Αλλαγές σε Αγιά και Μελιβοία

ΝΕΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΙ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΚΑΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΤΣΙΝΤΖΙΡΑΚΟΣ, ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2019 22:01
Ο Γεώργιος Κούκας στην Αγιά και ο Βασίλειος Τσιντζιράκος στη Μελιβοία θα είναι οι πρόεδροι Κοινοτήτων στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο Ο Γεώργιος Κούκας στην Αγιά και ο Βασίλειος Τσιντζιράκος στη Μελιβοία θα είναι οι πρόεδροι Κοινοτήτων στη νέα αυτοδιοικητική περίοδο

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Νίκου Γουργιώτη
Με νέους προέδρους θα πορευτούν πλέον, μετά τις κοινοτικές εκλογές της 26ης Μαΐου, οι δύο μεγαλύτερες Κοινότητες του Δήμου Αγιάς, της Αγιάς και της Μελιβοίας.
Ο Ζάχος Μπατζιόλας, πρόεδρος τα τελευταία χρόνια της πρωτεύουσας του Δήμου, δηλαδή της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς, έθεσε υποψηφιότητα φέτος για δημοτικός σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του δημάρχου Αντώνη Γκουντάρα, κι ο Αθανάσιος Μπελιάς της Τοπικής Κοινότητας Μελιβοίας δεν συμμετείχε στις εκλογές αποφασίζοντας, μετά από πολλά έτη παρουσίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, να αφήσει χώρο να «δοκιμαστούν» κι άλλοι συγχωριανοί του.


Τις θέσεις τους σε τρεις μήνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν, θα πάρουν για την Αγιά ο Γεώργιος Κούκας, που πρώτευσε συμμετέχοντας στον συνδυασμό «Μαζί για την Αγιά μας», και για τη Μελιβοία ο Βασίλειος Τσιντζιράκος, που πρώτευσε συμμετέχοντας στον συνδυασμό «Ελεύθερη Συμμαχία».
Ο κ. Κούκας, ο οποίος διετέλεσε και στο παρελθόν πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς, δήλωσε στην «Ε»: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια όλους τους συμπολίτες μου που με στήριξαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν πρόεδρο της Δημοτική Κοινότητας Αγιάς. Νικητής αυτών των εκλογών πιστεύω πρωτίστως πως είναι η συνεργασία, η ενότητα και η ομοψυχία. Με οδηγό αυτά τα χαρακτηριστικά, εγώ προσωπικά, αλλά κι όλο το Κοινοτικό Συμβούλιο, δεσμευόμαστε να εργαστούμε για το καλό της πόλης μας. Δοθείσης της ευκαιρίας θα ήθελα να πω ότι στη θέση του προέδρου διαδέχομαι έναν άνθρωπο, ο οποίος με παροιμιώδη ζωντάνια και ενεργητικότητα προσέφερε πολλά. Τον κ. Ζάχο Μπατζιόλα, την προσφορά του οποίου το εκλογικό σώμα αντάμειψε φέρνοντάς τον στις πρώτες θέσεις του ψηφοδελτίου του κ. Γκουντάρα για το Δημοτικό Συμβούλιο. Του εύχομαι από ‘δω και πέρα καλή συνέχεια και καλή τύχη με ό,τι κι αν καταπιαστεί. Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους συνυποψήφιούς μου του συνδυασμού “Μαζί για την Αγιά μας” για τον πολύ ωραίο κι έντιμο αγώνα που δώσαμε».’’
Στην Αγιά:
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Μαζί για την Αγιά μας», που συγκέντρωσε 1.025 ψήφους και ξεπέρασε το 50% των συνολικών ψήφων, έφεραν τα εξής αποτελέσματα: Κούκας Γεώργιος (285), Τσανάς Κωνσταντίνος (238), Χατζηρούφας Παντελής (185), Γιαννουλέα Χριστίνα (181), Χατζάκος Δημήτριος (143), Μπάτσικα – Καλογήρου Σταυρούλα (100), Γαρόφλος Δημήτριος (97), Βαλάρη Δανιέλα (85), Μπίμπος Δημήτριος (81), Χατζηρούφας Μιλτιάδης (54) και Ζιούλη – Χαρατσή Ελένη (52).
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Αγαπάμε Αγιά», που συγκέντρωσε 640 ψήφους, έφεραν: Αναστασίου Μάριος (250), Γουργιώτης Δημήτριος (213), Δάλλας Νικόλαος (208), Θέος Παντελεήμων (177), Γαζέπης Απόστολος (65), Τσότσα Ευαγγελία (27), Φουκαλά Ευαγγελία (25) και Φάκα Χριστίνα (15).
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση Κοινότητας Αγιάς», που συγκέντρωσε 137 ψήφους, έφεραν: Γώγος Γρηγόριος (48), Σίμου Δέσποινα (43), Κοτσιμπανή Φωτεινή (37), Μαλαχτάρης Θεόδωρος (35), Ασγουδάκη – Κωσταρή Πηνελόπη (21), Μπακάλης Στέργιος (8) και Μανώλας Γεώργιος (6).
Στη Μελιβοία:
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Ελεύθερη Συμμαχία», που συγκέντρωσε 418 ψήφους και ξεπέρασε το 50% των συνολικών ψήφων, έφεραν τα εξής αποτελέσματα: Τσιντζιράκος Βασίλειος (289), Ζιάκα Ευθυμία (93), Μπελιάς Βάιος (93), Γκουντάρας Δημήτριος (56), Κορδίλας Στέφανος (48), Βαλάρης Αντώνιος (43), Μπελιά Κωνσταντίνα (40) και Μπουζούκη Καλλιόπη (17).
Οι υποψήφιοι του συνδυασμού «Κίνημα Νέων», που συγκέντρωσε 296 ψήφους, έφεραν: Γουργιώτης Κωνσταντίνος (125), Γκουντάρας Θεόδωρος (103), Πλατσάς (Φάκας) Παναγιώτης (70), Μπάτσικας (Τσιλάκος) Γρηγόριος (58), Καραμάνη Βασιλική (42), Περδίκης Ιωάννης (36), Λιγκέρη Ιωάννα (35) και Αδαμούλη Αμαλία (21).
Τα παραπάνω αποτελέσματα αποτελούν ανεπίσημη καταγραφή του Δήμου Αγιάς. Τα επίσημα αποτελέσματα, όπως και η σύνθεση των νέων συμβουλίων και των δύο Κοινοτήτων, θα ανακοινωθούν σύντομα από το Πρωτοδικείο. Στην Αγιά θα έχουμε 7μελές συμβούλιο (αφού ξεπερνά τους 2.000 κατοίκους). Στη Μελιβοία 5μελές (ανήκει στην κατηγορία κοινοτήτων με αριθμό κατοίκων από 300 ως 2.000).
Οι δύο πρόεδροι εκλέγονται απευθείας καθώς είναι πρώτοι σε σταυρούς και οι συνδυασμοί τους απέσπασαν το 50%+1 των ψήφων.
Τέλος, να αναφέρουμε την επισήμανση από τον επικεφαλής του συνδυασμού της «Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αγιάς», κ. Κασίδα Γιάννη, όσον αφορά στις έδρες στο Δημοτικό Συμβούλιο, πως ο συνδυασμός του λαμβάνει δύο έδρες, μία στη Δημοτική Ενότητα Αγιάς και μία στη Δημοτική Ενότητα Μελιβοίας. Μένει, βέβαια, να ανακοινωθεί, αν όντως έτσι είναι, κι αυτό επίσημα από το Πρωτοδικείο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass