«Είμαστε η επόμενη δημοτική αρχή»

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΥΡΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΕ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2019 22:02

Σίγουρος για τη νίκη του συνδυασμού του στις εκλογές της ερχόμενης Κυριακής εμφανίστηκε χθες το βράδυ στην Κεντρική πλατεία του Τυρνάβου ο υποψήφιος δήμαρχος κ. Γιάννης Κόκουρας.

Ο κ. Κόκουρας μιλώντας σε μια εντυπωσιακή και μεγάλη συγκέντρωση στην κεντρική προεκλογική του ομιλία αναφέρθηκε στους στόχους του συνδυασμού του, σημειώνοντας ότι για τον Δήμο Τυρνάβου ήρθε η ώρα της ανανέωσης, των ανθρώπων του μόχθου, της προσφοράς και της δημιουργίας.

Ο κ. Κόκουρας απαρίθμησε επτά άξονες δράσης, έδωσε έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον πρωτογενή τομέα καθώς τόνισε: «Ζούμε σε έναν Δήμο που βασίζεται κατεξοχήν στον γεωργό και τον κτηνοτρόφο. Αν δεν έχουν εισοδήματα αυτοί, καταρρέει όλη η τοπική οικονομία. Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι έχει πληγεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια. Το αυξημένο κόστος παραγωγής, η υψηλή φορολογία, οι αυξημένες ασφαλιστικές εισφορές και οι μειωμένες τιμές διάθεσης των προϊόντων δημιουργούν καταστάσεις δύσκολες, ακόμα και για την επιβίωση του κλάδου. Δεσμεύομαι προσωπικά ότι θα στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις τους γεωργούς και τους κτηνοτρόφους. Είναι προσωπική επιλογή και συμβόλαιο τιμής από κάποιον που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πρωτογενής τομέας. Στηρίζοντας τον πρωτογενή τομέα και τις μεταποιητικές μονάδες του πρωτογενή τομέα που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας στηρίζουμε την τοπική αγορά. Ένας Δήμος μπορεί με πολλούς και διάφορους τρόπους να στηρίξει τον πρωτογενή τομέα και τις μεταποιητικές μονάδες αυτού. Στο πρόγραμμά μας έχουμε τις προτάσεις και τους τρόπους που θα σας βοηθήσουμε. Ποιες είναι αυτές;

* Θα διεκδικήσουμε από την κεντρική εξουσία, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης της μεταφοράς στον Τύρναβο, την έδρα του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου. Μια κίνηση που θα βοηθήσει την αμπελουργία στον Τύρναβο.

* Θα εγκαταστήσουμε πιστοποιημένους μετεωρολογικούς σταθμούς για χρήση και τεκμηρίωση σε περίπτωση ακραίων θερμοκρασιών (παγετός, καύσωνας).

* Θα δημιουργήσουμε εφαρμογή για χρήση τόσο σε κινητά όσο και σε Υ/Η, η οποία θα περιλαμβάνει:

* Μετεωρολογική πρόγνωση.

* Κρίσιμες καταληκτικές ημερομηνίες.

* Σημεία ενδιαφέροντος (όπως είναι οι γεωτρήσεις, τα σημεία συλλογής άδειων συσκευασιών φυτοφαρμάκων και άλλα).

* Χάρτες πρόγνωσης επικινδυνότητας για Αβιοτικά (καύσωνα, παγετό, πλημμύρες).

* Χάρτες πρόγνωσης για βιοτικά από δορυφορικά δεδομένα, όπως είναι ο περονόσπορος και το Ωίδιο (Μπαστρά) στο αμπέλι.

* Θα διεκδικήσουμε χρηματοδότηση τόσο για νέα αγροτική οδοποιία όσο για συντήρηση της υφιστάμενης σε όλο τον Δήμο μας.

* Θα μειώσουμε την εκμίσθωση δημοτικών εκτάσεων σε κτηνοτρόφους για λειτουργία των κτηνοτροφικών μονάδων. Εδώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο Δήμος Τυρνάβου εκμισθώνει δημοτικές εκτάσεις σε κτηνοτρόφους με τη μεγαλύτερη τιμή σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους δήμους του Νομού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Επίσης στην κοινωνική πολιτική, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την παιδεία, το περιβάλλον και την ασφάλεια των πολιτών,

Στη συνέχεια ο κ. Κόκουρας αναφέρθηκε σε δύο καίρια προβλήματα του Τυρνάβου. Στην τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Τυρνάβου και στη νότια παράκαμψη του Τυρνάβου και σημείωσε:

«Τα ΓΠΣ γενικά δημιουργούνται για την ανάπτυξη μιας περιοχής τα επόμενα 20 χρόνια και είναι το βασικό εργαλείο ενός δήμου για να θέσει σωστές βάσεις ανάπτυξης. Στον Δήμο Τυρνάβου έχει δημιουργηθεί ένα ΓΠΣ, το οποίο δημιουργεί προβλήματα στον βασικό πυλώνα του Δήμου μας: Τον πρωτογενή τομέα. Ποια είναι αυτά τα προβλήματα;

1) Απαγορεύει την κατασκευή υποδομών (ψυγεία, οινοποιία, κτηνοτροφικά κτίσματα) άνω των 100 τ.μ. σε γη υψηλής παραγωγικότητας.

2) Απαγορεύει την κατάτμηση αγροτεμαχίων σε γη υψηλής παραγωγικότητας και

3) Απαγορεύει σε κτηνοτρόφους την αδειοδότηση κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων με αριθμό ζώων μεγαλύτερο των 500 αιγοπροβάτων ή 20 αγελάδων ελευθέρας βοσκής σε χορτολιβαδικές εκτάσεις.

Δεσμεύομαι ότι θα τροποποιήσουμε το ΓΠΣ προς όφελος των γεωργών και των κτηνοτρόφων της περιοχής μας.

Καταθέτουμε απόψε την πρότασή μας για τη νότια παράκαμψη της πόλης του Τυρνάβου. Αυτή ξεκινάει από τον χώρο του στρατοπέδου με τη δημιουργία κυκλικού κόμβου πριν από την υφιστάμενη γέφυρα και συνεχίζει με την κατασκευή νέας γέφυρας μιας κατεύθυνσης με χώρο για πεζούς και ποδήλατα, καθώς η άλλη κατεύθυνση θα γίνεται από την υπάρχουσα γέφυρα.

Στο τέλος των δύο γεφυρών δημιουργείται κυκλικός κόμβος και η κύρια περιφερειακή οδός ακολουθεί τη διαδρομή του αναχώματος, το οποίο έχει πλάτος 35m. Γενικά όπου υπάρχει η δυνατότητα, τα αναχώματα χρησιμοποιούνται ως περιφερειακές οδοί με κοντινό παράδειγμα τη βόρεια περιφερειακή οδός της Λάρισας, η οποία βρίσκεται πάνω στο ανάχωμα.

Στη συνέχεια η περιφερειακή οδός συνδέεται με την επαρχιακή οδό Τυρνάβου-Δαμασίου μέσω απαλλοτριωμένου δρόμου πλάτους 12m. Πρόκειται για μια πρόταση που ενσωματώνει τρεις διαφορετικές βασικές προτάσεις σ’ ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Ποιες είναι αυτές;

1. Λύνεται το πρόβλημα τόσο με τα μεγάλα οχήματα όσο και τα μικρά που διέρχονται από το κέντρο του Τυρνάβου.

2. Ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία της πόλης του Τυρνάβου.

3. Λύνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα που είχαμε με τη στενή γέφυρα στην είσοδο της πόλης.

Εκτός από τα τρία βασικά προβλήματα που λύνονται με την πρότασή μας υπάρχουν και τα εξής οφέλη :

4. Μειώνονται τα φορτία στην υπάρχουσα ιστορική γέφυρα του Τυρνάβου, η οποία αποτελεί και το έμβλημα του συνδυασμού μας και ενισχύεται στατικά με τη δημιουργία της νέας γέφυρας δίπλα στην υπάρχουσα. Ας μην ξεχνάμε ότι πριν από λίγα χρόνια υπήρξε μια μεγάλου κόστους επισκευή στην υπάρχουσα γέφυρα.

5. Δεν υπάρχουν απαλλοτριώσεις σε όλη τη διαδρομή με αποτέλεσμα να μην υπάρχει επιπλέον κόστος αλλά και καθυστέρηση στο έργο.

6. Θα γίνεται με ασφαλή τρόπο και χωρίς κίνδυνο η διέλευση των πεζών και των ποδηλάτων, καθώς πολλοί συνδημότες μας εργάζονται στις επιχειρήσεις που βρίσκονται στην είσοδο του Τυρνάβου μετά τη γέφυρα.

Αφήσαμε όμως για το τέλος το βασικότερο όφελος, το οποίο είναι η μη διέλευση βαρέων οχημάτων από τον ιστό της πόλης και η αποφυγή ατυχημάτων, πόσο δε μάλλον όταν υπάρχει κίνδυνος για μικρά παιδιά. Για εμάς η ανθρώπινη ζωή βρίσκεται πάνω από οποιοδήποτε κόστος και η προστασία των συνδημοτών μας είναι προτεραιότητα.

 Και ο κ. Κόκουρας απευθυνόμενος στους συνδημότες κατέληξε: «Ζητάμε τη μέγιστη δυνατή στήριξή σας έτσι, ώστε μετά την εκλογή μας να είμαστε σε θέση να υλοποιήσουμε απρόσκοπτα και στο ακέραιο το πρόγραμμά μας.

Δεσμεύομαι ότι την επόμενη μέρα των εκλογών θα είμαι δήμαρχος όλων των συνδημοτών μας. Η πόρτα του δημαρχείου θα είναι πάντα ανοιχτή σε όλους ανεξάρτητα από το αν συμπορεύτηκαν ή όχι μαζί μας».

Τέλος, έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass