«Λίφτινγκ» σε Δικαστικό Μέγαρο και Φυλακές Λάρισας

ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Δημοσίευση: 12 Ιουν 2019 22:02

Μέρος ενός σημαντικού αιτήματος του νομικού κόσμου της Λάρισας και ειδικά της διοίκησης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας φαίνεται πως παίρνει επιτέλους «σάρκα και οστά».

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Ε», το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αποφάσισε να αναβαθμίσει ενεργειακά δύο σημαντικά κτίρια για τη Λάρισα. Το ένα είναι το Δικαστικό Μέγαρο και το άλλο το Σωφρονιστικό Κατάστημα. Η ευχάριστη αυτή κατάληξη είναι το επιστέγασμα των συνεχόμενων επαφών – προσπαθειών της προέδρου κ. Νικολέττας Μπασδέκη και του προεδρείου του ΔΣΛ με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Μιχάλη Καλογήρου και τον γενικό γραμματέα κ. Γιώργο Σαρλή. Είναι χαρακτηριστικό δε, πως η Λάρισα θα αποτελέσει την πρώτη πόλη πανελληνίως όπου προγραμματίζονται να γίνουν οι αναβαθμίσεις σε τέτοιου είδους κτίρια.

Αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενεργειακή αναβάθμιση δημόσιων κτιρίων» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία (ΕΣΠΑ), καθώς τα δύο παραπάνω κτίρια συμπεριλήφθηκαν στην πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης για χρηματοδότηση της ενεργειακής αναβάθμισής τους.

Η αναβάθμιση των κτιρίων αγγίζει δύο τομείς. Ο πρώτος αφορά σε επεμβάσεις, όπως προσθήκη μόνωσης, αντικατάσταση κουφωμάτων και υαλοπινάκων με νέα πιστοποιημένα, υψηλής ενεργειακής απόδοσης, αντικατάσταση συστήματος καυστήρα, λέβητα, σωληνώσεων με σύστημα που επιτρέπει χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αντικατάσταση παλαιού συστήματος κλιματισμού, παθητικά ηλιακά συστήματα κτλ.

Ο δεύτερος τομέας αφορά σε δράσεις, όπως κατασκευή εγκατάστασης ταυτόχρονης παραγωγής ηλεκτρικής και θερμικής ενέργειας υψηλής αποδοτικότητας, κατασκευή εγκατάστασης εκμετάλλευσης της παραγόμενης θερμικής ενέργειας για παραγωγή ψύξης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης είναι 9,3 εκατ. ευρώ και στην πρόταση του Υπουργείου Δικαιοσύνης το μεγαλύτερο μέρος της χρηματοδότησης θα προορίζεται για τα κτίρια της Λάρισας.

Για το ζήτημα της ανακαίνισης του «απαρχαιωμένου» Δικαστικού Μεγάρου Λάρισας έχει καταθέσει τις ενστάσεις του πολλάκις ο Δικηγορικός Σύλλογος της πόλης. Πρόσφατα μάλιστα διά στόματος της προέδρου του κ. Νικολέττας Μπασδέκη τόνιζε πως το Μέγαρο είναι ένα παλιό κτίριο που δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τις σημερινές ανάγκες της πόλης και των γειτονικών Πρωτοδικείων.

* Την ανάγκη ανακαίνισης του Δικαστικού Μεγάρου έχει επισημάνει κατά το παρελθόν με ερωτήσεις στη Βουλή ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας και βουλευτής Λάρισας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass