Λαρισαίος νεφροπαθής σε μαραθώνιο κολύμβησης

Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΚΟΥ ΘΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΜΗΝΥΜΑ ΖΩΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΩΡΕΑ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΟΛΥΜΠΩΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΑΓΑΣΗΤΙΚΟ * «ΣΤΟΧΕΥΩ ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΩ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ…» ΔΗΛΩΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Δημοσίευση: 13 Ιουν 2019 22:06
Ο Βασίλης Μάρκου με τον προπονητή του Ηλία Παπαναγιώτου Ο Βασίλης Μάρκου με τον προπονητή του Ηλία Παπαναγιώτου

Μήνυμα ζωής θα στείλει νεφροπαθής από τη Λάρισα, με τη συμμετοχή του σε αγώνα κολύμβησης ανοιχτής θαλάσσης, διαδρομής 5 χιλιομέτρων, στον Παγασητικό κόλπο στις 23 Ιουνίου.

Ο 53χρονος Βασίλης Μάρκου, που μετρά σήμερα 24 χρόνια αιμοκάθαρσης, πήρε αυτή τη μεγάλη απόφαση για ένα σκοπό: να διαδώσει την ιδέα της δωρεάς οργάνων και τη σημασία που έχει για τους ανθρώπους που περιμένουν χρόνια για μια μεταμόσχευση.

«Η δωρεά οργάνων είναι δώρο ζωής και η ανάγκη να ακουστεί το μήνυμά μου σε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους, θα μου δώσει τη δύναμη να τερματίσω αυτόν τον αγώνα!» δηλώνει στην «Ε» και υποστηρίζει ότι προετοιμάζεται εντατικά για τη συμμετοχή του, τους τελευταίους τέσσερις μήνες, με την καθημερινή στήριξη και καθοδήγηση του προπονητή του Ηλία Παπαναγιώτου, της νεφρολόγου Αθηνάς Γόμπου διευθύντριας της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του «Ιασώ» στη Λάρισα και της διατροφολόγου Βίκυς Γανοχωρίτου, ώστε να διατηρεί μια καλή φυσική κατάσταση.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Μάρκου κατέχει τέσσερα χρυσά μετάλλια στην κολύμβηση (στα 200 και 400 ελεύθερο), από τις συμμετοχές του στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Νεφροπαθών και Μεταμοσχευμένων, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

Αγαπά το υγρό στοιχείο και -όπως δήλωσε- του προσφέρει ευεξία και δύναμη στην καθημερινότητά του.

«Μέσω του αθλητισμού προσπαθώ να εξισορροπήσω τις αρνητικές επιπτώσεις της αιμοκάθαρσης ώστε να βελτιώσω την ποιότητα ζωής μου.

Παρά τα εμπόδια που απορρέουν από την πάθησή μου, όπως κόπωση, κατάθλιψη, διατροφικοί περιορισμοί κ.ά. έμαθα να πολεμώ και να βγαίνω νικητής! Άλλωστε οι επιτυχίες μου το επιβεβαιώνουν!

Πέρα από τις αγωνιστικές μου υποχρεώσεις είμαι πρεσβευτής της ιδέας της δωρεάς οργάνων» αναφέρει.

ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Αναλυτικότερα ο κ. Μάρκου θα συμμετάσχει στον 4ο Κλασικό Μαραθώνιο Κολύμβησης, που πραγματοποιείται στη μνήμη του Ιάσονα Ζηργάνου και περιλαμβάνει δύο διαδρομές. Η μία είναι 29 χιλιομέτρων με εκκίνηση από το Χόρτο και τερματισμό στην Αγριά και η άλλη 5 χιλιομέτρων με εκκίνηση από την Κάτω Γατζέα και τερματισμό στην Αγριά.

Σε όλη τη διάρκεια των διαδρομών τούς συμμετέχοντες αθλητές θα συνοδεύουν σκάφη για λόγους ασφαλείας.

Ο φιλανθωπικός μαραθώνιος αγώνας κολύμβησης “Ιάσονας Ζηργάνος” συνδυάζει τον αθλητισμό με το πνεύμα της κοινωνικής αλληλεγγύης με σκοπό να στηριχθεί η δράση του ιδρύματος “Κιβωτός του Κόσμου”

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΑΣΩΝ ΖΗΡΓΑΝΟΣ

Ο Ιάσων Ζηργάνος (30 Σεπτεμβρίου 1909 – 27 ή 28 Σεπτεμβρίου 1959) ήταν μόνιμος αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού και κολυμβητής μεγάλων αποστάσεων. Υπήρξε ο δεύτερος στην ιστορία και πρώτος επίσημα καταγεγραμμένος –από τους αρμόδιους φορείς– Έλληνας που διήλθε το στενό της Μάγχης κολυμπώντας, ο δε μοναδικός έως σήμερα που το έχει πετύχει τέσσερις φορές (στο διάστημα 1949-1954). Πραγματοποίησε την έκτη και τελευταία του προσπάθεια μερικές εβδομάδες πριν αποβιώσει εκτός χώρας, εντός όμως του αγαπημένου του θαλάσσιου στοιχείου.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass