Γιορτή της δημοκρατίας χθες στον Τύρναβο

ΑΨΟΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2019 22:23

Με μεγάλη προσέλευση από τις πρωινές ώρες άνοιξαν οι κάλπες στον Δήμο Τυρνάβου και ειδικότερα στις δύο πόλεις, Τύρναβο και Αμπελώνα.

Η προσέλευση, αρχικά, ήταν κυρίως πολιτών μεγαλύτερης ηλικίας και ήταν ακόμα πιο μεγάλη μετά το τέλος της θείας λειτουργίας στους ιερούς ναούς, για την ανάδειξη δημάρχου και περιφερειάρχη Θεσσαλίας, καθώς επίσης νέων δημοτικών, τοπικών συμβουλίων των δημοτικών διαμερισμάτων αλλά και περιφερειακών συμβούλων την Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Σημαντικό ήταν το ενδιαφέρον και για την εκλογή ευρωβουλευτών.

Ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι πολλοί ετεροδημότες προσήλθαν στις κάλπες πόλεων και χωριών αν αναλογιστεί κανείς το γεγονός ότι οι περισσότεροι βρίσκονται κυρίως στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και σε άλλες μεγάλες πόλεις, αλλά και στη νησιωτική Ελλάδα, την Κρήτη και άλλα νησιά.

Μέχρι τις 7 το απόγευμα που έκλεισαν οι κάλπες η συμμετοχή των ψηφοφόρων ήταν ικανοποιητική, αφού και στον Δήμο Τυρνάβου οι υποψήφιοι σύμβουλοι στο γενικό και τα τοπικά συμβούλια αγγίζουν τους 500 συνδημότες.

Ιδιαίτερα προβλήματα δεν υπήρξαν, αλλά ελάχιστα όπως έλλειψη μελών των εφορευτικών επιτροπών τα οποία καλύφθηκαν από τους αναπληρωματικούς. Στην εκλογική διαδικασία και οι εκλογικοί αντιπρόσωποι δούλεψαν με θέληση έτσι ώστε μετά το κλείσιμο της κάλπης η καταμέτρηση των ψηφοδελτίων κινήθηκε γρήγορα.

Άψογα λειτούργησαν και οι υπηρεσίες του Δήμου Τυρνάβου, ενώ σημαντική ήταν και συνδρομή του Αστυνομικού Τμήματος Τυρνάβου με επικεφαλής τον διοικητή Σεραφείμ Μπίρδα αστυνόμο Α’.

Με τη βοήθεια και του καλού καιρού και η χθεσινή εκλογική αναμέτρηση ουσιαστικά ήταν μια γιορτή της δημοκρατίας. Μια γιορτή της δημοκρατίας η οποία στον Τύρναβο έχει τη δική της ιδιομορφία. Μια ιδιομορφία, η οποία, πέρα από το εκλογικό αποτέλεσμα, είναι πάντα θετική. Οι Τυρναβίτες ξέρουν να γλεντούν την εκλογική ημέρα. Να ανταλλάσσουν ακόμα και «βαριές» τυρναβίτικες κουβέντες, αλλά την επομένη των εκλογών «νικητές» και «ηττημένοι» να είναι πάλι μαζί στο ίδιο τραπέζι. Το μεγαλείο των Τυρναβιτών και στις εκλογές.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass