Η Λαϊκή Συσπείρωση για τα προνοιακά επιδόματα

Δημοσίευση: 28 Ιουλ 2015 17:52

Η δημοτική παράταξη Λάρισας «Λαϊκή Συσπείρωση| με αφορμή το θέμα των προνοιακών επιδομάτων σε ανακοίνωσή της σημειώνει πως «σχετικά και με την συζήτηση που άνοιξε στο δημοτικό συμβούλιο σήμερα 28/7/15 για την μη έγκαιρη καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στους δικαιούχους, θα θέλαμε να τονίσουμε τα εξής:

            Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει τεράστια ευθύνη για την μη έγκαιρη καταβολή του ποσού των 2,4εκ ευρώ στην ΤτΕ για την αποπληρωμή των προνοιακών επιδομάτων σε χιλιάδες δικαιούχους του Ν. Λάρισας. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της περιβόητης «δημιουργικής ασάφειας» και της «πρώτης φορά αριστερά» υπερήφανης διαπραγμάτευσης της κυβέρνησης. Που από τη μια για να πληρώνει «για πάντα και στο διηνεκές» το χρέος σε ΔΝΤ-ΕΚΤ από την άλλη δεν καταβάλλει τα προνοιακά επιδόματα, τις συντάξεις κτλ. Στην ώρα τους.

Οι όψιμοι υπερασπιστές των λαϊκών συμφερόντων που ύψωσαν τους τόνους αυτές τις ημέρες, όπως και η δημοτική αρχή που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ και άλλους, φέρουν παρόμοιες ευθύνες καθώς με την πολιτική τους στάση στήριξαν αυτές τις μεθοδεύσεις, παραδίδοντας τα ταμειακά διαθέσιμα του δήμου ύψους 7εκ ευρώ στην ΤτΕ για να πληρωθούν το ΔΝΤ – ΕΚΤ. Μια απόφαση η οποία πάρθηκε για να ενισχυθεί η λεγόμενη τότε «εθνική προσπάθεια» της κυβέρνησης και ψηφίστηκε απ’ όλους πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, επισημαίνοντας από την μεριά μας και τότε τους κινδύνους που μπορεί να σημαίνει αυτό για την καταβολή μισθών, επιδομάτων και την λειτουργία κρίσιμων υποδομών του δήμου μας. Επομένως μην κάνουν ορισμένοι ότι δεν θυμούνται, αισθανόμενοι ως «απατημένες κορασίδες».

Η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος επικαλούμενος την αστική νομιμότητα και το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο, αρνήθηκε την πρόταση των κομμουνιστών δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης, να πληρωθούν από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου με ανάλογη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου που θα καλύπτει τον Δήμαρχο και τους υπαλλήλους τα απαιτούμενα ποσά και όταν σταλούν από την κυβέρνηση να καλυφθεί το οικονομικό άνοιγμα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της πόλης να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιον εξυπηρετεί η ασκούμενη πολιτική από μεριάς δημοτικής αρχής και των άλλων δημοτικών παρατάξεων που στηρίζουν παρόμοιες αποφάσεις. Απαιτούμε από την κυβέρνηση να καταβάλει άμεσα τα απαραίτητα ποσά όχι μόνο για τον μήνα Ιούλη αλλά και για το επόμενο 2μηνο έγκαιρα. Να δεσμευτεί η δημοτική αρχή ότι σε περίπτωση που δεν καταβληθούν έγκαιρα θα πληρώσει κανονικά τους δικαιούχους από την χρήση άλλων κωδικών του προϋπολογισμού και θα διεκδικήσει από την κυβέρνηση την έγκαιρη καταβολή τους.

Καλούμε το λαό της πόλης σε συστράτευση και οργάνωση μέσα από τα σωματεία του, τις επιτροπές ανέργων και τις Λαϊκές Επιτροπές στις συνοικίες της πόλης, να αναδείξουν προβλήματα που υπάρχουν και να διεκδικήσουμε οργανωμένα και από το Δήμο επίλυση των οξυμένων λαϊκών αναγκών. Να μην μείνει κανένας μόνος του στην επίθεση που θα δεχθούμε με το 3ο μνημόνιο που έρχεται, να αντισταθούμε και να οργανώσουμε την λαϊκή αλληλεγγύη παντού».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass