Μαχητές της ζωής περπάτησαν στον Πηνειό

* Aξιέπαινη Δράση Αλληλεγγύης που οργάνωσε ο τοπικός Σύλλογος Καρκινοπαθών για την Παγκόσμια Ημέρα Επιβίωσης από Καρκίνο

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2019 15:00

«Ολοι εμείς που ασθενούμε από τον καρκίνο είμαστε ζωντανά κύτταρα της πόλης. Συμμετέχουμε, αγαπάμε, ερωτευόμαστε και έχουμε ανάγκη όλους εσάς δίπλα μας.

Πάμε, λοιπόν, να απομυθοποιήσουμε αυτή τη νόσο, σήμερα, που είναι μέρα επιβιωσάντων». Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, η πρόεδρος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας Ιωάννα Καραβάνα, χθες το πρωί από το Κηποθέατρο Αλκαζάρ, προτού δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της διαδρομής «Περπατάμε για τον καρκίνο». Τη διοργάνωση της δράσης, που διεξήχθη για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά και στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Επιβίωσης από τον Καρκίνο (Survivors Day) στις 2 Ιουνίου, είχε η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Καρκινοπαθών και Μαραθωνοδρόμων Ν. Λάρισας, με στόχο αφενός να απομυθοποιήσει τη μάστιγα του αιώνα, τον καρκίνο και αφετέρου να δείξει ότι η άσκηση προλαμβάνει και καταπολεμά χρόνιες παθήσεις, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Δεκάδες γυναίκες, άνδρες και παιδιά συμμετείχαν σε μια διαδρομή 3 χλμ. περίπου μέσα στο πάρκο Αλκαζάρ, κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού κι επιστροφή στο Κηποθέατρο. Τόσο οι πάσχοντες όσο και «μαχητές που παλεύουν να νικήσουν την επάρατη νόσο», μαζί με συμπολίτες που στηρίζουν τις προσπάθειές τους έγιναν μια μεγάλη «αλυσίδα» ελπίδας και αλληλεγγύης, δίνοντας το δικό τους «παρών» στη ζωή. Στην αξιέπαινη δράση συμμετείχαν η πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Λίτσα Λιακούλη, ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Λιούπας, ο περιφερειακός σύμβουλος Θαν. Παιδής, οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Μιχ. Αναστασίου, Ντ. Διαμάντος, Μ. Ξηρομερίτης, ο νεοεκλεγείς Βαγγέλης Μόρας, ο επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» και νεοεκλεγείς περιφερειακός σύμβουλος Δημ. Κουρέτας και δεκάδες συμπολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass