ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ, ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΛΠΙΔΕΣ ΕΝΑΠΟΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΜΗΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ

Αύγουστε καλέ μας μήνα…

Δημοσίευση: 29 Ιουλ 2015 8:00

 

 

 

Διακοπές στη Βελίκα, του Δήμου Αγιάς επέλεξαν να κάνουν Αμερικανοί τουρίστες. Έχοντας ως βάση τα παράλια του νομού οι ξένοι τουρίστες κάνουν ημερήσιες εκδρομές σε Μετέωρα και Πήλιο. Προγράμματα συνεργασιών του δήμου Αγιάς με άλλους δήμους της Ευρώπης και όχι μόνο που πραγματοποιούνται κατά καιρούς φέρνουν στη συνέχεια νέους τουρίστες στην περιοχή. Οι Αμερικανοί, λένε επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του τουρισμού «έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις για την καθαρή θάλασσα και το πράσινο της περιοχής».

Την ίδια ώρα που οι επιχειρηματίες ενοικιαζόμενων δωματίων βιώνουν μια από τις πιο δύσκολες σεζόν, καθώς στην καλύτερη των περιπτώσεων η πτώση που καταγράφεται είναι της τάξεως του -30%, ο Αύγουστος προμηνύεται «καλύτερος, πιο δυνατός σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες του καλοκαιριού που πέρασαν», δήλωσε ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας.

Εξαιτίας των τελευταίων εξελίξεων στη χώρα και της έλλειψης ρευστού οι Έλληνες ακύρωσαν τις διακοπές τους, «μετά και την ανακοίνωση των νέων μέτρων οι Έλληνες παραθεριστές μας ζητούσαν νέες τιμές», υποστηρίζει η Ελένη Τσιντζιράκου επιχειρηματίας που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Βελίκας και προσθέτει ότι «ευτυχώς κάναμε νέα συμβόλαια με τουριστικά γραφεία από την Τσεχία και την Πολωνία και έτσι κινηθήκαμε. Δεν έμειναν τα καταλύματά μας άδεια».

Η κίνηση των Ελλήνων παραθεριστών άρχισε να ομαλοποιείται μετά τις 15 με 18 Ιουλίου μειώνοντας όμως τον αριθμό των διανυκτερεύσεων, σχεδόν στο μισό. Αν μια οικογένεια δηλαδή από Λάρισα, Τρίκαλα ή Καρδίτσα που άλλες χρονιές μπορεί να έκλεινε τουλάχιστον δεκαπέντε ημέρες για να περάσει στα παράλια του δήμου Αγιάς φέτος θα κλείσει το πολύ για έξι βράδια, σύμφωνα με τους επαγγελματίες του χώρου. Με τα περισσότερα καταλύματα να κοστίζουν από 25 ευρώ έως 45 ευρώ τη βραδιά. «Για να κρατήσουμε τον κόσμο στην περιοχή μας πρέπει να προσφέρουμε καλύτερες παροχές ακόμα και αν έπεσαν οι τιμές», υπογράμμισε η κ. Τσιντζιράκου.

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ

«Δεν ήταν καλή χρονιά», υποστηρίζουν οι επαγγελματίες του χώρου «καθώς πριν δεκαπέντε ημέρες η περιοχή της Βελίκας ήταν “νεκρή”. Οι μόνοι τουρίστες που υπήρχαν ήταν γκρουπ Πολωνών, Τσέχων, Σέρβων και Βούλγαρων».

Τα δωμάτια, οι ταβέρνες, τα καφέ και η παραλία γέμιζαν μόνο τα Σαββατοκύριακα, από Έλληνες και συγκεκριμένα από Θεσσαλούς που επιλέγουν για φέτος τις διακοπές του Σαββατοκύριακου. Πρόκειται για τις δύο ημέρες της εβδομάδας που επικρατεί το αδιαχώρητο στα παράλια του δήμου Αγιάς. Η ακτογραμμή γεμίζει από λουόμενους και τα Σαββατοκύριακα αποτελούν πλέον τις «μίνι» διακοπές για τους περισσότερους.

Σε καλύτερη κατάσταση, είναι οι ιδιοκτήτες ενοικίασης καταλυμάτων με τη σεζόν, οι οποίοι τα είχαν «κλείσει» σε Έλληνες παραθεριστές αρκετό καιρό πριν το… capital control.

Από την άλλη πλευρά είναι και αυτοί που προτιμούν τις μονοήμερες αποδράσεις στη θάλασσα, όπως αναφέρουν επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή «έρχονται για ένα μπάνιο και φεύγουν το βράδυ. Οι οικογένειες μάλιστα αποφεύγουν τις οργανωμένες παραλίες, στήνουν τη δική τους ομπρέλα» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ο ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μεγάλο ζήτημα προκύπτει σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στα παράλια του δήμου Αγιάς και με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού. Όπως επισημαίνουν ενώ η ζήτηση από Λαρισαίους, αλλά και από δικαιούχους άλλων δήμων του νομού όπως είναι του Τυρνάβου, της Ελασσόνας, των Φαρσάλων είναι μεγάλη, δεν τους δίνει το δικαίωμα ο Οργανισμός να κάνουν τις διακοπές τους εντός του νομού. Επαγγελματίες του χώρου κάνουν λόγο για «μεγάλη ζημιά» και προσθέτουν ότι «είναι πρόβλημα για όλους αυτό που εφαρμόζεται εδώ και δύο χρόνια, να απαγορεύεται δηλαδή να κάνει κάποιος διακοπές με τα δελτία κοινωνικού τουρισμού εντός του νομού του, να μην επιτρέπει στον Λαρισαίο να έρθει στα παράλιά του».

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass