά μεγάλη ανοιχτή συγκέντρωση, στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού του, στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, μίλησε χθες βράδυ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και υποψήφιος δήμαρχος κ. Στέλιος Χατζηκράχτης.


Ο κ. Χατζηκράχτης εμφανώς ικανοποιημένος από τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου σημείωσε «ότι έξι ημέρες πριν τις εκλογές μας δίνει τη βεβαιότητα ότι είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή στον Δήμο Τυρνάβου. Η ανταπόκρισή σας αποτελεί μια πρώτη απάντηση σε όλους εκείνους που νομίζουν ότι μπορούν ακόμα και σήμερα να κοροϊδέψουν τον λαό για να αρπάξουν την ψήφο του, ώστε την επόμενη μέρα των εκλογών να καμώνονται ότι διαθέτουν τη λαϊκή αποδοχή και την έγκριση για να συνεχίσουν τις αντιλαϊκές τους πολιτικές».
Στη συνέχεια ανέφερε ότι οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση στον Δήμο μας «δίνουμε καθημερινά τον αγώνα από τη μεριά της αντιπολίτευσης, για τις ανάγκες των συμπολιτών μας τιμώντας την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν με την ψήφο τους. Εκφράζουμε με τη φωνή μας τη φωνή της νεολαίας, του εργαζομένου, του αγρότη, του κτηνοτρόφου, του συνταξιούχου, του ανέργου, του αυτοαπασχολούμενου».
Ο κ. Χατζηκράχτης αναφερόμενος στην 5ετία που πέρασε σημείωσε:
«Παλέψαμε μαζί με τους αγρότες και κτηνοτρόφους της περιοχής μας κατά των πολιτικών της Ε.Ε. που στόχο έχουν τον αφανισμό τους, συμμετέχοντας στις κινητοποιήσεις τους.
-Συμπαρασταθήκαμε στους μικρομεσαίους επαγγελματίες και εμπόρους που βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας από τον αδυσώπητο ανταγωνισμό των πολυεθνικών εταιρειών, την ανάπτυξη που προωθούν οι κυβερνώντες και συμφέρει τους λίγους.
-Καταγγείλαμε με τις παρεμβάσεις μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο όλες τις ελαστικές μορφές απασχόλησης που εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή και απαιτήσαμε την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη δικαιώματα που να πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Συμπαρασταθήκαμε ενεργά στους εργαζόμενους του αμαξοστασίου του Δήμου στον αγώνα τους για μόνιμη δουλειά.
-Απαιτήσαμε μείωση ή κατάργηση φόρων και τελών σε παρεχόμενες υπηρεσίες από τον Δήμο και ιδιαίτερα σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
-Ζητήσαμε αντισεισμικό έλεγχο δημοτικών κτιρίων, λήψη μέτρων αντιπλημμυρικής – αντιπυρικής προστασίας».
Ο κ. Χατζηκράχτης άσκησε κριτική και στις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ διατυπώνοντας τις προγραμματικές θέσεις του συνδυασμού για τη νέα 4ετία ο κ. Χατζηκράχτης απαρίθμησε τις κάτωθι:
-Βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του Τυρνάβου με επίκεντρο την καθαριότητα, τη συντήρηση των κοινόχρηστων χώρων, του οδικού δικτύου και την ανανέωση και επέκταση του δημοτικού φωτισμού.
-Ανάπλαση πλατειών, δημιουργία νέων παιδικών χαρών και παρεμβάσεις σε κοινόχρηστους χώρους για την ασφαλή μετακίνηση των πεζών και των ΑμεΑ.
-Παρεμβάσεις για τον περιορισμό των αδέσποτων ζώων σε συνεργασία με τον Κτηνιατρικό Σύλλογο, τα φιλοζωικά σωματεία και τις υπηρεσίες του Δήμου.
-Συντηρήσεις των αγροτικών – κτηνοτροφικών δρόμων, διανοίξεις και ασφαλτόστρωση βασικού δικτύου.
-Συντήρηση και αναβάθμιση των περιοχών «Βρύση» και «Προφήτης Ηλίας». -Δημιουργία δικτύου ποδηλατοδρόμων και περιπατητικών διαδρομών για άθληση, με τις απαραίτητες υποδομές.
-Έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης των δημοτικών κτιρίων και σχολείων.
- Διαχείριση των απορριμμάτων, με άμεση προτεραιότητα την ανακύκλωση και διαλογή στη πηγή. Όχι στην εμπορευματοποίηση και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης.
-Οριστική μελέτη για τη νότια παράκαμψη του Τυρνάβου, η οποία ολοκληρώνει τον περιμετρικό δακτύλιο, λύνοντας το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης.
-Κατασκευή πεζογέφυρας στον Τιταρήσιο, στη νότια είσοδο της πόλης, για την ασφαλή μετακίνηση των συμπολιτών μας.
-Πολεοδομική μελέτη και πράξη εφαρμογής οικισμού «Κριτήρι».
-Μελέτη για την κατασκευή νέου Αμαξοστασίου του Δήμου, που να ικανοποιεί τις ανάγκες των κατοίκων του και των εργαζομένων σε αυτό.
-Διεκδίκηση προσλήψεων μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά δικαιώματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του Δήμου σε όλους τους τομείς.
 Ιδιαίτερη αναφορά έκανε επίσης στον πολιτισμό, στην αναβάθμιση του εθίμου του Μπουρανί και των εκδηλώσεων του Τυρναβίτικου Καρναβαλιού, στη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα.
Επανένταξη του ανοικτού θεάτρου «Παλιό Λατόμι».
Επίσης μίλησε για τον ευαίσθητο τομέα της παιδείας και τον αθλητισμό, την υγεία, την πρόνοια και την κοινωνική αλληλεγγύη.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Χατζηκράχτης ανέφερε:
«Αν θέλουμε το πραγματικά διαφορετικό, αν θέλουμε να αλλάξουμε τα πράγματα, μόνο εμείς οι ίδιοι μπορούμε με τη στάση μας, με τις ενέργειές μας, με την ψήφο μας.
Ξέρουμε ότι ο κόσμος μας εμπιστεύεται.
Ξέρουμε ότι πιστεύει πως λέμε την αλήθεια, όμως πρέπει να κάνει την υπέρβαση για να έρθει μαζί μας έστω και αν δεν συμφωνεί σε όλα.
Θα πορευτούμε με όλους τους συμπατριώτες μας που νοιάζονται για έναν καλύτερο Δήμο.
Τα μηνύματα των τελευταίων ημερών που έρχονται από όλο τον Δήμο δείχνουν ότι είμαστε η νέα Δημοτική Αρχή.
Δεν εφησυχάζουμε.
Μέχρι την Κυριακή των εκλογών θα εντείνουμε την προσπάθειά μας για να φθάσει το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε κάθε σπίτι.
Θα δώσουμε τη μάχη για να πάρουμε έστω και μία ψήφο παραπάνω.
Για να πάρουμε ένα δυνατό προβάδισμα από την πρώτη Κυριακή και να εκλεγούν περισσότεροι σύμβουλοι από τη Λαϊκή Συσπείρωση.
Σας καλούμε να μην λυγίσετε σε εκβιασμούς και πιέσεις των κάθε επιτήδειων.
Να κλείσετε τις πόρτες σε όλους τους υποψήφιους που με ρουσφέτια για διορισμούς σε θέσεις που δεν υπάρχουν, θέλουν να αρπάξουν την ψήφο σας.
Να υποστηρίξετε δυναμικά το ψηφοδέλτιο με το γαρύφαλλο, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμο και Περιφέρεια και του ΚΚΕ στην Ευρωβουλή».
* Πριν την κεντρική ομιλία του υποψήφιου δημάρχου κ. Στέλιου Χατζηκράχτη μίλησαν ο πρώην δήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Κιτσίδης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής κ. Ρίζος Μαρούδας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές.

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass