Η 40ή Γιορτή Κερασιού

ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΟΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 08 Ιουν 2019 15:03

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Δήμος Αγιάς, η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση «Καλυψώ», η Τοπική Κοινότητα κι ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Μεταξοχωρίου, σε συνεργασία με τους Αγροτικό Συνεταιρισμό και Αγροτικό Σύλλογο Μεταξοχωρίου, τα Γ.Α.Κ. – Τοπικό Αρχείο Αγιάς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας, διοργανώνουν την 40ή Γιορτή Κερασιού στο Μεταξοχώρι, σήμερα και αύριο, 8 και 9 Ιουνίου.

Το πρόγραμμα της γιορτής περιλαμβάνει:

Σήμερα, Σάββατο 8 Ιουνίου

7:30 μ.μ., συνάντηση επισήμων στο Τοπικό Αρχείο – ΓΑΚ Αγιάς. Με αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Αρχείων (9/6), που σκοπό έχει να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη σημασία των αρχείων και να προβάλει τα σπάνια τεκμήρια που φυλάσσονται στους αρχειακούς φορείς, το Τοπικό Αρχείο της Αγιάς έχει ετοιμάσει έκθεση φωτογραφικού, αρχειακού υλικού αφιερωμένη στους δασκάλους και τα σχολεία της περιοχής Αγιάς από το 1820 έως το 1950. Ώρες κοινού: 6 μ.μ. – 9 μ.μ. για σήμερα Σάββατο, 10 π.μ. – 2 μ.μ. για αύριο Κυριακή.

8:30 μ.μ., αγιασμός, χαιρετισμοί, ομιλίες.

9 μ.μ., ξενάγηση στο παλιό Παρθεναγωγείο και στην έκθεση ζωγραφικής του Βασίλη Λούγγου. Ο Βασίλης Λούγγος γεννήθηκε στη Λάρισα το 1976. Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη μουσική. Έχει στο ενεργητικό του ατομικές και ομαδικές εκθέσεις, έγραψε μουσική για θέατρο και δημιούργησε σκηνικά για θεατρικές παραστάσεις. Έργα του υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές. Το φως και το χρώμα είναι αυτά που χαρακτηρίζουν τη δουλειά του, καθώς δημιουργεί μέσω αυτών των στοιχείων την ονειρική ατμόσφαιρα των έργων του. Στα θέματά του συναντάμε τη δροσιά της παιδικής ηλικίας, τη φωτεινότητα των βλεμμάτων μέσα από τη χαρά της συνάντησης, αλλά και το βάρος που συσσωρεύει στα σώματα το πέρασμα του χρόνου και η φθορά της υλικότητας. Η μυστική συνήχηση εικαστικής και μουσικής εμπειρίας είναι και το θεμέλιο της τέχνης του. Πίσω από τις τονικότητες και τις αποχρώσεις που χρησιμοποιεί, συναντάμε την ένταση των ήχων της μουσικής του που διαπερνούν την εικαστική του γλώσσα. Εκθέσεις: Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο (Λάρισα, 2003, 2011, 2013), Ανοιχτές Πόρτες Α.Σ.Κ.Τ. (Θεσσαλονίκη, 2005, 2006), Λαογραφικό Μουσείο Αίγινας (2008), Τελόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. (Θεσ-σαλονίκη, 2009), Μπονίκος gallery – Χάρτινες ιστορίες και άλλες (Αθήνα, 2009), Αγγέλων Βήμα – Τόπος συνάντησης Ανατολής και Δύσης (Αθήνα, 2010), Μύλος των Ξωτικων (Τρίκαλα, 2012), Γαλλικό Ινστιτούτο (Λάρισα, 2013), myro gallery (Θεσσαλονίκη, 2015), Πινακοθήκη Κατσίγρα (Λάρισα, 2016), Μύλος του Παπά (Λάρισα, 2017), Κερκυραϊκή Πινακοθήκη (2018).

10:30 μ.μ., μουσική βραδιά.

Κυριακή 9 Ιουνίου

11 π.μ., παιδικά χορευτικά.

11:30 π.μ., δραστηριότητες για παιδιά από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κισσάβου – Ελασσόνας.

12 μ. – 3 μ.μ., 5 μ.μ. – 8 μ.μ., επίδειξη πινγκ – πονγκ από τον Αθλητικό Σύλλογο «Δύναμη».

7 μ.μ., περπατώντας στα «Βυζαντινά Μονοπάτια».

9 μ.μ., συνάντηση χορευτικών.

 Στη γιορτή συμμετέχουν με περίπτερα ο Π.Ε.Σ. Μεταξοχωρίου, η «Fresh Nuts», η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΟΣΣΑ», οι χειροποίητες δημιουργίες «Αλκμήνη», η «STEFITA’S OILS & CREAMS», το Κ.Π.Ε., το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Δήμου Αγιάς, τα «Κρασιά Μανωλίδη» και το «Κτήμα Γη & Υγεία». Να σημειώσουμε, τέλος, ότι στο Αρχοντικό Σουλιώτη φιλοξενείται έκθεση ζωγραφικής του Στέφανου Λαζαρόπουλου.  

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass