«Επανεκκίνηση της αγροτικής οικονομίας με στρατηγικό σχέδιο»

ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΝΙΚΟΣ ΔΟΥΚΑΣ

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2019 15:58

Διαδοχικές επαφές στη Λάρισα είχε ο Θεσσαλός υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ Νικόλαος Δούκας.
Ο κ. Δούκας είναι Καρδιτσιώτης, φυσικός με ΜΒΑ και γενικός διευθυντής της ομάδας παραγωγών Ιπποφαές Ελλάς με 95 καλλιεργητές και 1.600 στρέμματα σε όλη την Ελλάδα. Επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της τοπικής οργάνωσης της ΝΔ, το εκλογικό κέντρο της Ρένας Καραλαριώτου καθώς και τον περιφερειάρχη Κων. Αγοραστό, στον οποίο ευχήθηκε χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή. Επίσης είχε συνάντηση στο Τεχνικό Επιμελητήριο. Ακολούθως παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, εστιάζοντας στην αγροτική οικονομία.


Σύμφωνα με τον κ. Δούκα «ως άνθρωπος που προέρχεται από την αγορά πιστεύω στην πραγματική οικονομία. Θεωρώ την αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή ως βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας. Η θέση της χώρας μας, οι εδαφοκλιματικές της συνθήκες είναι από τις καλύτερες στον κόσμο και η ποιότητα και το εύρος των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων που μπορούμε να παράγουμε είναι απεριόριστα. Όμως η οικονομική συνεισφορά του πρωτογενούς τομέα στην Ελλάδα μειώνεται εδώ και δεκαετίες. Αυτό οφείλεται σε συγκεκριμένα ζητήματα. Χρειαζόμαστε λοιπόν άμεσα λύσεις. Λύσεις που αφορούν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας και τις συνθήκες παραγωγής με άμεση μείωση των φόρων και των εισφορών. Καθοδήγηση και εκπαίδευση και από το κράτος για τη δημιουργία σύγχρονων δομών όπως οι έξυπνες και σωστά δομημένες ομάδες παραγωγών και διεπαγγελματικών ενώσεων, ώστε ο παραγωγός να αυξήσει τη διαπραγματευτική του ικανότητα και να οδηγηθεί σε οικονομίες κλίμακας. Σημαντική συμβολή στη μείωση του κόστους παραγωγής θα επιφέρει και η μεγαλύτερη χρήση της τεχνολογίας στις καλλιέργειές μας. Η ψηφιακή Γεωργία. Τέλος, πρέπει να συνδέσουμε εντονότερα τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και την έρευνα με την παραγωγή. Είμαι πεπεισμένος πως οι τεχνολογίες και οι τεχνικές που μπορούν να αναπτυχθούν, θα επιφέρουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ο βασικός στόχος είναι να αυξηθεί η κερδοφορία των παραγωγών. Και φυσικά δεν αρκεί απλά να ανακοινωθούν οποιαδήποτε μέτρα υποστήριξής του. Πρέπει να σταθούμε δίπλα του και κατά την εφαρμογή τους. Να βεβαιωθούμε ότι η οποιαδήποτε εξέλιξη μπορεί να απορροφηθεί και εφαρμοστεί από όλους τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους σε οποιοδήποτε απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας. Επίσης το κράτος πρέπει να συμβάλει δραστικά στην ανάπτυξη της φήμης (branding) των ελληνικών προϊόντων. Όπως είναι γνωστό, οι σημαντικότερες αποφάσεις που αφορούν στην αναπτυξιακή μας πορεία, ιδίως στον αγροδιατροφικό τομέα, λαμβάνονται στα ευρωπαϊκά κέντρα αποφάσεων. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό η χώρα μας με συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο και με ανθρώπους που γνωρίζουν τα ζητήματα από πρώτο χέρι να διεκδικήσουμε την επανεκκίνηση της ελληνικής αγροτικής και κτηνοτροφικής οικονομίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass