Ανέλαβαν καθήκοντα, παρέλαβαν υλικό

ΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ * ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΔΕΝ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Δημοσίευση: 25 Μαϊ 2019 22:14

Τα εκλογικά βάρη επωμίστηκαν από χθες οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στη Λάρισα. Εκατοντάδες δικηγόροι αλλά και δημόσιοι υπάλληλοι, χθες καθόλη τη διάρκεια της ημέρας μετέβησαν στο Πρωτοδικείο και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών όπου δήλωναν με την άφιξη την ανάληψη των καθηκόντων τους.

Έπειτα επικοινωνούσαν τηλεφωνικά στην Περιφέρεια όπως έπρεπε να κάνουν, ενώ εν συνεχεία κατευθύνονταν στο Δημαρχείο της Λάρισας όπου και παραλάμβαναν μέρος του εκλογικού υλικού και όχι το σύνολο αυτού. Συγκεκριμένα παρέλαβαν βιβλία, εγκυκλίους και σφραγίδα, ενώ τα ψηφοδέλτια έχει αναλάβει να μεταφέρει ο Δήμος στα εκλογικά τμήματα. Εκεί αναμένεται να βρεθούν σήμερα οι δικαστικοί αντιπρόσωποι με σκοπό να ελέγξουν εάν όλα βαίνουν καλώς. Η παραλαβή του υλικού από το Δημαρχείο θα συνεχίζεται και σήμερα από τις 8 το πρωί ως και τις 2 το μεσημέρι.

Χθες εν τω μεταξύ γνωστοποιήθηκε μέσω του Δήμου στους δικαστικούς αντιπροσώπους ότι τρεις συνδυασμοί που ανακηρύχθηκαν για τις ευρωεκλογές, δεν εφοδίασαν με τα ψηφοδέλτιά τους την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Πρόκειται για τους συνδυασμούς:

1.Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας

2.Ελληνικό Όραμα

3.Κολλάτος - Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα - Οικολογικό Ελληνικό

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λάρισας εξέδωσε ενημερωτική ανακοίνωση για τον τρόπο που θα ψηφίσουν οι δικαστικοί αντιπρόσωποι βάσει της εγκυκλίου του Υπ. Εσωτερικών σε δημοτικές και κοινοτικές εκλογές. Πιο συγκεκριμένα:

*Ψηφοφορία δικαστικών αντιπροσώπων στις δημοτικές εκλογές

Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι έφοροι αυτών ψηφίζουν στις δημοτικές εκλογές μόνον αν είναι γραμμένοι σε εκλογικό κατάλογο του δήμου, όπου ασκούν τα καθήκοντά τους. Ειδικότερα, στην περίπτωση δήμων που αποτελούνται από εκλογικές περιφέρειες, αν τα ανωτέρω πρόσωπα είναι εγγεγραμμένα σε εκλογικό κατάλογο άλλης εκλογικής περιφέρειας του δήμου, στον οποίο ανήκει το εκλογικό τμήμα που ασκούν τα καθήκοντά τους, υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση στην οποία αναφέρεται η εκλογική περιφέρεια στους εκλογικούς καταλόγους της οποίας είναι εγγεγραμμένοι και ψηφίζουν.

*Ψηφοφορία δικαστικών αντιπροσώπων στις κοινοτικές εκλογές

Οι αντιπρόσωποι της δικαστικής αρχής και οι έφοροι αυτών ψηφίζουν στις εκλογές για την ανάδειξη συμβούλων ή προέδρων κοινότητας, μόνον εφόσον είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο του οικείου δήμου.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, αντιπρόσωπος δικαστικής αρχής που είναι π.χ. εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο του Δήμου Λαρισαίων αλλά ασκεί καθήκοντα στον Δήμο Κιλελέρ δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει ούτε στις δημοτικές ούτε στις κοινοτικές εκλογές. Εάν όμως είναι εγγεγραμμένος σε εκλογικό κατάλογο του Δήμου Κιλελέρ αλλά σε άλλη δημοτική ενότητα π.χ. Δ.Ε.Νίκαιας και ασκεί καθήκοντα στη Δ.Ε. Πλατυκάμπου ψηφίζει και στις δύο κάλπες αφού υπογράψει την υπεύθυνη δήλωση που αναφέρεται στην εγκύκλιο.

Κ.ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass